Sigara içenlerin çoğundan sık sık duyarız... Hep klasik söylemdir ve eskimeyen tekerlemedir… Derler ki; "aslında sigarayı bırakmayı ben de çok istiyorum amaa bir türlü başaramıyorum..." Bazen; "sigarayı bir türlü bırakamadıkları için bu konudaki mahcubiyetlerini izah etmeye yönelik” cümleler kurarlar... Bazen de, sigaradan gördükleri zararları sıralayarak "ona başlamakla ve içmeye devam etmekle ne kadar büyük bir hata yaptıkları" yönünde şikayetlerini dile getirirler... Evet, sigara içenler, her fırsatta bu ve benzeri şekilde konuşurlar... "Peki, neden bırakamıyorsunuz?" diye sorduğumuzda, başlarlar; "sigara içmediğim zaman başım ağrıyor, kafam dönüyor, gözlerim kararıyor, kilo alıyorum vs." bahaneleri sıralamaya... Ve hatta; "sigara içmeyince iyi düşünemiyorum, kafam basmıyor" gibi bahaneleri bile ciddi ciddi ileri sürebilirler... Yani, "neden bırakamadıkları?" sorusuna cevap olabilecek hiçbir ciddi, tutarlı ve mantıklı bir sebep gösteremezler... Aslında, "neden sigarayı bırakamadıklarını" izah ederken işin aslını, esasını ve gerçeğini söylemekten hep kaçınırlar ve hep saklamaya çalışırlar... Sigarayı bırakamama konusunda ürettikleri ve sığındıkları sebepleri (bahaneleri) sıralarken söylemek istemedikleri gerçek ise; o kişilerin aslında sigarayı bırakmak istemedikleridir... Evet, "aslında ben de sigarayı bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum" deyip de ondan sonra bir sürü bahaneler üretmeye çalışan insanlar "aslında sigarayı bırakmak istemeyen" kişilerdir... Neden? Çünkü, "gerçekten" bırakmak isteseler, bırakırlar... "Gerçekten isteyen" bırakır... Bahane üretmekle uğraşmaz... Bir insan, "elinde olan ve elinden gelen" bir şeyi gerçekten istiyorsa, önüne kimse geçemez... Ama, "gerçekten" istemiyorsa, o zaman bahane çoktur...
Yani, "istiyorum ama bırakamıyorum" veya "iradem zayıf v.s." mazeretlerin hiçbir geçerliliği yoktur... Bu durumu, mazeret üretenler de çok iyi biliyorlar... Ama "bilmezden ve görmezden" geliyorlar... Çoğu konuda olduğu gibi, bu konuda da işin hep KABUĞUNDA DOLAŞIYORUZ... BİR TÜRLÜ İŞİN ÖZÜNE İNMEYİ VE ESASINA GELMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ... ES GEÇİYORUZ... ISKALIYORUZ... ERTELİYORUZ... Halbuki, "gerçek" apaçık duruyor ortada... Ama, sen görmek istemiyorsun... "İşin özü" ne mi? SEN SİGARAYI BIRAKMAYI GERÇEKTEN İSTEMİYORSUN... İşin özü, özeti ve gerçeği budur... İstesen, hemen bırakırsın... BIRAKANLAR NASIL BIRAKIYOR? ONLARA NE OLDU? HİÇBİR ŞEY... SİZE DE HİÇBİR ŞEY OLMAYACAK... Öyleyse, daha "problem" nedir?
Yani, "istiyorum ama bırakamıyorum" veya "iradem zayıf v.s." mazeretlerin hiçbir geçerliliği yoktur... Bu durumu, mazeret üretenler de çok iyi biliyorlar... Ama "bilmezden ve görmezden" geliyorlar... Çoğu konuda olduğu gibi, bu konuda da işin hep KABUĞUNDA DOLAŞIYORUZ... BİR TÜRLÜ İŞİN ÖZÜNE İNMEYİ VE ESASINA GELMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ... ES GEÇİYORUZ... ISKALIYORUZ... ERTELİYORUZ... Halbuki, "gerçek" apaçık duruyor ortada... Ama, sen görmek istemiyorsun... "İşin özü" ne mi? SEN SİGARAYI BIRAKMAYI GERÇEKTEN İSTEMİYORSUN... İşin özü, özeti ve gerçeği budur... İstesen, hemen bırakırsın... BIRAKANLAR NASIL BIRAKIYOR? ONLARA NE OLDU? HİÇBİR ŞEY... SİZE DE HİÇBİR ŞEY OLMAYACAK... Öyleyse, daha "problem" nedir?

)) Bi türlü anlamak istemiyorlar
Yorum