bu konu hakkında bilgisi olan varmı
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Hipnoz
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: depresyondayım View Postfaydası olurmu bu hastalığa
. Bana sorduğunuza göre ben cevap vereyim: Hipnoz bir iyileştirme yöntemi değil, insanları uyutma (tabii ki normal uykudan bahsetmiyorum); aklını başından alma yöntemidir. Ne yaptığını bilen uzman kişilerin elinde; iyi bir araştırma yöntemi olarak kullanılabilir. Yine de psikolojik sorunların iyileştirilmesinde kulanılamaz. Çünki psikolojik sorunların mekanizmasında, kişinin akıl ve mantığını yerli yerinde kullanamıyor olması en temel gerçektir.
Yani psikolojik sorunların gerçekten çözülebilmesi için eksik olan şeyi; yani akıl, mantık ve onların göstergesi olan iradeyi tekrar yerli yerine oturtmak gerekir.. . Halbuki Hipnoz ise bunun tam tersini yapar.
Hipnoz, çeşitli yöntemler kullanarak kişinin akıl ve mantığını, dolayısıyla da iradesini geçici olarak devre dışı bırakma yöntemidir. Akıl ve mantık ve onları yerli yerinde kullanabilme yeteneği olan irade ise; insan ile hayvan arasındaki en temel farklılıktır ve ve hayvanlarda bunların hiçbiri yoktur.
Yani hipnoz; kişiyi geçici olarak bir hayvana dönüştürme işlemidir. İşte buna dayanarak; insanı insan yapan temel özellikleri (geçici de olsa) ortadan kaldırıp onu hayvanlaştırarak, insanların psikolojik sorunları çözülemez diyorum.
Bu konuda şu linkte biraz daha bilgi var. Lütfen inceleyiniz.
http://e-psikoloji.com/forum/showthr...%FE-Bilinenler
Hipnoz ile ilgili sorunuza kendimce cevap vermiş oldum.
"Peki önereceğin birşey var mı?" sorusunu sormamış olduğunuz için burada kesiyorum.
Bana, size ve bütün foruma her günün bayram olması dileğiyle...Aynasıdır insan insanın. . !
Yorum
-
EFT öneriyorum.
Orjinal yazı sahibi: depresyondayımo zaman pek, önereceğin bi şey varmı diye soruyorum
EFT öneriyorum diye cevap veririm o zaman. Aşağıdaki linkte biraz bilgi var. Daha fazlasını isterseniz yardımcı olurum.
EFT; Hipnozun aksine kişiyi uyandırır, bilinçliliğini ve iradesini kuvvetlendirir. Çünki gerçek çözüm ancak bu şekilde gerçekleşir. EFT de bunu sağlayan birkaç yöntemden biridir.*
Tabii gerçekten çözüm istiyorsanız...
EFT Nedir?Aynasıdır insan insanın. . !
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: saf_ak View PostForuma yeni girdim ve sorunuzu şimdi gördüm.
EFT öneriyorum diye cevap veririm o zaman. Aşağıdaki linkte biraz bilgi var. Daha fazlasını isterseniz yardımcı olurum.
EFT; Hipnozun aksine kişiyi uyandırır, bilinçliliğini ve iradesini kuvvetlendirir. Çünki gerçek çözüm ancak bu şekilde gerçekleşir. EFT de bunu sağlayan birkaç yöntemden biridir.*
Tabii gerçekten çözüm istiyorsanız...
EFT Nedir?
Yorum
-
Yorum
Yorum