Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Alakasız kişilerin öğüt ve nasihat vermeleri

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Alakasız kişilerin öğüt ve nasihat vermeleri

1 aylık üyeyim tüm konuları hemen hemen okudum ciddi konular ve yardım isteyenler var,
    bunların haricinde yardımcı olmaya çalışan alakasız kişilerde var
    OKB,BİPOLAR,PANİKATAK,ŞİZOFRENİ,HEYEZAN vs türü biyolojik rahatsızlıklar nasihat vermeyle geçmez,bu vakaları yaşayan kişi zaten bunları çok iyi biliyor.beyinde oluşan ve bilinçaltına yerleşen ,kişiyi kötü şeyler düşünmeye iten bir düşünce asla ilaçsız geçmez,ben panikatakla başladım OKB ile devam ediyorum çünkü nasihat dinledim doktora gitmedim tedaviyi uzattım üstüne üstlük birde okb eklendi çünkü bana doktor tavsiyesinde bulunan olmadı,2 yıldır ilaç alıyorum son 2 aydır kendimi iyi hissediyorum ama iyiyim diye ilacı kesmiyorum düzenli kontrole gidiyorum bırakırsam çünkü sonraki aşama daha vahim olabiliyor
    beyindeki olumsuz düşünceler vücut kimyasını bozar ve inanılmaz güç anlar yaşarız
    bilgisi olmayan arkadaşlar lütfen tavsiyede bulunmasın.benzer rahatsızlığı olanların tavsiyesi zaten direk doktora git olur

arkadaşım burası forum herkes herkesin hastalıgından anlamak zorunda değil.. mesela ben psikolojik hiç bir rahatsızlığı bu foruma girene kadar bilmezdim ama öğrendim.. tavsiye vermekte güzel..nasihat değil..
    yapman gerekenleri bilmen yetmiyor uyglamakta gerekiyor.. bu sebeple bizde fikir veriyoruz doktor değiliz zaten. iser nasihat olarak ister tavsiye olarak anla sana kalmış..

Yorum

aslında hastalığı olan insanlara destek olmalarının güzel bi davranış olduğunu düşünüyorum sonuçta ellerindn başka bişey gelmez

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lagrima View Post
        arkadaşım burası forum herkes herkesin hastalıgından anlamak zorunda değil.. mesela ben psikolojik hiç bir rahatsızlığı bu foruma girene kadar bilmezdim ama öğrendim.. tavsiye vermekte güzel..nasihat değil..
        yapman gerekenleri bilmen yetmiyor uyglamakta gerekiyor.. bu sebeple bizde fikir veriyoruz doktor değiliz zaten. iser nasihat olarak ister tavsiye olarak anla sana kalmış..
        Bende katılıyorum, ilaçsız yen demiyoruz kimseye, ilaç desteğiyle daha önemlisi düşüncelerini değiştirerek kontrolü ele almasını tavsiye ediyoruz.

Yorum

Bende katılıyorum. sorunu olan insan ne kadar çok kişiden yorum alırsa o kadar kendisine dışarıdan biri gibi bakabilir. ama buna aşırı umutsuz derdini anlatan kişiyi intihara sürükleyen tiplerin yorumları dahil değil.
          İnsan farklı bir hale geliyor, yaşarken ölünce..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serotoninsiz View Post
            Bende katılıyorum. sorunu olan insan ne kadar çok kişiden yorum alırsa o kadar kendisine dışarıdan biri gibi bakabilir. ama buna aşırı umutsuz derdini anlatan kişiyi intihara sürükleyen tiplerin yorumları dahil değil.
            isim ver olsun bitsin bence

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serotoninsiz View Post
              Aşırı abartmışsın.

...Kendini boşuna harcamış olur insan
              Dilediğine erer de sevinç duymazsa ...

:57:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OKB KREDİX View Post
                1 aylık üyeyim tüm konuları hemen hemen okudum ciddi konular ve yardım isteyenler var,
                bunların haricinde yardımcı olmaya çalışan alakasız kişilerde var
                OKB,BİPOLAR,PANİKATAK,ŞİZOFRENİ,HEYEZAN vs türü biyolojik rahatsızlıklar nasihat vermeyle geçmez,bu vakaları yaşayan kişi zaten bunları çok iyi biliyor.beyinde oluşan ve bilinçaltına yerleşen ,kişiyi kötü şeyler düşünmeye iten bir düşünce asla ilaçsız geçmez,ben panikatakla başladım OKB ile devam ediyorum çünkü nasihat dinledim doktora gitmedim tedaviyi uzattım üstüne üstlük birde okb eklendi çünkü bana doktor tavsiyesinde bulunan olmadı,2 yıldır ilaç alıyorum son 2 aydır kendimi iyi hissediyorum ama iyiyim diye ilacı kesmiyorum düzenli kontrole gidiyorum bırakırsam çünkü sonraki aşama daha vahim olabiliyor
                beyindeki olumsuz düşünceler vücut kimyasını bozar ve inanılmaz güç anlar yaşarız
                bilgisi olmayan arkadaşlar lütfen tavsiyede bulunmasın.benzer rahatsızlığı olanların tavsiyesi zaten direk doktora git olur
                Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayı seviyoruz...

Herkezin kendince doğruları var. Çok temiz yüreklilikle söylediğimiz bir şeyin intihara yol açabileceğinin farkında bile değiliz. Bize göre doğru olan bu, ne olacak ki ?. Maalesef genlerimize yazılı, bu nedenle yapacak birşey yok...

Yorum

Şunu da unutmayayım;
                  Bir kısım insan da arkadaşlık kurmak için buradalar.
                  Kocasından, karısından alamadığı ilgiyi doldurmaya çalışan insan azımsanmayacak sayıda...

Biraz enteresan bir yer işte...

Yorum

ismael haklısın arkadaşım,aslında alakasız derken bu tip insanlardan bahsetmiştim,burda ciddi anlamda yardım ve paylaşım isteyen 3-5 kişiye denk geldim sadece ,
                    bir kişi sorunlarını anlatıyor aslında ciddi deprasyona girmiş veya girmek üzere
                    aldığı tavsiye sadece ;
                    1-başka şeylerle ilgilen
                    2-takma kafana
                    3-takıntıların üzerine git gibi şeyler söyleniyor
                    yaa demesi kolay ama bunları yapmasını zaten biliyor sorunu olan kişi ama beyin fonksiyonlarına bunu anlatamaz .burda avlanma peşinde olan kişiler varsa farklı sitelere yönlensinler ,ciddi bir sitede bu tip kişilerin yeri yok,mutsuz olan küçük sorunları abartan kişiler var tavsiye verecek olanlar o kişilere tavsiyede bulunsun yani takma kafana geçer mutlu ol desinler
                    ama bazı kişiler diyorki ben korkuyorum tek kalmaktan başıma kötü şeyler gelmesinden korkuyorum intihardan korkuyorum,ölmekten korkuyorum,halisilasyon görüyorum vs gibi ciddi şeyler yazan kişileri lütfen sadece tedaviye yönlendirelim,ben hem panik atak geçirdim hem OKB var ve bilgim bunlarla sınırlı mesela bipolar olan sosyal fobi olan kişilere sadece bu rahatsızsızlığı yaşayan yada yaşamış kişilerden bilgi alsınlar

Yorum

yazdığın 3 şık kı tamam söylemeyelim peki nasıl bir fikir verebiliriz? doktor değil kimse ki sunu yap desin ilaç falan önersin değil mi? burası forum ve herkes istediğini yazabilir değillmi.. illa senin istediğin şeyler yazılmak zorunda değil.
                      sen olsan psikolojik sorunuolan bir kişiye ne yazarsın? bir düşün cevaplarını buraya yaz çok merak ettim.. ne diyeceksin. amanasihat olmayaca içinde tavsiyede olmayacak doktor değilsin ilaçta öneremezsin.. evet söz sende sen olsan ne dersin?

Orjinal yazı sahibi: OKB KREDİX View Post
                      ismael haklısın arkadaşım,aslında alakasız derken bu tip insanlardan bahsetmiştim,burda ciddi anlamda yardım ve paylaşım isteyen 3-5 kişiye denk geldim sadece ,
                      bir kişi sorunlarını anlatıyor aslında ciddi deprasyona girmiş veya girmek üzere
                      aldığı tavsiye sadece ;
                      1-başka şeylerle ilgilen
                      2-takma kafana
                      3-takıntıların üzerine git gibi şeyler söyleniyor
                      yaa demesi kolay ama bunları yapmasını zaten biliyor sorunu olan kişi ama beyin fonksiyonlarına bunu anlatamaz .burda avlanma peşinde olan kişiler varsa farklı sitelere yönlensinler ,ciddi bir sitede bu tip kişilerin yeri yok,mutsuz olan küçük sorunları abartan kişiler var tavsiye verecek olanlar o kişilere tavsiyede bulunsun yani takma kafana geçer mutlu ol desinler
                      ama bazı kişiler diyorki ben korkuyorum tek kalmaktan başıma kötü şeyler gelmesinden korkuyorum intihardan korkuyorum,ölmekten korkuyorum,halisilasyon görüyorum vs gibi ciddi şeyler yazan kişileri lütfen sadece tedaviye yönlendirelim,ben hem panik atak geçirdim hem OKB var ve bilgim bunlarla sınırlı mesela bipolar olan sosyal fobi olan kişilere sadece bu rahatsızsızlığı yaşayan yada yaşamış kişilerden bilgi alsınlar

Yorum

Evet seni dediğin gibi burası forum ama herkes her istediğini yazmamalı çünkü burası farklı bir platform.gerçek anlamda yardıma ihtiyacı olan ve benimle benzer rahatsızlığı olan arkadaşlarla özelden yazışıp fikir alışverişinde bulunuyoruz,doktor isimleri paylaşıyoruz ilaçların etkileri vs farklı paylaşımlarda bulunuyoruz,çünkü bir çok insan bilmediği bir durum içinde ve yönlendirme istiyorlar yardım istiyorlar tabii bunlara sevgilisinden ayrılanlar vs dahil değil onlara tavsiyede bulunabilirsiniz.tavsiyede bulunan bir çok kişinin benzer durumları olduğu sanmıyorum,rahatsızlığı olup ne durumda olduğunun farkında olmayan kişiler var ve sezenişte bulunuyorlar nedir bu diyerek yardım istiyorlar,şeker hastası olan bir kişinin rahatsızlığı nasihatle geçmediği gibideprasyona girmiş ve sonucunda beynin kimyasının bozulması ile PA,SF,OKB gibi farklı yönlere gider bu insan ve farkında değildir aslında,Üniversiteye hazırlanan bir sürü kişi benzer şeyler yaşıyor ve destek almaları gerekirken nasihat alıyorlar ,lütfen sapla samanı ayırıp iyi tespit edip doktor tavsiyesinde bulunalım ,sevgilisinden ayrılmış,başkası ile yapamam gibi benzeer şeyler yazanlara nasihat verilebilir bence

Yorum

Her aklına geleni yazan var mıdır bilemem ama herkes farklı yaşlarda,aynı şeyleri yaşamış,yaşamakta olan kişiler olabiliyor,bu nedenle başkalarının tecrübelerinin yaşayarak tasdik etmek yerine buradan tavsiyeler almak daha doğru olur,bu sayede bu site amacına ulaşır.Tabii tıbbi problemleri bunun dışında tutmak lazım-ki bu konuda da gördüğüm kadarıyla herkes daha dikkatli yazıyor.
                          http://www.kisiseldegisim.com/

Yorum

Alakasız kişiler olmamız psikolojiden anlamadığımızı göstermez. Burada psikolojik bir rahatsızlığımız olmamasına rağmen olan arkadaşlarımıza destek olmaya , yardım etmeye çalışıyoruz. İlla bilgi sahibi olmaya gerek yok. Birkaç dost bir kutu ilaçtan çok daha etkilidir. Ve biz bunu yapıyoruz.

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                            Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                            birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                            Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HurricaNe ~ View Post
                              Birkaç dost bir kutu ilaçtan çok daha etkilidir.
                              İyi niyetten kesinlikle şüphem yok ama bu mantık çok yanlış...

Yorum

İşleniyor...
                              X