Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ofke..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ofke..

Elimden geldigince kendi zayif noktalarimi, degismeis gereken huylairmi deistirmek icin elimden geleni yaparim..ve cogu zaman da bunlairn farkindayimdir, nasil yapabilecegim hakkinda biraz da olsa fikrim var..
    Ancak bugune kadar pek kabullenmedigim cok sIK olmasa da ortam musait olunca ortaya cikan sinirli bir yapim var..Tam olarak ne oldugunu ben de bilemiyorum, bazen gozum donebiliyor..o halimi goren insanlar o halimden nefret ediyorlar..aslinda ben de o halimden nefret ediyorum..nasil anlatacagimi bile bilmiyorum, bir kac ornek vermeye calisacagim..
    Birinin hareketleri batmaya basladiysa, genelde bu cok sevdigim ve dewamli yaknimda olan birileri oluyor, erkek arkdasim gibi..cok ters davraniyorum, resmen onu asagilar gibi konusuyorum..yanlislikla ayagima basmasi beni cok sinirlendirebiliyor, ve cok agir laf edebiliyorum...hatta daha da beteri, ve gozumun onunden gitmeyen ve bugune kadar kimseyel paylasmadigim hatta kendime bile yakistirmadigimdan soyleyemedigim olaylar yasadim..eski erkek arkadasimla bir alisveris merkezinde asansor beklerken nedenini bile hatirlamadigim bir sebepten oturu bi anda (gercekten cok utaniyorum yazdigima) kafa attim: (((.. bi yandan uzuluyorum bir yandan guluyorum, kafa atmak ne demek yaaaa...benim gibi bir kiza yakisir mi: ( hic mi hic yakismaz, ve yanimizda insanlar var..onu dusurdugum duruma ve kendi dustugum duruma uzulmemek mumkun mu..kendime cok kiziyorum, ve hatta ona yaptiklarim icin suan uzerimde kara bulutlar varmis gibi hissetmeye basladim artik..baska bir ornekle anlatirsam ofkemi, birileri beni uzecek bir soz soylemis ya da harekette bulunduysa, uzecek derken aslinda cok buyuk uzuntu de degil, ufak tefek seyler, oyle zamanlarda gozum donuyor, bana nasil zarar verir diye kendi kendimi doldurup sinirleniyorum, belki 10 dk belki yarim saat karsi tarafa nasil zarar veririim diye ugrasiyorum, telefonla acip hakaret ediyorum, asagiliyorum..uzuntumu sinirimle gosteriyorum...halbuki uzulup kussem, konusmasam, ya da dile getirsem guzel bir sekilde, karsi taraf yaptigina pisman olup, gonlumu almaya calisacak ama ben sinirlenip saldiriya geciyorum..yani sinirlenecek boyutta buyuk problemler de degil bu bahsettiklerim..bi kiz gibi davranamiyorum..: (

doldurdugum kovayi bir anda bosaltmaktan sikildim, ve bu durumu nasil cozecegimi bilemiyorum..

Sinirlendiğinin farkına varıp, kontrol etmeyi öğrenmelisin. Sabretmeyi kendine güzel huy edinmelisin. Hepsinin bir sınır değeri olmalı, sinirlilik yerine göre iyidir hoştur, kafa olayıda güzelmiş , ama kendini kontrol etmelisin

Yorum

evet de kontrol edemiyorum, o an karsi tarafi cok haksiz goruyorum, ve bana zarar vermek isteyen bir insan olarak goruyorum..sonra da hersey daha da kotuye gidiyor, daha da sinirleniyorum...bir de karsi taraf sinirlenmisse ben daha da cok sinirlenebiliyor, cildirma boyutuna gelebiliyor..oyle bir durumda en iyisi benim yaknimda durup, ama uzak kalmak..cunku o an hersey beni daha da sinirlendirebiliyor..karsi taraftan birsey beklemden bu durumdan kurtulmam gerekiyor..yani bir seye kizmissam, ya da uzulmussem guzel bir sekilde ifade edemiyorum..

Yorum

Sinirlen ama kendini tut hakim ol. Bunu başarınca kendinle mutlu olursun. Başarmak güzel mutluluklardan biridir. Ben sinirlendim mi kendimi belli ederim sesim yükselebilir ama zarar vermenin manası yok. Karşıdaki insanın anlayacağı şekilde tepki vermek en güzeli. Bazen orjinal fikirlerimde oluyor ama bende kalsın

Yorum

ben cok gereksiz seylere sinirleniyorum, hani ciddi bir sey olsa sinirlenmem bile, ceker giderim buyuk ihtimalle..
          ama o kadar ufak seylere gicik olup sinirleniyorum ki o da cok cirkin bir hal aliyor..
          fiziksel zarar vermek gibi bir huyum yok aslinda da, o zaman ki iliskim de kendime de ona da cok zarar veriridim..hani kendini paralamak tam olarak yaptigim seyin karsiligi..
          kontrollu bir sekilde tepki vermem gerekiyor, ben ya kontrolsuz tepki veriyorum ya da kontrol edemeyecegim bildigim icin tepkisiz kaliyorum..ikisinin de sonucu uzucu oluyor..

orjinal fikirler? ne gibi?

Yorum

ne bileyim iste, hani daha guzelce kendini ifade etmek..yani kizmakla degil de naz yapmak gibi mi..ne bileyim iste erkek gibi sinirlenip, kiyamet koparmak degil yani: )

Yorum

ya bir kıza hiç yakışmaz böyle yaparak soğutursun kendini herkesten evde kalırsın kızlarda hiç görmek istemediğim şeydir hele ki kavgaya karışmışsa üstelik bu sinit nerden geldi sana erkek olabilir ama kızları sinirlendirecek bu davranışa çekecek şey nedir

Yorum

bu kafa atma olayı biraz tuhaf geldı ya bıraz sakin olll...

Yorum

Sakin olmak zorundasın. Bunun bir formülü yok. Sadece sinirleneceğin zamanı önceden kestirebilmeli ve seni rahatlatacak şeyler bulmalısın. Bunu herkese söylüyorum bende işe yaradığı için. Karnını şişirerek nefes al. Rahatlatıyor. Sonra derin bir nefes al gözlerini kapat defalarca sinirlenecek bir şey yok gibi kendine telkinlerde bulun. Başta böyle bir sorunun olduğunu iyice algıla ve kurtulmak için elinden gelenin fazlasını yap. Sen istemezsen hiçbir şey olmaz böyle devam eder ...

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                  Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                  birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                  Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tilki
                    söz konusu öfkeyse, öfkenin kızı erkeği yok. bu şekilde ayırırsan daha kötü hissedersin. muhtemelen birikmiş birşey var arkada, yani kökü var, ve benzer durumlarda yüzeye çıkıyor. yani hangi durumlarda yüzeye çıktığını takip edip, altta seni esas rahatsız edeni bulman gerekiyor. mesela benim böyle aşırı tepki göstermelerim vardı, birşey tartışırken falan, sonra biraz eşeleyince şunu buldum; karşımdaki insanın konuşmasını, beni eziyor olarak algılıyormuş bir yanım. böyle çarpık bir algılama sonucunda da güçlü hissetmek için savunmaya geçiyorum tabi, öfkeyle. yani geçmişteki bir olaydan gelen algılama sorunu yanlış inanç özdeşleştirme fln vardır büyük ihtimal.
                    kesinlikle katiliyorum ve icimde var bi kizginlik biliyorum da..ama tam olarak ne oldugunu bulamiyorum..soyle bir inanc var o an sinirlenirken; karsimdaki insanin bana zarar vermek istedigini dusunuyorum,dusmanimmis gibi geliyor..ben de savunmaya geciyorum'sen bana zarar vermezsin' moduna giriyorum..ve dusunce seklini degistiremiyorum, o an sanki en yaknimi oldurmus de kendimi korumaya kalkiyorum ve cok sinirli bir hale giriyorum..bu dusunceden nasil kurtulcam bilmiyorum: (

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mantık View Post
                      ya bir kıza hiç yakışmaz böyle yaparak soğutursun kendini herkesten evde kalırsın kızlarda hiç görmek istemediğim şeydir hele ki kavgaya karışmışsa üstelik bu sinit nerden geldi sana erkek olabilir ama kızları sinirlendirecek bu davranışa çekecek şey nedir
                      yok kavgaya falan karismam, zaten beni taniyan insanlar da bu kadar sinirli oldugumu bilmezler ama coook yaknimsa, yani o eski erkek arkdasim en kotu hallerime maruz kaldi..
                      niye bu kadar sinirlendim bilmiyorum ki, belki de kiz gibi muamele gormedigimden dicem, o zamanlar gayet prenses gibiydim..icime sinmeyen seyler vardi belki de..ama bu durum sanki ortam olsa yine eskisi gibi oalcakmisim gibi geliyor ve korkuyorum..dun yakin bi arkdasimla resmen sinirim yuzunden tartistim..altiustu ayagima basti,ama sinir oldum...zaten kiz gibi davranmiyorsun bari zarar verme diye icimden dusunup ona bayagi sinirlendim..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HurricaNe ~ View Post
                        Sakin olmak zorundasın. Bunun bir formülü yok. Sadece sinirleneceğin zamanı önceden kestirebilmeli ve seni rahatlatacak şeyler bulmalısın. Bunu herkese söylüyorum bende işe yaradığı için. Karnını şişirerek nefes al. Rahatlatıyor. Sonra derin bir nefes al gözlerini kapat defalarca sinirlenecek bir şey yok gibi kendine telkinlerde bulun. Başta böyle bir sorunun olduğunu iyice algıla ve kurtulmak için elinden gelenin fazlasını yap. Sen istemezsen hiçbir şey olmaz böyle devam eder ...
                        Sakin olmak zorundayim biliyorum..kimse beni cekmek zorunda olmadigi gibi, benim de kendimi bu skeilde yipratmamin bana zarardanb baska bi getirisi yok..

ama onceden bilmiyorum neye sinirlenecegimi, mumkun mertebe oyle ortamlardan uzak duruyorum..sinirlenmemek icin yaptigim tek sey susup uzaklasmak o ortamdan, ama ortada cozulmesi gereken bir sorun varsa sinirlenmeden sakince kendimi ifade etmem gerekirken ben sinirleniyorum ve sadece karsi tarafin tersini savunuyorum kendi dusuncem olmamasina ragmen,sirf karsi tarafa sinirlendigim icin boyle garip davraniyorum: (

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sebo_ View Post
                          Sakin olmak zorundayim biliyorum..kimse beni cekmek zorunda olmadigi gibi, benim de kendimi bu skeilde yipratmamin bana zarardanb baska bi getirisi yok..

ama onceden bilmiyorum neye sinirlenecegimi, mumkun mertebe oyle ortamlardan uzak duruyorum..sinirlenmemek icin yaptigim tek sey susup uzaklasmak o ortamdan, ama ortada cozulmesi gereken bir sorun varsa sinirlenmeden sakince kendimi ifade etmem gerekirken ben sinirleniyorum ve sadece karsi tarafin tersini savunuyorum kendi dusuncem olmamasina ragmen,sirf karsi tarafa sinirlendigim icin boyle garip davraniyorum: (
                          Sakin olmaya mecbur olduğunu iyice anla. Yoksa çevrende tek bir insan bile kalmaz bilesin. Ve böyle olmasını kimse istemez ...

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                          Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                          birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                          Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

belki de daha spesifik olaylari anlatsam, benim fark edemedigim seyi bir baskasi gorur de soyler, ben de farkina variriim..

Yorum

aikidoya falan yazıl derim ben,hem güzel ortamdır hem öfkeni kontrol etmeyi öğretirler,baktın olamıyosun boşalt gitsin...
                              "Every man dies - Not every man really lives"

Yorum

İşleniyor...
                              X