Duyuru

Collapse
No announcement yet.

::: Öneriler :::

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ::: Öneriler :::

Mesajlarda empati eksikliği yaşanıyor. Empati yapmak zordur kabul ama biraz çaba gösterin lütfen.

Üyeler sorununu anlatan kişinin duygu ve düşüncelerine eğilmek yerine, hemen eleştiriyor, ona akıl veriyor, bazen de benzer sorunu yaşadığı için kendinden söz etmeye başlıyor. Bu karşınızdaki insanı bir ölçüde rahatlatabilir kabul ama abartmadan kendini anlatmaya ara verip onun sorununa eğilmek daha doğrudur.

Üye bir sorunundan bahsetmişse hemen eleştirmeyin, yargılamayın.

Akıl vermeyin.

Hemen teşhis koyup örneğin sende OKB ya da panik atak var demeyin.
    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

hay ağzını öpim editörüm tam kitabın ortasından konuştun. valla....

Yorum

evet yaa bazen hatalı davranabiliyoruz.
      hatta alay edilenler bile oluyor.
      haklısın iyimser ablacım
      öpüyorum yanaklardan))))
      Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap; çok zevkli oluyor.

Yorum

Kesinlikle katılıyorum. :happy:
        Fakir bebeğin içemediği sütü, zenginin köpeği içiyorsa; bana adaletten bahsetmeyin !

Yorum

bence konulara sadece psikologlar psikiyatristler ve psikoloji okuyanlar cevap versinler..

Yorum

sy.kitap bence sizler yanıldığınızın kanısındayım.Niçin sadece psikologlar-psikiyatrlar ve onu okuyanlar cevaplasınlar? onlar çok mu doğrular, aldıkları eğitim onları doğru bir yol göstereceklerini gösteriyor.Bi çok psikolog arkadaşım benden fikir alışverişi yapmak için can atar...Aldıkları eğitim emin olun ki, ezber kalıplar içerisinde kısır döngüden başka bişey değil, en azından kendi adıma konuşmak olursa bunu düşünüyorum.
            Fakir bebeğin içemediği sütü, zenginin köpeği içiyorsa; bana adaletten bahsetmeyin !

Yorum

sy.kitap bence sizler yanıldığınızın kanısındayım.Niçin sadece psikologlar-psikiyatrlar ve onu okuyanlar cevaplasınlar? onlar çok mu doğrular,? aldıkları eğitim onları doğru bir yol gösterebileceklerini mi gösteriyor.?Bi çok psikolog arkadaşım benden fikir alışverişi yapmak için can atar...Aldıkları eğitim emin olun ki, ezber kalıplar içerisinde kısır döngüden başka bişey değil, en azından kendi adıma konuşmak olursa bunu düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kitap View Post
                bence konulara sadece psikologlar psikiyatristler ve psikoloji okuyanlar cevap versinler..
                Bunun mumkun olacagını tahmin etmiyorum ,siteye uye olan profesyonel ve ögrenci arkadaşlar malesef bu konuda pek gönullu olmuyorlar ,olanlarda yetersiz kalıyor .

Genelde kendi sitelerini kurup oradan yardımcı olmaya çalışıyorlar .

Zaten burası teknik bir site olmadıgından böyle bir uygulamanında olması beklenemez ,burası paylaşım sitesi .
                Fikri olanlar veya aynı şeyleri yaşayanların birbirimize tecrube ve duşuncelerimizi aktardıgımız bir yer .

Ayrıca karşımızdakilere teşhis koyma gibi bir onune geçilemez bir sevdamız var ,okudugumuz bir kaç cumleyi yorumlayıp hemen sen şusun busun demekteyiz ,oysa bu çok yanlış .

Bir kimseye teşhisi bir uzman muayene ederek koyabilir ,sadece ben öyle duşunuyorum diye fikir yurutmek sorunu olan arkadaşa yarar yerine zararda getirebilir.

Dikkatimi çeken diger bir konuda sitede sık sık ilaç adlarına yer verilmekte ,birbirine tavsiye edilmekte buda çok yanlış bir hareket .İlaç konusunda çok daha titiz olunması taraftarıyım .
                ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: firebird View Post
                  hay ağzını öpim editörüm tam kitabın ortasından konuştun. valla....
                  eğer kendime yeni bi yol çizmeye karar vermemiş olsaydım bu mesajı çok güzel bi malzeme yapabilirdim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayşeglk View Post
                    eğer kendime yeni bi yol çizmeye karar vermemiş olsaydım bu mesajı çok güzel bi malzeme yapabilirdim
                    güzzel olurdu ama nese (;
                    "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

megan ve anlamsız. en azından mod begenmis olur mesajları.

Yorum

megan ve anlamsız. en azından mod begenmis olur mesajları.
                        mod'ların yazılan cevapları begenip begenmemesinin bir anlamı varmı ? onemli olan burada olmaktan keyf alabilmek .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MEGAN View Post
                          mod'ların yazılan cevapları begenip begenmemesinin bir anlamı varmı ? onemli olan burada olmaktan keyf alabilmek .
                          begenmemis iste iyimser arkadasımız..şoyle boyle yazmayın şoyle boyle yazın demiş..begensin mutlu olur hem.

Yorum

begenmemis iste iyimser arkadasımız..şoyle boyle yazmayın şoyle boyle yazın demiş..begensin mutlu olur hem.
                            İyimser bu konuda çok haklı ,ne yazıkki çogu zaman karşımızdakinin derdini unutup ,kendi dertlerimizi anlatıyoruz .Eger bir sorunumuz varsa açarız bir başlık olur biter ,orada içimizi oldugu gibi doker rahatlarız kimsede konu dagılıyor diye sitem etmez .

Yorum

haklısın arkadaşım... konuyu açan arkadaş bize, içinde bulunduğu, yaşadığı sorunlarını anlatıyor... Empati kurmaya çalışmalıyız... anlamaya çalışmalıyız... Sivri ve zedeleyici ifadelerden kaçınmalıyız... varsa, bildiklerimizi, tecrübelerimizi aktarmalıyız... Bunun ötesi "bilimsel" olur ve o konuyu da uzmanlarına bırakmalıyız... Veya, arkadaşımızı o tarafa yönlendirmeliyiz... İlaç tavsiyesi doğru değil... Çünkü, problemler birbirinin aynısı gibi gözükse de aslında hiçbir "problem" diğerinin aynısı değildir ve her "vaka"nın ayrı bir tedavisi ve teşhisi vardır... Yani, biz sıradan üyeler olarak haddimizi aşmamalıyız ve arkadaşlarımıza bir arkadaş, bir dost olarak yaklaşmalıyız... onları anlamaya ve dinlemeye çalışmalıyız...
                              Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

İşleniyor...
                              X