Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Uyku! -Mühim Mesele

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Uyku! -Mühim Mesele

Arkadaşlar, Öncelikle Merhabalar. Haliniz keyfiniz iyidir umarım.

Erdal Demirkıran'ın kitabını duymuşsunuzdur. "Sadece aptallar günde 8 saat uyur!" Adam günde 4 saat uyumayı tembihliyor bize. Bize bunu tembihlerken dayandığı kanılar şunlar ;
    Bir asker, savaştayken günde 2-3 saat uyusa bile onun için hiç sorun olmaz bu uyku. Hatta savaş bitip evine dönünce 1-2 ay kadar günde 5-6 saatten fazla uyuyamazmış.
    Ev kedisi günde 10 saat uyurken, sokak kedileri günde 2 saat uyur ve ikisinin de ömrü eşit olurmuş.
    Darwin, Newton, Nazım Hikmet gibi üstadlar günde 4 saatten fazla uyumamışlar.
    Günde 8 saat uyumak yani günün 1/3'ü demek yani 60 sene yaşasan 20 saati uyuyarak gidiyor. 4 saat uyusan o da 1/6 demek yani 60 sene yaşasan 10 yıl yapar; yani 10 yıl tasarruf edebiliriz.
    Bu uzar gider, açıkcası kitabı okumanızı da tavsiye ederim.
    İngilizce bir makalede okuduğum kaynak 6,5 ile 8 saat arası uyku iyidir diyor, altına inmek üstüne çıkmak tehlikelidir diyor.
    Az uyuyan az yaşar derler.
    Bizim uzmanlarımız 8 saat diyor.
    Ve uzar gider bu böyle...
    Şimdi sorularımı numaralandırıp soracağım umuyorum ki numara numara cevap verirsin, çünkü hem test yapıp, hem de ideal uykuyu sorgulamak istiyorum.
    1) Günde Kaç saat uyursunuz ?
    2) Uyandığınızda nasıl hissedersiniz ?
    3) Yatış saatiniz standart mıdır, esnek midir?
    4) Sizce kaç saat uyumalıyız ?
    5) Erdal D. okudunuz mu? Okuduysanız adam haklı mı?
    6) Bu konuda araştırma yaptınız mı ? Elde ettiğiniz sonuç nedir?
    7) Bu konudaki şahsi yorumlarınız nelerdir ?
    Gülen Gözlerimin, ağlayan göz bebeği; Böşram ...

1- 5 saat
    2- ilk zamanlar yetmiyorda, artık 7-8 saat uyumuş gibiyim
    3- genelde 2'yi deviririm
    4- 5 saat artık bana yettiğine göre ?
    5- okumadım
    6- hiç araştırma yapmadım ne kadar istersem o kadar uyurum
    7- Eskiden en az 8 saat uyurdum, ama çocuklar olduktan sonra onları uyutup bende hemen yatağa girip yaşamımı ot gibi sürdürmek istemedim, kendime vakit ayırmam lazımdı. ev sakinleştikten sonra kendim için yaşarım, kitap okurum, nete girerim güzel bi film seçip seyrederim vs. sonuçta kendimi nasıl mutlu hissediyorsam öyle yaşamalıyım. Annem arasıra kapıyı açıp "yeter artık uyu yarın işe kalkacaksın" diyor ve ben ona 5 saatlik uykunun bana yettiğini anlatamıyorum
    Elinden geleni yaptın, şimdi de ayağından geleni yap. Gitmek gibi mesela !

Yorum

Şu soruları ilave etmek istiyorum.
      8) Kaç yaşındasını
      9) Her hangi bir sağlık sorununuz var mı ?
      Gülen Gözlerimin, ağlayan göz bebeği; Böşram ...

Yorum

8- 36
        9- fiziksel olarak yok, ruhsal olarak sanki depresyondayım ama daha tam karar veremedim
        Elinden geleni yaptın, şimdi de ayağından geleni yap. Gitmek gibi mesela !

Yorum

1. 8 ila 10 saat arası değişiyor.
          2. yatarken keyfm yerindeyse uyandıgımda da öyle oluyor şayet bir rüya görmediysem iyi hissediyorum
          3. maksimum 12 1 de yatarım.
          4. 7 8 saat yeterli.
          5. okudum adam haklı ama orda bahsettiği kişilerin amaçları vardı o kadar uyku yetebilir,yetmek zorunda. artı yatıp 4 saat uyuyupkalkmıyorlar 15 dk 15 dk uyuyorlar.tam derin uykuya geçmeden uyanıyorlar.
          6. araştırma şöyle yaptım amacı olan insanlara, hayali hedefi olan insanlara az uyku yetiyor.. hayali hedefi olan kişiler uyumuyorlar,az uyuyorlar.
          7. üsttekilerşahsi yorumum
          8. 25 yaşındayım.
          9. pkos hastasıyım başkada hiç sorunum yokçok şükür.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ataraksiya View Post
            1-kış ise 6-7 saat, yaz ise 11-12 saat
            2-kış ise sinirli, ve midem bulanarak uyanırım, yaz ise mutlu ama biraz yorgun uyanırım
            3-zaman zaman standart, zaman zaman esnek
            4-7 yeterli
            5-okudum, tamamen haklıdır demiyorum.8 saat fazla ama 4 saat de gerçekten abartı. insanın dinlenmesi gerek biraz canım yani, 3 gün 4 saatlik uykuyla dursam 4. gün hasta oluyorum ben, yıl içerisinde çok defa yaşadım bu durumu.
            6-yapmadım.ama bazı kitaplarda az yemek ve az uyumak gerektiğini okumuştum.yemek konusunda sıkıntı yok, yeterince az yiyiyorum da uykuyu ne yapacağım bilmiyorum.
            7-gerçekten önemli bir konu, hatta benim için çok çok önemli, vazgeçemeyeceğim şeylerin başında gelir. sabah kahvaltıya vereceğim zamanı uykuya verdiğim çok olmuştur, ya da okuldaki dewamsızlık hakkımı uyuyarak kullandığım.geçen sene bu uyku sorunumu aşmaya çalışmıştım.ama dediğim gibi 3-4 gün az uyuduysam diğer gün mutlaka bi yarım gün uyumam gerekiyor, alıştıramadım gitti kendimi uykusuzluğa.
            8-19 yaşındayım
            9-sağlık sorunum yok, Allah'a şükür.
            Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

az uyumak benim işime yaramaz..yaptıgım bişi yok pek..ne kadar ömrüm uykuyla geçse o kadar iyi..daha az canım sıkılır..ilaç almadan once az uyurdum, simdi çok sukur sabah aksam uykum geliyor..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ataraksiya View Post
                Arkadaşlar, Öncelikle Merhabalar. Haliniz keyfiniz iyidir umarım.

Erdal Demirkıran'ın kitabını duymuşsunuzdur. "Sadece aptallar günde 8 saat uyur!" Adam günde 4 saat uyumayı tembihliyor bize. Bize bunu tembihlerken dayandığı kanılar şunlar ;
                Bir asker, savaştayken günde 2-3 saat uyusa bile onun için hiç sorun olmaz bu uyku. Hatta savaş bitip evine dönünce 1-2 ay kadar günde 5-6 saatten fazla uyuyamazmış.
                Ev kedisi günde 10 saat uyurken, sokak kedileri günde 2 saat uyur ve ikisinin de ömrü eşit olurmuş.
                Darwin, Newton, Nazım Hikmet gibi üstadlar günde 4 saatten fazla uyumamışlar.
                Günde 8 saat uyumak yani günün 1/3'ü demek yani 60 sene yaşasan 20 saati uyuyarak gidiyor. 4 saat uyusan o da 1/6 demek yani 60 sene yaşasan 10 yıl yapar; yani 10 yıl tasarruf edebiliriz.
                Bu uzar gider, açıkcası kitabı okumanızı da tavsiye ederim.
                İngilizce bir makalede okuduğum kaynak 6,5 ile 8 saat arası uyku iyidir diyor, altına inmek üstüne çıkmak tehlikelidir diyor.
                Az uyuyan az yaşar derler.
                Bizim uzmanlarımız 8 saat diyor.
                Ve uzar gider bu böyle...
                Şimdi sorularımı numaralandırıp soracağım umuyorum ki numara numara cevap verirsin, çünkü hem test yapıp, hem de ideal uykuyu sorgulamak istiyorum.
                1- en az 8 saat uyurum, mutsuzken daha fazla uyurum sabah 6 da kalkarım. gün içinde yatış yaparım, çok keyifli
                2-uyandığımda kendimi dinç hissettiğim çok enderdir.
                3- 12 den sonra uyurum. belli olmaz.
                4- 4 saat uyumak benim işime yaramaz. günü nasıl bitiricem diye uğraşır durururm.
                20 saat boyunca insan ne ile meşgul olur ki
                5-bu kitabını okumamıştım. güzel gaz veren bir kitabı vardı. dünyanın en akıllı adamıyım idi galiba.
                6-araştırma yapmadım
                7- şahsi yorumum, ne kadar uyumak istiyorsanız o kdar uyuyun olsun bitsin.
                8-28 yaşındayım
                9-depresyon tedavisi görüyorum
                Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap; çok zevkli oluyor.

Yorum

İşleniyor...
                X