Her şeye vaktimiz var… Gezmeye-tozmaya, sinemaya, pastaneye, eğlenceye, spora, lokale, günlere-partilere... Ve, daha başka şeylere ve başka yerlere… Bunlar, yapılması gereken, kimilerine göre bir ihtiyaç, kimilerine göre bir etkinlik, kimilerine göre "soluk alınan" birer hobi, kimilerine göre de zevk ve eğlencedir… Ne yapar-ne eder bunları yapmak için vakit buluruz... Hatta, "yaratır"ız... Pekii, YA KİTAP OKUMAYA? Kitap okumaya vaktimiz var mı? YOK… Bir türlü vakit bulamayız ve vakit ayıramayız kitap okumaya… Peki, kitap okumak yukarıda saymış olduğum şeylerin hangisinden daha önemsizdir? Ya, Sevgili Arkadaşlarım, yapmayın-etmeyin… Kitap ve kitap okumak, bir insan için yemek-içmek ve solumak kadar önemlidir… En zarurî, en vazgeçilmez ve en "olmazsa olmaz" ihtiyaçlarımızdan birisidir… Çünkü; BİLGİ KUVVETTİR, BİLGİ GÜÇTÜR… Lâfa gelince şikayet etmiyor muyuz, "ya aslında bilmek lâzım, okumak lâzım, okumayan bir toplumuz" diye? Lâfa gelince şikayet etmiyor muyuz, cahilliğimizden, olayları tam değerlendiremediğimizden, hayatı ve dünyayı tam anlayamadığımızdan, bilgi bakımından eksik kaldığımızdan, KENDİMİZİ GELİŞTİREMEDİĞİMİZDEN VE KENDİMİZİ YETİŞTİREMEDİĞİMİZDEN? Ediyoruz, değil mi? Eee, nasıl olacak bu iş? Kitabın, derginin, gazetenin kapaklarını kaldırmaz ve sayfalarını çevirmezsek?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Her şeye vaktimiz var... Sadece bir şeye yok...
Collapse
X
-
yoOoO okumayı çözdüm ben, aslında birşeyler okuyorum şuan.. fakat okul başlayınca daha disiplinli okuyorum.Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Post
)) Öyle ya, önce okulda okumayı öğrencen, sonra da okumaya başlıcan di mi?
)))
...Kendini boşuna harcamış olur insan
Dilediğine erer de sevinç duymazsa ...
:57:
Yorum
-
-
-
benim de dewamli zamansizliktan ya da dertleri dusunmekten kitap okuyamadigimdan sikayetlerim oluyor..
bence kitap bir aliskanlik, saglikli beslenmek gibi, sabah erken kalkmak gibi..
malesef o aliskanligim yok, kitap okudugum zaman kafami dagitmis oluyorum, yepyeni bir dunyanin icine girmis ve cikmis gibi hissediyorum..sevdigim kitapsa da durmadan okuyorum..ama sayet okumaya basladigim kitap sikici begenmedigim bir sey cikinca da tum hevesim kaciyor uzun sure okumuyorum..
genel kulturum sifir, eskiden gazete falan okurdum da yillardir gazete bile okumuyorum..hatta onu da birakin tv bile izlemiyorum ki yillar once tv izlemek sacma derdim de, aslinda tv izlemek de oldukca faydali..
oyle bos geldik bos gidiyoruz malesef..
Yorum
-
okul zamanı olduğundan dolayı kitap okumaya sadece haftasonları zaman ayırmayı düşünüyorum çünkü ben bir başlarsam bırakamıyorum o kitap 500 sayfa bile olsa hiç farketmiyor,yaz tatilinde bir ara okumaktan fenalaşmıştım çünkü 1 gün içinde 800 sayfayı geçmiştim ve o gece midem çok kötü bulanmıştı,başım uykuda olmama rağmen dönüyordu,kısacası yorgun düşmüştüm bayağı,abarttığım için hafta içleri okumayı düşünmüyorum,haftasonları da bir şekilde dengeleyeceğim,bu arada çok güzel bir başlık olmuş,ellerinize sağlık
Yorum
-
Evet, fırsat buldukça okumak lazım...Orjinal yazı sahibi: desperado54 View Postzamanla yarıştığımız günümüz dünyasında bence okuma saati falan ayırayım kendime diye uğraşırsak daha çok bekleriz,metroda otobüste serviste,durakta,cay molasında v.s. okumaya devam etmeli bence..yoksa o kadar zaman nerde?Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
o zaman bundan sonra kendini doldurmaya bakmalısın...Orjinal yazı sahibi: sebo_ View Postbenim de dewamli zamansizliktan ya da dertleri dusunmekten kitap okuyamadigimdan sikayetlerim oluyor..
bence kitap bir aliskanlik, saglikli beslenmek gibi, sabah erken kalkmak gibi..
malesef o aliskanligim yok, kitap okudugum zaman kafami dagitmis oluyorum, yepyeni bir dunyanin icine girmis ve cikmis gibi hissediyorum..sevdigim kitapsa da durmadan okuyorum..ama sayet okumaya basladigim kitap sikici begenmedigim bir sey cikinca da tum hevesim kaciyor uzun sure okumuyorum..
genel kulturum sifir, eskiden gazete falan okurdum da yillardir gazete bile okumuyorum..hatta onu da birakin tv bile izlemiyorum ki yillar once tv izlemek sacma derdim de, aslinda tv izlemek de oldukca faydali..
oyle bos geldik bos gidiyoruz malesef..Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
teşekkür ederim... kitabı sonuna kadar okuyup bitirmek yerine ara vererek okusan daha iyi olur, sağlığımız da önemli, değil mi? Kitap okumayı çok yapmak yerine az da olsa "devamlı" hale getirmeliyiz...Orjinal yazı sahibi: kriminalist95 View Postokul zamanı olduğundan dolayı kitap okumaya sadece haftasonları zaman ayırmayı düşünüyorum çünkü ben bir başlarsam bırakamıyorum o kitap 500 sayfa bile olsa hiç farketmiyor,yaz tatilinde bir ara okumaktan fenalaşmıştım çünkü 1 gün içinde 800 sayfayı geçmiştim ve o gece midem çok kötü bulanmıştı,başım uykuda olmama rağmen dönüyordu,kısacası yorgun düşmüştüm bayağı,abarttığım için hafta içleri okumayı düşünmüyorum,haftasonları da bir şekilde dengeleyeceğim,bu arada çok güzel bir başlık olmuş,ellerinize sağlık
Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum

Yorum