Küçük kız, hafif hafif yağan yağmurlu bir günde annesiyle kaldırımda yürürken birden durdu... Yağmur damlacıklarıyla ıslanan gözlüğünü çıkarttı ve bir noktaya baktı kaldı... Bütün dikkatiyle baktığı şey; babasıyla birlikte bisiklette giden bir kız çocuğuydu... Bisikletin arka tarafındaki minder üzerinde oturan kız, düşmemek için babasına sıkı sıkı sarılmış ve soğuktan pembeleşen yanaklarını onun sırtına dayamıştı... Adamın ara sıra yana dönerek söylediği sözler, küçük kızı neşelendiriyor ve kıkır-kıkır güldürüyordu... Kaldırımdaki küçük kız bisikletin arkasından bakarken, annesi durumu farketti ve; "baban sana istediğin her şeyi alıyor... Evdeki bisikletlerin yetmiyormuş gibi gözün hâlâ başka bisikletlerde!" diye çıkıştı ve "eğer onları beğenmediysen, baban bu gördüğün bisikletin aynısından da alır" diye ekledi... Küçük kız, yumuşak bir sesle; "bisiklete değil, kıza bakmıştım anne" dedi... "BABASI O VAZİYETTE BİLE KENDİSİYLE SOHBET EDİYORDU DA…" diye ekledi... Annesi, küçük kızı hiç duymamış gibiydi… O'nun kürklerle çevrili şapkasını düzeltirken; "arkadaşların, böyle havalarda bile okula yürüyerek geliyor, halbûki baban, işe giderken de olsa BİRKAÇ DAKİKASINI AYIRIP SENİ MERCEDESİYLE OKULA BIRAKIYOR" dedi... Küçük kızın gözü hâlâ bisikletin gittiği yöndeydi... Kadın, alaycı bir ifadeyle devam etti; "istersen baban da seni bisikletle getirsin, ne de güzel yakışır, öyle değil mi?" Küçük kız, inci taneleri gibi süzülen gözyaşlarını annesinden saklamaya çalışırken; "ÇOK İSTERDİM!" dedi... "BELKİ DE ÖYLELİKLE BABAMA SARILIRDIM!"…
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Güzellikler ve mutluluklar ayrıntılarda saklıdır......1
Collapse
X
-
Evet Despo... Haklısın.... SEVGİ VE İLGİ... Her şeyin özü... Özü...Orjinal yazı sahibi: desperado54 View PostKemalettin Tuğcu okur gibi oldum bir an yahu
Sevgi-ilgi kadar insanın içini ısıtan başka bişi mi var mı şu dünyada dimi?...
Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz diyerek noktalarım aga
Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
İlk cümlende olayı özetlemişsin omen... Ama "ütopya" olarak nitelediğin, şeyin örnekleri o kadar çok ki... Belki, "zengin mutsuz" olanlardan daha fazla...Orjinal yazı sahibi: omenZengin ama mutsuz, fakir ama mutlu
Mutlu bir fakir
kulağa hoş gelen bir ütopya..
Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-

Yorum