Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Öldürmeyen Acı Güçlendirir mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Öldürmeyen Acı Güçlendirir mi?

Nietzsche `Öldürmeyen acı güçlendirir` diyerek acının insanı güçlendirebileceğini dile getirmiştir. Bu söylem hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
    7
    a:5:{i:1492;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1492;s:6:"nodeid";s:6:"522354";s:5:"title";s:39:"Katılıyorum, acılar insanı güçlendirir.";s:5:"votes";i:7;s:6:"voters";a:7:{i:0;s:5:"36583";i:1;s:5:"37446";i:2;s:5:"35792";i:3;s:5:"37557";i:4;s:5:"25115";i:5;s:5:"38152";i:6;s:5:"37140";}}i:1493;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1493;s:6:"nodeid";s:6:"522354";s:5:"title";s:73:"Kısmen katılıyorum, bazı acılar insanı güçlendirir, bazıları ise yaralar.";s:5:"votes";i:4;s:6:"voters";a:4:{i:0;s:5:"30067";i:1;s:5:"38198";i:2;s:5:"38217";i:3;s:5:"37581";}}i:1494;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1494;s:6:"nodeid";s:6:"522354";s:5:"title";s:73:"Katılmıyorum, bütün acılar insanı yaralar, güçlendireceğini düşünmüyorum.";s:5:"votes";i:1;s:6:"voters";a:1:{i:0;s:5:"37261";}}i:1495;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1495;s:6:"nodeid";s:6:"522354";s:5:"title";s:49:"Kararsızım, güçlendirebilir de zayıflatabilir de.";s:5:"votes";i:2;s:6:"voters";a:2:{i:0;s:5:"38225";i:1;s:5:"37769";}}i:1496;a:5:{s:12:"polloptionid";i:1496;s:6:"nodeid";s:6:"522354";s:5:"title";s:6:"Diğer.";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}
    100.00%
    7
    Kimsenin seni üzemeyeceği kadar güçlü olduğunda ve sen kimseyi üzmeyecek kadar iyi olduğunda; mutlusun demektir .

zaten güçlü olan karakteri güçlendirir, zayıf olanı ise süründürür...

bence...
    cennete gidicem çünkü cehennemi burada yaşadım

Yorum

allam yarebbim tabiki guclendirir 21. yyda hala bu mu tartısılcak, bilim denen bisey var ya

Yorum

saçma sapan bir söz...o adam da saçma sapan bir adam zaten..

alsın acılarımı güçlensin o zaman...acı insanı yıkar,mahveder...tabi istisnai durumlar olabilir ama ben kendi adıma böyle birşey olduğunu düşünmüyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kafkef_92 View Post
          saçma sapan bir söz...o adam da saçma sapan bir adam zaten..

alsın acılarımı güçlensin o zaman...acı insanı yıkar,mahveder...tabi istisnai durumlar olabilir ama ben kendi adıma böyle birşey olduğunu düşünmüyorum...
          cevabına sasrımadım kanka

Yorum

Orjinal yazı sahibi: psikolojikuye View Post
            cevabına sasrımadım kanka

kanka mı böğğğğ

Yorum

valla güçlendirmiyo malesef depresyonun alasına sokuyor insanı doğduğuna pişman ediyor

Yorum

Baş edebildiğin sıkıntı insanı güçlendirir
                Ama başedemediğin şey seni zayıflatır
                Allah dayanma gücü versin herkese inşAllah
                Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

Bence çekilen acılar insanı güçlendiriyor daha dirençli yapıyor.Ama acıların bıraktığı izleride hiç geçmiyor
                  Hepimiz birer kuklayız Hayatta.Rol yapıyoruz Boyuna...
                  Hepimiz birer kuklayız.İplerimiz,birbirimizin elinde.
                  Aldatıyor,aldanıyoruz
                  Üç öğün de...

Yorum

geçenlerde okuduğum bir yazı aklıma geldi tekrar bulması biraz sürdü ama buldum

-bize biraz yaşadıklarınızdan bahseder misiniz necibe hanım?
                    -sosyal güvencemin olmadığı kapitalist dünyada evimi biraz daha iyi geçindirebilmek, ben iyi okuyamadım bari evlatlarım iyi okusun diye asgari ücretin üzerine biraz daha katabilmek için mesaiye kaldığım gecenin iş çıkışı gasp edildim.elden verilen tüm maaşımı kaybettiğim gibi, ağlayarak yürümeye koyulduğum yolda işitmediğim laf,yemediğim küfür kalmadı.tam eve varıyordum ki bu sefer kendini bilmez 3 kişi tarafından fiziksel tacize uğradım,karşı koymaya çalıştım ancak tecavüz ederek farklı yerlerimden bıçakladılar ve yolun kenarına bıraktılar.son enerjimle yanımdan geçen taksiyi durdurmaya çalıştım,arka koltuğu kan içinde olacağı için beni taksiye almadı.bayılmışım...yoldan geçen vatandaşın çağırdığı,45 dakika sonra gelen ambulans ile en yakın devlet hastanesine kaldırmışlar beni. kendime geldikten uzun süre sonra rehin olarak hastanede kaldım.şu an vergisini veren bir vatandaş olmama rağmen beni koruyamayan devlete olan borcumu hapishanede yatarak ödüyorum.yine de yaşadığıma şükrediyorum çünkü oldurmeyen aci guclendirir *

Yorum

tabikide güçlendiriir sıkıntılar bize ihtiyacımız olduğu için bazı eksiklik ve aksaklıkları düzeltebilmemiz için verilir her dertte bunda bana verilmek istenen mesaj ne ?? bunu sorgulamak gerekir ki işe yarasın bize güç versin şunu eklemeliyimki acı karakter oluştutur acı çekmemiş bi ruh silik bi karakterden öteye gidemez
                      "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

Bu biraz acı çeken insanı avutmak için gibi olmuş..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ismael View Post
                          Bu biraz acı çeken insanı avutmak için gibi olmuş..
                          bu şekilde düşünenlerin düşünmedikleri farkında olmadıkları ya da olAmadıkları ne çok şey var ne diyim keşke bilseydiniz
                          "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: VvVmerveVvV View Post
                            bu şekilde düşünenlerin düşünmedikleri farkında olmadıkları ya da olAmadıkları ne çok şey var ne diyim keşke bilseydiniz
                            Anlayamadım.
                            Biraz daha açarmısınız ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ismael View Post
                              Anlayamadım.
                              Biraz daha açarmısınız ?

ruhundaki derinliklere inmek lazım hayatta herşey gözüyle baktıklarımızdaki hiçliği görmek lazım birde bunları bilerek yaşamak lazım o zaman çoook çook farklı bakarsın hayata ve tüm bunlar içinde biraz pişmek lazım
                              Last edited by XxXaspasiaXxX; 23-04-2011, 02:31 PM. Reason: harf hatası

Yorum

İşleniyor...
                              X