Bu günlerde bunu yapmayaa çalışıyorum. Ama annem ya geçmişte ya da gelecekte plan yapıyor. Bu durumdan yoruldum artık. Şöyle mutluluğumu bile yaşayamıyorum. Bir şey olduğunda sürekli öncesi ve sonrasına takılıyor annem. Bana daral geldi artık. Planlama diyorum anlamıyor. Şimdiden 4 ay sonraasının planının belli olmasını istiyor. Belli değilki olamaz da hayat ne getircek. Kafam rahat olsun diyor planı yapalım da. İyi de bir sürü şey belirsiz diyorum. Anlatmaya çalışıyorum olmuyor işte. Bunu geçtik yaşasın derken bir bakıyorum annem geçmişe saplanmış orda hâla. Benim teselli etmemi bekliyor. İyi de bıktım. Hiç birinin tesellisi de yok zamanla hallolması gibi bir şeyi de. Normal bir şeyler paylaşamıyoruz. Sonunda benim de sabrım sona eriyor ve tartışıyoruz işte. Sonuçsa hiçbir zaman anımızdan zevk de alamıyoruz o an için üzülemiyoruz da. Ama yoruldum. Neyse sıktım. Bunalmıştım rahatlamak istedim...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Neden anımızı yaşaya mıyoruz?
Collapse
X
-
o şekilde planlar değil ya sorumluluk derseniz babamı kaybettiiğimden beri üzerime almadığım sorumluluk kalmadı. lay lay lom gibi bir hayatım da yok zaten.risk gibi bir şey de yok olay da zaten. sadece anımı yaşamak istiyorum derken uçuk kaçık şeyler değil. başardığım şeylerin mutluluğunu çıkarmak. o anda geçmişe dönüp en kötü hatırayı çıkarıp mutluluk yerine gözyaşı dökmek mesela. sonra annemi teselli etmeye çalışmak. sonra daha oluşmamış bir olayın ardından gelebilecek detaylar. sıkmamak adına olayları açmadığımdan yanlış anlamışsınız.
-
Biz çalışıyoruz okul iş vs. derken zaman zaten çok hızlı geçiyor ve kendmz içn bişi yapamadığmzı düşnp durup dinlenmek anı yşamk istiorz bişileri takmadan ama annen ev hnımysa eğr bi işide yoksa sürekli evde otura otura düşünmeye başlıo çok fazla düşünolar ve böyle oluo..Bence annen için bi uğraş bul ne bilym dizi izlesin günlere falan katılsın arkadş edinsn kurslara fln katılsın anca böyle geçebilr bu sorun=/
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: eesc View PostBiz çalışıyoruz okul iş vs. derken zaman zaten çok hızlı geçiyor ve kendmz içn bişi yapamadığmzı düşnp durup dinlenmek anı yşamk istiorz bişileri takmadan ama annen ev hnımysa eğr bi işide yoksa sürekli evde otura otura düşünmeye başlıo çok fazla düşünolar ve böyle oluo..Bence annen için bi uğraş bul ne bilym dizi izlesin günlere falan katılsın arkadş edinsn kurslara fln katılsın anca böyle geçebilr bu sorun=/
Yorum
-
Aslında güzellikleri düşünmemiz, yaşamamız lazım ama nasıl yapacağız bilmiyorum. Ben birkaç gün hiçbir şeyi kafaya takmamaya çalıştım ama insanlar çok üstüme geldiler. Çok ağır konuşuruum ama burası müsait değil, o derece bilmem anlatabildim miSon geldiğim noktaysa, doktorumdan antidepresan isteme durumu.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: camomiles View Postiyi o zaman ömür boyu yas tutalım. mutlu olmayalım oluncak bir şey varsa bile. sürekli eksik gediklerri geçmişi gelecekte oluşabilecek olumsuzlukları düşünelim. hiç keyf almayalım hayattan bu mudur?
Hayat felsemiz şu olursa mutlu olabilirsiniz.
Güzel Gören Güzel Düşünür, Güzel Düşünen Hayatından Lezzet Alır.
Yorum
-
geleceği yaşamak hep gelecekte yaşamak ,gelecekte mutlu olmak vs vs diye öğretilip öle benimsendiği için ha özel bir çaba harcamadı kimse ancak etrafımızdakiler çevremiz falan hep bi önemli olayları ,işleri halletmeleri gereken sıkıntılar vs vs vardır ve bunlar nedense hep gelecekte olur ve bu gelecek düşünülür konuşulur hatta gelecekte mutlu bile olunur bir gün mutlaka mutlu olacağım davası var ya işte kayıtlarımızda bu gelecek varken anı yaşamayı tekarardan öğrenememiz lazım çünkü bize tam tersi öğretildi.
Yorum
-
Anneni sadece dinle..fazla kafa yorma ..takılma yani ona demek istiyorum..
evde babanın olmayışı cidden her bireyi farklılaştırıyor..seni anlıyorum..annemle bir ara çok kötüydük.çok yüklenmişti bana ,hele birde evlendin evlenmedin mevzu olunca iyice kırıcı olmaya başlamıştı.neyseki,benim teyzelerim ve diğer annemin akrabaları burda annem onlarla da paylaşıyor zamanı,hayatını,dertlerini (gerçi içe kapanık anlatmaz da ) ..
Annemiz annemiz,tabiki onların yanında olucaz..ama senin anını paylaşacabileceğin,sana destek arkadaşın olmadığını düşün.her paylaşımı da ondan beklemezsin..yani kafandaki konumlandırmayı değiştir bence..
birde zamanla düzeliyor hepsi..birazcık sabır..bizde öyle oldu..taşlar yerine oturuna kadar belli bir zaman geçmesi gerekiyor..evin direğinin,hayatımızdan çıkması ,hayatlarımızı yeniden şekillendirip yaşamaya başlamak kolay değil.sancılı bir süreç..Annende sen de,baban olduğu zamanki insanlar değilsiniz.birazda bundan sorunlar..
herşey gönlünce olsun..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: meva_ View PostAnneni sadece dinle..fazla kafa yorma ..takılma yani ona demek istiyorum..
evde babanın olmayışı cidden her bireyi farklılaştırıyor..seni anlıyorum..annemle bir ara çok kötüydük.çok yüklenmişti bana ,hele birde evlendin evlenmedin mevzu olunca iyice kırıcı olmaya başlamıştı.neyseki,benim teyzelerim ve diğer annemin akrabaları burda annem onlarla da paylaşıyor zamanı,hayatını,dertlerini (gerçi içe kapanık anlatmaz da ) ..
Annemiz annemiz,tabiki onların yanında olucaz..ama senin anını paylaşacabileceğin,sana destek arkadaşın olmadığını düşün.her paylaşımı da ondan beklemezsin..yani kafandaki konumlandırmayı değiştir bence..
birde zamanla düzeliyor hepsi..birazcık sabır..bizde öyle oldu..taşlar yerine oturuna kadar belli bir zaman geçmesi gerekiyor..evin direğinin,hayatımızdan çıkması ,hayatlarımızı yeniden şekillendirip yaşamaya başlamak kolay değil.sancılı bir süreç..Annende sen de,baban olduğu zamanki insanlar değilsiniz.birazda bundan sorunlar..
herşey gönlünce olsun..
Yorum
Yorum