Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Annesini Babasını suçlayanlar azınlıkta gibi...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Annesini Babasını suçlayanlar azınlıkta gibi...

Arkadaşlar ben bu foruma uzun süredir üyeyim.
    Burada hasta ve sorunlu veya sadece mutsuz arkadaşlar gelip dert anlattıklarında,
    kendilerine kızıyorlar veya üçüncü kişilere veya hayata küsüyorlar.
    Ama belki de en önemli etkenler olan aile yani anne ve baba gözardı ediliyor.
    Onların rolü, ya yeterince önemsenmiyor yada onları mecburen affediyoruz yada çok kutsal bir yere koyduğumuzdan toz kondurmuyoruz.

hiç de kutsal bir yere koymuyorum ben
    ne geldiyse başıma onların yüzünden geldi
    Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap; çok zevkli oluyor.

Yorum

benimde hastalanmama ailem neden oldu ama bilmeden bu yüzden onları suçlayamam onlar inandıkları şeyi yaptılar seçebilecek pek bi seçenekleri yoktu neyse olan oldu zaten

Yorum

Anne baba bir bireyin hayatında rol oynayan en önemli etkenler ,normal bir aile evlatlarının gelecegini karartmayı asla istemez ,bilmeden hata yapabilirler ve bunun farkına dahi varmazlar .

Birde onların elinde olmayan nedenlerden dolayı bireyin hayatı bulundugu çevreden etkilenebilir ,bu durumdada aile daha çok birbirine kenetlenmeli sorunu aşmaya çabalamalıdır .

Birbirinizi suçlamak kimseye bir şey kazandırmaz.
        ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

affedin gitsin tabi kolay değil ben hala affetmedim ama yapacak bişey yok .anne babayı seçemiyoruz.

Yorum

herkes kendi hayatından sorumlu değildir
            mükellefiyetinin altında olan insanlar vardır
            biz anne babamızı seçmiyoruz fakat bizim dünyaya gelmemizi isteyenler onlar
            özellikle kız çocuklarının hayatında baba motifi çok önemlidir
            bende bu motif boş
            şimdi o boşluğu hiçbir şey doldurmuyor, şimdi gelse benden özür dilese, her şeyi telafi edeceğini söylese bile
            dolmayacak o boşluk
            her şeyin bir zamanı var
            o kendi adına değerlendiremedi bu güzelliği
            bunun yanında beni de yaktı
            Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap; çok zevkli oluyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hande-1983 View Post
              herkes kendi hayatından sorumlu değildir
              mükellefiyetinin altında olan insanlar vardır
              biz anne babamızı seçmiyoruz fakat bizim dünyaya gelmemizi isteyenler onlar
              özellikle kız çocuklarının hayatında baba motifi çok önemlidir
              bende bu motif boş
              şimdi o boşluğu hiçbir şey doldurmuyor, şimdi gelse benden özür dilese, her şeyi telafi edeceğini söylese bile
              dolmayacak o boşluk
              her şeyin bir zamanı var
              o kendi adına değerlendiremedi bu güzelliği
              bunun yanında beni de yaktı
              canım benim öz babamın yaptığını yedi kat el yapmaz..ama hayatımı depresyon ilaçlarıyla geçiremem unutmaktan başka çarem yok.kendi çocuklarıma iyi bir ebeyn olmaya çalışıyorum.eşimde dünyanın en iyi babası.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayseglk
                söylediğin herşeye harfi harfine katılıyorum ! ( duygusal bağlamda )
                ama onları suçlayarak kendimizi rahatlatmak ne kadar doğru ?
                ben yıllarca suçladım elime hiç bişey geçmedi
                kızmıyorum , kırılmıyorum , kin tutmuyorum artık..
                çünkü senin de dediğin gibi onları biz seçmedik..
                canım malesef ..bizim seçimimizde olmayan şeylere müdahale edemeyiz.

Yorum

Ben her aklıma geldiğinde beddua ediyorum

Aile bile düşünmüyor sizi aslında ... Herşey palavra .... Yaşlılıklarının sigortası olarak dünyaya getiriyorlar bizi

acı gerçek sadece bu

Yorum

nefret ediorum onlardan beni bu hale getirenlerde onlar cunku yanlis yetistirme sonucu ama beni yasatanda benmle ilgilenende bi tek onlar ne yazikki nefretle sevgi karisimi bisey bu. hani

Yorum

ne kötü ailelerde yaşayan çocuklar yetişip birey oluyorlar bu bir sınama Allah herkesi birşeyle sınıyor bizide böyle sınıyor

Yorum

İnsanların arasında çok küçük farklılıklar vardır; ama onlar çok büyük farklar yaratır.

Bu küçük farklar ise insanların bakış açısında gizlidir.

Yerinizde sayarsanız, ya da bir sorunla karşılaştığınızda bu sorunun neresinde bu fırsat, diye düşünebilirsiniz.

İnsan hayatındaki sorunları fırsata dönüştürebilmeli, her şeyi kendi adına yakıta çevirebilmeli.

İnsanlar hedeflerine ulaşmak için yeterli kaynağa sahiptirler.

Tutumlarınızı ve bakış açınızı olumluya çevirirseniz hayatınızda çok şeyin değişeceği bir gerçek...

Uyuşturucu bağımlısı adamın, çocuklarından birisi de uyuşturucu bağımlısıdır ve hapishanede yatmaktadır. Diğeri büyük bir şirketin genel müdürüdür. Olay gazetecilerin ilgisini çeker ve bu adamla söyleşi yapmaya giderler. Söyleşi sırasında adam, asla oğullarına farklı muamele yapmadığını söyler. Çünkü ikisiyle de hiç ilgilenmemiştir. Gazeteciler, önce hapisteki oğlunu ziyaret eder ve ona niçin bu durumda olduğunu sorarlar. Cevap üzücü, fakat bir o kadar da açıktır.

"Babamı tanıyorsunuz, başka ne yapabilirdim ki?" Olayın ilginç yönü, şirket yöneticisi olan oğlunun düşüncesidir. Gazeteciler onunla da röportaj yaparlar ve ona da nasıl bu duruma geldiğini sorarlar. Cevap çok ilginçtir. "Babamı tanıyorsunuz, başka ne yapabilirdim ki?"
                        Cemal Kondu Herkes için NLP syf: 86

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hande-1983 View Post
                          hiç de kutsal bir yere koymuyorum ben
                          ne geldiyse başıma onların yüzünden geldi
                          Helal sanaaaaa katılıyorum yapıştır..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayseglk
                            kendi kusurlarınızı başkasına yüklemek çok kolay..ailelerinizi suçluyosunuz yaşadığınız her şeyde ! çünkü kolay olan bu
                            allah herkese beyin verdi al kulum kullan bunu dedi ! ebeveynlerinizde de sizde olduğu gibi 1 tane beyin var !
                            onlar bu beyni sizin için kullanmak zorunda değiller..kendinizinkini kullanın , güçlü olun ! herkes kendi hayatından sorumludur
                            fobik olsan görürdün gününü

Yorum

Her zaman diyorum, temiz, sağlıklı ve ahlaklı bir toplum için anne baba adayları kursa gitmeli, kurs mecburi olmalı, hatta bu kurs ücretsiz devlet desteği ile olmalı ve adaylar bir çocuk nasıl yetiştirilir öğrenmeli.

Çocuğuna şiddet uygulayan şikayet edildiği anda yakalanmalı ve ceza verilmeli, tekrarı halinde çocuk onun elinden alınıp evlat edinmek için sıra bekleyen ailelere verilmeli.
                              Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

İşleniyor...
                              X