Arkadaşlar, Öncelikle Merhabalar. Haliniz keyfiniz iyidir umarım.
Erdal Demirkıran'ın kitabını duymuşsunuzdur. "Sadece aptallar günde 8 saat uyur!" Adam günde 4 saat uyumayı tembihliyor bize. Bize bunu tembihlerken dayandığı kanılar şunlar ;
Bir asker, savaştayken günde 2-3 saat uyusa bile onun için hiç sorun olmaz bu uyku. Hatta savaş bitip evine dönünce 1-2 ay kadar günde 5-6 saatten fazla uyuyamazmış.
Ev kedisi günde 10 saat uyurken, sokak kedileri günde 2 saat uyur ve ikisinin de ömrü eşit olurmuş.
Darwin, Newton, Nazım Hikmet gibi üstadlar günde 4 saatten fazla uyumamışlar.
Günde 8 saat uyumak yani günün 1/3'ü demek yani 60 sene yaşasan 20 saati uyuyarak gidiyor. 4 saat uyusan o da 1/6 demek yani 60 sene yaşasan 10 yıl yapar; yani 10 yıl tasarruf edebiliriz.
Bu uzar gider, açıkcası kitabı okumanızı da tavsiye ederim.
İngilizce bir makalede okuduğum kaynak 6,5 ile 8 saat arası uyku iyidir diyor, altına inmek üstüne çıkmak tehlikelidir diyor.
Az uyuyan az yaşar derler.
Bizim uzmanlarımız 8 saat diyor.
Ve uzar gider bu böyle...
Şimdi sorularımı numaralandırıp soracağım umuyorum ki numara numara cevap verirsin, çünkü hem test yapıp, hem de ideal uykuyu sorgulamak istiyorum.
1) Günde Kaç saat uyursunuz ?
2) Uyandığınızda nasıl hissedersiniz ?
3) Yatış saatiniz standart mıdır, esnek midir?
4) Sizce kaç saat uyumalıyız ?
5) Erdal D. okudunuz mu? Okuduysanız adam haklı mı?
6) Bu konuda araştırma yaptınız mı ? Elde ettiğiniz sonuç nedir?
7) Bu konudaki şahsi yorumlarınız nelerdir ?
Erdal Demirkıran'ın kitabını duymuşsunuzdur. "Sadece aptallar günde 8 saat uyur!" Adam günde 4 saat uyumayı tembihliyor bize. Bize bunu tembihlerken dayandığı kanılar şunlar ;
Bir asker, savaştayken günde 2-3 saat uyusa bile onun için hiç sorun olmaz bu uyku. Hatta savaş bitip evine dönünce 1-2 ay kadar günde 5-6 saatten fazla uyuyamazmış.
Ev kedisi günde 10 saat uyurken, sokak kedileri günde 2 saat uyur ve ikisinin de ömrü eşit olurmuş.
Darwin, Newton, Nazım Hikmet gibi üstadlar günde 4 saatten fazla uyumamışlar.
Günde 8 saat uyumak yani günün 1/3'ü demek yani 60 sene yaşasan 20 saati uyuyarak gidiyor. 4 saat uyusan o da 1/6 demek yani 60 sene yaşasan 10 yıl yapar; yani 10 yıl tasarruf edebiliriz.
Bu uzar gider, açıkcası kitabı okumanızı da tavsiye ederim.
İngilizce bir makalede okuduğum kaynak 6,5 ile 8 saat arası uyku iyidir diyor, altına inmek üstüne çıkmak tehlikelidir diyor.
Az uyuyan az yaşar derler.
Bizim uzmanlarımız 8 saat diyor.
Ve uzar gider bu böyle...
Şimdi sorularımı numaralandırıp soracağım umuyorum ki numara numara cevap verirsin, çünkü hem test yapıp, hem de ideal uykuyu sorgulamak istiyorum.
1) Günde Kaç saat uyursunuz ?
2) Uyandığınızda nasıl hissedersiniz ?
3) Yatış saatiniz standart mıdır, esnek midir?
4) Sizce kaç saat uyumalıyız ?
5) Erdal D. okudunuz mu? Okuduysanız adam haklı mı?
6) Bu konuda araştırma yaptınız mı ? Elde ettiğiniz sonuç nedir?
7) Bu konudaki şahsi yorumlarınız nelerdir ?
Yorum