yaşadığım çoğu şeyden suçluluk duyuyorum,kendimden iğreniyorum. bu yüzden herkesten utanıyorum. sizde de oluyor mu en çok ne için suçluluk duyoyorsunuz? neden?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
yaşadıklarından suçluluk duyanlar...
Collapse
X
-
ben sürekli kimseyi kırmadan yaşıyorum ama herkes beni paramparça yaptı kendimden utanıyorum artık bu kadar zayıf olmamdan hayatımın tamamı bir pişmanlıkOrjinal yazı sahibi: Kara kız View Postgülsevgi,kafanda sürekli kendin yaptıklarını ölçüp biçip durma,kimseyi kırmadan incitmeden yaşa gitsin.Eskiden öyleydi,her zaman öyle olacak değil.
Yorum
-
Bir yerden başla.Tüm eskileri unut.Yeni bir ben yarat.Kendi kendinide telkin etmeyi öğrenebilirsin,çok işe yarıyor ve bence insana gene en çok yardım edecek kişi gene kendisi.Bunları düşün vne kendine daha çok değer ver,sımsıkı tutun hayatına.Orjinal yazı sahibi: Ispanak View Postben sürekli kimseyi kırmadan yaşıyorum ama herkes beni paramparça yaptı kendimden utanıyorum artık bu kadar zayıf olmamdan hayatımın tamamı bir pişmanlık
Yorum
-
ödüllendirme olmuyor çok iyi anlamışsın,tam tersine kendimi küçümsüyorum.Suçlu hissettiğim her durum için de kendimi cezalandırıyorum. Kendimi küçük görüp aşağılıyorum.En çok suçluluk duyduğum durumlar ise insanların tepki vereceğini düşündüğüm beni suçlayacaklarını düşündüğüm durumlar. Hani kendi vicdanım rahat olsa bile birilerinin bana sen suçlusun diyebileceği şeyleri çok fazla kafaya takıyorum,çoğu davranışımdan utanıyorum,mesela erkek arkadaşımla cinsel bir yakınlaşma yaşadığım için kendimden nefret ediyorum ve kendimi affedemiyorum. Ben kötü biriyim bunları yapmamalıydım diyorum. Ve geçmişimle bir türlü barışamıyorum. Her an aklımda ve yaşadıklarım için kendimden utanıyorum ve kendimi cezalandırıyorum. Bu hayatta iyi olan hiçbir şeye hakkım olmadığını düşünüyorum.Orjinal yazı sahibi: tilkipeki yaptığın iyi şeyler için kendini tebrik ediyor musun???
muhtemelen sadece kötü şeyleri görüyorsun(ya da öyle yorumluyorsun) ama yaptığın iyi şeyleri görmezden geliyorsun, hatta küçümsüyor bile olabilirsin.
suçluyum demek cezayı getirir, her suçluyum dediğinde cezalandırılmalıyımı onaylamış oluyorsun ve yaşam cezalandırılmanı sağlayacak şekilde olaylar getirebilir sana.
ancak her "bugün iyi birşey yaptım" deyişin ise sana ödül getirir.
kullandığım cümleler çok ama çok önemlidir. kendine kurduğun her cümle bilinçaltı tarafından alınır. insan yanlış birşey yapabilir ama suç ağır bir ifade. yani yanlış birşey yaptım çünkü o zaman bilincinde değildim, şimdi öğrendim diyebilirsin. ama suçluyum dememelisin. suç tanımına giren şeyleri bir düşün, bir de kendi yaşamındaki yanlışları.
Yorum
-
evet isteyerek oldu ama yinede utanıyorum.şu an ayrıyız ve karşılaştığımızda onun yüzüne bakamıyorum,utanıyorum.geri dönüşü olmayan birşey,benim bu acıyı çekmem,kendimi cezalandırmam gerekiyor,bunları yapmamalıydım. Bu yüzden çok içime kapandım,kimseyle konuşamıyorum,kendimi aşağılık buluyorum.Orjinal yazı sahibi: forte-donnaerkek arkadaşınla yaşadıklarını isteyerek yaptın ve sonrasında pişman olma..bunun ,için kendini hırpalama...sonunda suçluluk duyacağın şeyleri yapma ya da...
Yorum
-
telafisi olmayan hatalar yapınca masumiyetini kaybediyorsun.ben yapmayacağım dediğim çoğu şeyi yaptım.kendimi frenleyemedim şimdi kendimden nefret ediyorum,kendimi cezalandırıyorum ve hayat batıyor.hiçbirşey mutlu etmiyor.geçmişimi silemiyorum her an karşıma çıkıyor.yapmamalıydım diyorum.yaptığım içinde kendimi asla affetmiyorum.Orjinal yazı sahibi: özgür ARIK View Posthatalar insanlara mahsustur, önemli olan yaşadıklarından ders almak geriye çok takılırsan önünü göremezsin
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: powermanEvlenmeden çıktığın bir erkekle cinsel ilişkiye girdin ve bundan da pişmanlık duyuyorsun sanırım ?
Doğrumu ?
Doğru ise o kişi ile neden evlenmiyorsun ?
Evlen gitsin evinin hanımı olursun sorun kalmaz , geçmişindeki ilişkiden de pişmanlıkta duymazsın.
la her cinsel ilişki yaşayan evlense dünyanın nüfusu 3 kat artar oda nolurr kıtlık olur akıllı bıdık.
Yorum
-
hayır cinsel ilişki demedim yakınlaşma dedim öpüşme vbOrjinal yazı sahibi: powermanEvlenmeden çıktığın bir erkekle cinsel ilişkiye girdin ve bundan da pişmanlık duyuyorsun sanırım ?
Doğrumu ?
Doğru ise o kişi ile neden evlenmiyorsun ?
Evlen gitsin evinin hanımı olursun sorun kalmaz , geçmişindeki ilişkiden de pişmanlıkta duymazsın.
ayrıca ayrıldık ve evlenecek konumda değiliz.
Yorum
-
cidden hiç takılmıcak bişeyi takıyosun diyim sana... yani madem ilişkiye girmedin o yaptıklarını sokakta 15-16 yasındaki cocuklar bile yapıo yani hemde sokakta.. ayrıca ben askla yapılmıs olan ufak tefek yakınlasmalarda bi yanlıslık gormuyorum sınırlar bilindigi surece...
ben ozel okulda okuyordum ve inan sana kızların anlattıgı seyleri anlatsam varya kendini huri melek sanırsın ve eminim olesindir de... oyle kızlar varki, birde bunları marifetmiş gibi anlatan, sense yakınlaştım diye kendine kızıyorsun.. ar, erdem guzel duygular elbet ama bence kendini boyle yıpratıp dovunecek hiiiiiiç birsey yok.. millet cocuk aldırıyor da gıkı cıkmıyor sutten cıkma ak kasık geziyor ortalarda sen mi uzeleceksinI'm "CrAZy" but you like it....! :RpS_cool:
Yorum
-
nolcak ya tabi herkes yapıyor bunları çok normal hangi yüzyılda yaşıyoruz. tey teyOrjinal yazı sahibi: powermanAmann sende bende bir şey var sandım.
böyle şeyler kesinlikle evlenmeden önce yaşanmamalı. erkekler için pek problem olmasada kadınlar için sonuçları yıkım olabiliyor. birazcık sabırlı olun gençler. bu ahlaki yozlaşmaya prim vermesin kimse. özellikle bunu normal bişeymiş gibi göstermeye çalışmayın. zina her ne kadar suç olmasa da büyük günahlardandır.Last edited by kimene; 21-04-2011, 04:46 PM.
Yorum

Yorum