Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kalabalıklar içinde "yalnız" olmak...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kalabalıklar içinde "yalnız" olmak...

Sevgili Arkadaşlarım… Bugün sizlere “yalnızlık”tan bahsetmek istiyorum… “Yalnızlık” deyince ne anlıyoruz? Aklımıza ne geliyor? Aslında, çeşit çeşit “yalnızlık” var… Birincisi, yalnızlığın klasik anlamıdır… Yani, arkadaş, eş-dost bakımından yalnızlık… Yalnızlığın ikinci bir anlamı da; “yalnız yaşamak” manasında insan tek başına yaşamayı tercih eder… İsteyerek seçer bu yolu… İnsan yalnız yaşamak istiyor ve yaşıyorsa kimse karışamaz ki… Bir üçüncü yalnızlık çeşidi de; bazen insan “yalnız kalmak” için tercih eder yalnızlığı… İsteyerek, bilinçli olarak tercih eder… Bu sayede “eksilerini-artılarını, yanlışlarını-doğrularını” düşünür, tesbit eder ve bir nev’i kendi muhasebesini yapar… Böyle zamanlarda kendisi ve ailesi hakkında en isabetli ve en doğru kararları alabilir… Dördüncü bir yalnızlık çeşidi de “dinlenme” amaçlıdır… İnsan sadece dinlenmek için, “kafa dinlemek” ve “kendisini dinlemek” için yalnızlığı ve yalnız kalmayı tercih edebilir… Bunlar yalnızlık çeşitleri olarak sayılabilir... Ama, bir yalnızlık çeşidi daha vardır ki, o da; “KALABALIKLAR İÇİNDE YALNIZLIK” TIR... İşte, çağımızın en önemli problemlerinden birisi olan ve bilim adamlarının çözmekte ve çare bulmakta çok zorlandıkları yalnızlık çeşidi de budur arkadaşlar… Aslında bu insanın çok geniş bir çevresi vardır... İş hayatında olsun, okul hayatında olsun, sosyal çevresinde ve eş-dost ve arkadaş çevresinde olsun ve diğer her çeşit ilişkilerinde olsun çok geniş bir çevresi vardır... Çok yoğun ilişkileri ve yoğun faaliyetleri vardır… Dışarıdan görünüşte, çok meşguldür… Gün boyu koşuşturur... AMA GEL GÖR Kİ; AYNI İNSAN, GÜNÜN KOŞUŞTURMACASI BİTİP, KENDİ ÖZELİNE DÖNDÜĞÜNDE, KENDİ İLE BAŞBAŞA KALDIĞINDA ASLINDA NE KADAR “YALNIZ” OLDUĞUNU ANLAR… İLİKLERİNE KADAR HİSSEDER VE YAŞAR BU YALNIZLIĞI… YOĞUN KOŞUŞTURMACASI İÇİNDE FARKINDA DEĞİLDİR AMA TEK BAŞINA KALDIĞI ZAMAN FARKINA VARIR; ASLINDA NE KADAR YALNIZ OLDUĞUNUN…
    Mutluluk;paylaşmaktır...

bütün yalnızlıkları yaşıyorum hem fiziksel hemde içimde
    hayat, sen planlar yaparken başına gelenlerdir...

Yorum

bende bazen öle hissederim
      Örnegin..
      bi aile toplantısında
      eşim başkalarıyla konuşur
      annem kadınlarla
      babam erkeklerle
      ben kalırım ortada
      sanki oraya ait değilmişim gibi..
      ruhum çıkar orda benden yukardan bakar insanlara
      kimse duymaz bilmez içimdekileri o anda

Yorum

Orjinal yazı sahibi: audio View Post
        bütün yalnızlıkları yaşıyorum hem fiziksel hemde içimde
        Bütün yalnızlıkları... İlginç... Bence, böyle düşünme; en azından burada bizim aramızdasın...
        Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

okulda otobuste markette falanda filandaher yerde yalnızım..fiziki yalnızım ve manen yalnızım.......ben hep yalnızım.......yasasın yalnızlık...dımtısdımtısdımtısssss......
          Last edited by kitap; 13-07-2011, 07:09 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kitap View Post
            okulda otobuste markette falanda filandaher yerde yalnızım..fiziki yalnızım ve manen yalnızım.......ben hep yalnızım.......yasasın yalnızlık...dımtısdımtısdımtısssss......
            Peki, yaşasın öyleyse)
            Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mutsuz88 View Post
              bende bazen öle hissederim
              Örnegin..
              bi aile toplantısında
              eşim başkalarıyla konuşur
              annem kadınlarla
              babam erkeklerle
              ben kalırım ortada
              sanki oraya ait değilmişim gibi..
              ruhum çıkar orda benden yukardan bakar insanlara
              kimse duymaz bilmez içimdekileri o anda
              Yalnızlığa "tipik" bi örnek...
              Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Post
                Bütün yalnızlıkları... İlginç... Bence, böyle düşünme; en azından burada bizim aramızdasın...
                burda olmak, yalnız olmama kriteri değil... insanlar bana hakaret ediyor, dışlıyor... bu içimde yaşadığım yalnızlığın en büyük göstergesidir...

Yorum

burda olmak, yalnız olmama kriteri değil... insanlar bana hakaret ediyor, dışlıyor... bu içimde yaşadığım yalnızlığın en büyük göstergesidir...
                  insanlar sana neden hakaret ediyor ve dışlıyor audio?
                  Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

- her insanın ne durumda olursa olsun, kendi içinde bir parça yalnızlığının olduğu ve olması gerektiği düşüncesindeyim..
                      o kadar da kötü birşey değil, yalnızlık denen şey.. =)
                      insan kendini tanıyorsa - kendisiyle barışıksa - içindeki yalnızlığı o kadar da sorun etmemeli kendine..
                      -
                      bak bu ışık senin ışığın..
                      dallarına ay doğmuş, delice delice zeytin..

=)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Post
                        özel durumumla ilgili...

Yorum

İşleniyor...
                        X