Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bırakmak istiyorum... Amaa......

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bırakmak istiyorum... Amaa......

Sigara içenlerin çoğundan sık sık duyarız... Hep klasik söylemdir ve eskimeyen tekerlemedir… Derler ki; "aslında sigarayı bırakmayı ben de çok istiyorum amaa bir türlü başaramıyorum..." Bazen; "sigarayı bir türlü bırakamadıkları için bu konudaki mahcubiyetlerini izah etmeye yönelik” cümleler kurarlar... Bazen de, sigaradan gördükleri zararları sıralayarak "ona başlamakla ve içmeye devam etmekle ne kadar büyük bir hata yaptıkları" yönünde şikayetlerini dile getirirler... Evet, sigara içenler, her fırsatta bu ve benzeri şekilde konuşurlar... "Peki, neden bırakamıyorsunuz?" diye sorduğumuzda, başlarlar; "sigara içmediğim zaman başım ağrıyor, kafam dönüyor, gözlerim kararıyor, kilo alıyorum vs." bahaneleri sıralamaya... Ve hatta; "sigara içmeyince iyi düşünemiyorum, kafam basmıyor" gibi bahaneleri bile ciddi ciddi ileri sürebilirler... Yani, "neden bırakamadıkları?" sorusuna cevap olabilecek hiçbir ciddi, tutarlı ve mantıklı bir sebep gösteremezler... Aslında, "neden sigarayı bırakamadıklarını" izah ederken işin aslını, esasını ve gerçeğini söylemekten hep kaçınırlar ve hep saklamaya çalışırlar... Sigarayı bırakamama konusunda ürettikleri ve sığındıkları sebepleri (bahaneleri) sıralarken söylemek istemedikleri gerçek ise; o kişilerin aslında sigarayı bırakmak istemedikleridir... Evet, "aslında ben de sigarayı bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum" deyip de ondan sonra bir sürü bahaneler üretmeye çalışan insanlar "aslında sigarayı bırakmak istemeyen" kişilerdir... Neden? Çünkü, "gerçekten" bırakmak isteseler, bırakırlar... "Gerçekten isteyen" bırakır... Bahane üretmekle uğraşmaz... Bir insan, "elinde olan ve elinden gelen" bir şeyi gerçekten istiyorsa, önüne kimse geçemez... Ama, "gerçekten" istemiyorsa, o zaman bahane çoktur...
    Yani, "istiyorum ama bırakamıyorum" veya "iradem zayıf v.s." mazeretlerin hiçbir geçerliliği yoktur... Bu durumu, mazeret üretenler de çok iyi biliyorlar... Ama "bilmezden ve görmezden" geliyorlar... Çoğu konuda olduğu gibi, bu konuda da işin hep KABUĞUNDA DOLAŞIYORUZ... BİR TÜRLÜ İŞİN ÖZÜNE İNMEYİ VE ESASINA GELMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ... ES GEÇİYORUZ... ISKALIYORUZ... ERTELİYORUZ... Halbuki, "gerçek" apaçık duruyor ortada... Ama, sen görmek istemiyorsun... "İşin özü" ne mi? SEN SİGARAYI BIRAKMAYI GERÇEKTEN İSTEMİYORSUN... İşin özü, özeti ve gerçeği budur... İstesen, hemen bırakırsın... BIRAKANLAR NASIL BIRAKIYOR? ONLARA NE OLDU? HİÇBİR ŞEY... SİZE DE HİÇBİR ŞEY OLMAYACAK... Öyleyse, daha "problem" nedir?
    Mutluluk;paylaşmaktır...

evet doğru.
    genel kuraldır hatta: istesen yaparsın ama
    yapmayı istemiyorsan bahane üretirsin.gerçeği söylemek doğru kaçmaz,bahanelerle dolu yaratıklarız.
    burda bazı umutsuz arkadaşlar var bahanelerini bulup,o bahanelerine kendilerini inandıramadıkları için bu durumdalar
    halbuki bazılar ne de kolay yapıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ada View Post
      evet doğru.
      genel kuraldır hatta: istesen yaparsın ama
      yapmayı istemiyorsan bahane üretirsin.gerçeği söylemek doğru kaçmaz,bahanelerle dolu yaratıklarız.
      burda bazı umutsuz arkadaşlar var bahanelerini bulup,o bahanelerine kendilerini inandıramadıkları için bu durumdalar
      halbuki bazılar ne de kolay yapıyor
      Olay budur işte... Bazıları neden kolay yapıyor? Çünkü, onlar istiyor! İstiyor!!! İstemek, başarmanın yarısı değildir... % 80'idir...
      Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

inşallah bırakırsınız çok zararlı...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: jennn View Post
          Ah jenn ahh... Biu anlatabilsek bu tiryakilere)) Bi türlü anlamak istemiyorlar)) Belki, anlıyorlar da işlerine gelmiyor))
          Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: jennn View Post
            jenn, sen sanki, içmiş de "zararını gördüğün veya anladığın" için bırakmış gibisin... Yazından öyle bi anlam çıkardım, yanılıyor muyum?
            Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Post
              Olay budur işte... Bazıları neden kolay yapıyor? Çünkü, onlar istiyor! İstiyor!!! İstemek, başarmanın yarısı değildir... % 80'idir...
              Abi istemek başarmanın yüzde 80'i değildir malesef,hedefe kilitlenmek yada kafada bitirmek de diyebileceğimiz hadisedir işin yüzde 80'i...istemekle olacaksa ne ala...herkes ister mesela kariyerinde en yüksek olmak,büyük bi şirkette CEO olabilmek,miami de villa alabilmek vs. istemekle olsaydı hepimiz öyleydik şuan,bunu kafaya koyanlar yapabiliyo,hedefe kilitlenenler,bu uğurda herşeyini hatta kendini bile çizenler...Gözümün önünde var böyle adamlardan yeminle bak,ama kafayı beynı o kadar focuslamak focuslayabılmek ayrı bır konu,yeryer sankı mucize,yeryer bi lanet...bıraz karısık oldu ama neyse...sigarayı bırakma da oyle kafada bitiren bitirir çizer atar,kafada bitiremeyende bizim gibi sadece ister...
              "Every man dies - Not every man really lives"

Yorum

benim bahanem yok ki seviyom onu ben arada bir terk ederim onun o da terk etmek neymiş diye hatırlayayım diye
                Sen şimdi yoksun ya. Bende yokum aslında bu dünyada. Yaşamıyorum, sadece zaman dolduruyorum, o büyük gün gelene kadar...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: desperado54 View Post
                  Abi istemek başarmanın yüzde 80'i değildir malesef,hedefe kilitlenmek yada kafada bitirmek de diyebileceğimiz hadisedir işin yüzde 80'i...istemekle olacaksa ne ala...herkes ister mesela kariyerinde en yüksek olmak,büyük bi şirkette CEO olabilmek,miami de villa alabilmek vs. istemekle olsaydı hepimiz öyleydik şuan,bunu kafaya koyanlar yapabiliyo,hedefe kilitlenenler,bu uğurda herşeyini hatta kendini bile çizenler...Gözümün önünde var böyle adamlardan yeminle bak,ama kafayı beynı o kadar focuslamak focuslayabılmek ayrı bır konu,yeryer sankı mucize,yeryer bi lanet...bıraz karısık oldu ama neyse...sigarayı bırakma da oyle kafada bitiren bitirir çizer atar,kafada bitiremeyende bizim gibi sadece ister...
                  sigarayı bırakmak konusunda "istemek" işin % 80 idir derken; sigarayı bırakmak konusunda istemek, işin % bo idir demek istiyorum.. Yeter ki bırakmayı "gerçekten" iste... kıytırıktan değil... bahanelere sığınma (yazımda uzun uzun bunu anlatıyorum) gerçekten isteyince işin % 80 ini halletmiş oluyorsun, geriye sadece % 20 si kalıyor... o da elindeki tek sigarayı veya paketi çöpe atmak... hepsi bu... Ben "istemek" derken, sigarayı bırakma konusundaki istemeyi kastediyorum... Yoksa, bir şeyleri elde etme konusundaki istemeyi değil.. her iki konu birbirinden çok farklı...
                  Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: x1980 View Post
                    benim bahanem yok ki seviyom onu ben arada bir terk ederim onun o da terk etmek neymiş diye hatırlayayım diye
                    ya 1980, işin gırgırını bırak da esasa gel.. kabukta dolaşıp durma, o kabuğu kır işin özüne ulaş))
                    Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

sigarayı bırakmak konusunda "istemek" işin % 80 idir derken; sigarayı bırakmak konusunda istemek, işin % bo idir demek istiyorum.. Yeter ki bırakmayı "gerçekten" iste... kıytırıktan değil... bahanelere sığınma (yazımda uzun uzun bunu anlatıyorum) gerçekten isteyince işin % 80 ini halletmiş oluyorsun, geriye sadece % 20 si kalıyor... o da elindeki tek sigarayı veya paketi çöpe atmak... hepsi bu... Ben "istemek" derken, sigarayı bırakma konusundaki istemeyi kastediyorum... Yoksa, bir şeyleri elde etme konusundaki istemeyi değil.. her iki konu birbirinden çok farklı...
                      ve tabii "istemek" ten kastım; senin yazında da belirttiğin "kafada bitirmek ve kararlı olmayı da" kapsıyor... kesin karar verilmiş, kafadan silinmiş bi istemek... İstemek böyle olur... içten ve samimi.. bu isteğe sahip bi kimseyi sigarayı bıraktırmaktan kimse alıkoyamaz...
                      Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

ya 1980, işin gırgırını bırak da esasa gel.. kabukta dolaşıp durma, o kabuğu kır işin özüne ulaş))
                        özüm tiryaki, su aralar düşünmüyorum bırakmayı ama bırakcam belki ölünce olur simdilik kararsızım, ama seviyorum ben onu benim kadar sevende yoktur galiba. bir tane yakam bari
                        Sen şimdi yoksun ya. Bende yokum aslında bu dünyada. Yaşamıyorum, sadece zaman dolduruyorum, o büyük gün gelene kadar...

Yorum

ah,ahh... ben ne diyom, sen ne diyon 1980?)) yakma o bi taneyi işte... bir tane bile çok önemlidir... her şey 1 tane ile başlar, 1 tane içmeyince biter... seviyomuş.. başka sevecek şey mi bulamadın yaa?))
                          Last edited by POZİTİF; 27-09-2011, 05:23 PM.
                          Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

ah,ahh... ben ne diyom, sen ne diyon 1980?)) yakma o bi taneyi işte... bir tane bile çok önemlidir... her şey 1 tane ile başlar, 1 tane içmeyince biter... seviyomuş.. başka sevecek şey mi bulamadın yaa?))
                            beni bir o seviyor bende onu seviyorum karşılıklı bizim aşkımız. bir tane daha mı yaksam aceb

Yorum

Sigara gerekli, mesela bir ortamdasınız bi bahane lazım, bana müsade sigara içmem lazım deyip sıvışabilirsiniz
                              Her cebe lazım ama içmemek şartıyla

Yorum

İşleniyor...
                              X