Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sinirlenince Masa Yumruklamak, Eşya kırmak...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Sinirlenince Masa Yumruklamak, Eşya kırmak...

    http://www.psikoloji.gen.tr/showthre...036#post285036

    bu konuyla birleştirince;

    neredeyse 3 sene geçmiş yazmadım bu konuya.
    öğretmenim. meslekte 5. senem.

    oldukça azaldı bu davranışlarım ancak... ancak...

    çok yorgun olduğumda, üzgün olduğumda, bir kaç insan kuvvetinde nara atıp kasılarak yere düşüyorum.
    örneğin sabah çok iyiyim. ders anlatıyorum. tahtada birden bir hal oluveriyor. durgunlaşıyorum. nutkum tutuluyor. bu vücudumda bir değişik hal. anlatamıyorum.

    işte o bağırma olacak. ama bağırma ile birlikte 3-4 insan kuvvetinde nara atıp kasılarak düşüyorum. ama bir kaç aydır artı başka davranışlarımda var. çok çabuk sinirleniyorum. sinirimi de kendimden çıkarıyorum. geçen öğrencilerime sinirlendim. masayı yumrukladım bir kaç kez. anlatmak istediğimi anlatamayınca, karşı taraf beni anlamayınca birden parlıyor ve sinirleniyorum. ilginçtir önceden üzüldüğümde sinirlendiğimde en başta anlattığım üzüntü ve üç dört insan kuvvetinde nara atıp bağırıp kasılıp yere düşerken şimdi, masa yumruklama, bir eşyayı yere fırlatıp kırmak şeklinde, kendime zarar veriyorum. çok çabuk sinirleniyorum...

    yarın psikiyatrden randevu aldım. bilmiyorum. ne denecek... ilaç kullanmak da istemiyorum... uyutuyor... dalgınlaştırıyor ve başka yan etkiler... eski ilaçlarımda kilo almıştım.

    sanki rahatsızlığım başka bir rahatsızlığa döndü... bilemiyorum... ne olabilir...
    sair_hk

  • #2
    kim se yok mu derneği
    sair_hk

    Yorum


    • #3
      İlk yazdığın yazıyı okudum da gerçekten zor bir durumla mücadele etmişsin bence ilk sendromun daha zorlayıcı ondan kurtulduğuna sevindim yani...Ben ilk defa duyuyorum bu hastalığı hani rastladım böyle insanlara ama kısaca tik rahatsızlığı olarak biliyorum.

      Yorum


      • #4
        majör depresyon dedi doktor ve prozac şurup verdi.
        sair_hk

        Yorum


        • #5
          Enerjinizi tüketene kadar spor yapın.Haşatınız çıkana kadar.Kan ter içinde kalana kadar.Bakın sinir kalıyo mu.Yan etkisiz ilaç işte.

          Yorum


          • #6
            Diğer başlığına da yazmıştım:

            Psikolojik rahatsızlıklarda tanılar bazen yer değiştirebiliyor bazen bir hastalığa diğeri eşlik edebiliyor, örneğin bipolar olan biri depresyona girer, sosyal fobi olan biri okb yi de yaşar vs.

            sen de tourette sendromu vardı ve geçti belki de, durum farklı bir hale dönüştü belki.

            sinirlenmek, gerginlik yaşamak tüm hastalıkları tetikler.

            sakin olmayı, öfkeni baskı altına almayı dene, bunu için çeşitli taktikler var, öğren.

            doktoruna gittiysen onun ne dediğini bizimle paylaş. ilaç verirse kullanmalısın.

            İlaçların yan etkileri herkeste çıkmayabilir, bir denemelisin.
            Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

            Yorum


            • #7
              majör depresyon tanısıyla bana da doktorum prozac likid verdi. ilk hafta yarım ölçek, sonrasında tam.
              bir hafta bir kaç güne bitecek. evet eskisi kadar sinirlenmiyorum. ama tabir-i caizse ot gibi oluyorum.tepkisiz yani. ben bir öğretmenim. öğrencilerim ise önceki halimi özlüyorlar? önceki alakalarımı, ilgilenmelerimi istiyorlar. hatta onlara karşı birden tepkisizleşmemden dolayı onlar da mesafe almaya başladılar. ister istemez bu ilaç "umursamaz yapabiliyor sizi". siz umursamaz olduğunuzda çevrenizdekiler de etkileniyor bundan. evet böyle mutluyum ama hissizim. heyecanım yok. gayretim yok. acım yok. hissiz ama neşeli bir insan. nasıl olur bilemiyorum ama böyle biriyim işte.

              muhtemelen yukarıdaki kardeşimin dediği gibi uyuşma etkisi yapıyor. sinirleri yavaşlatıyor. ortaya da olay ve durumlara karşı soğuk, sakin bir insan çıkıyor. ama yan etkileri de var. çok seri konuşan ben bazen cümle kurarken takılmalarım başladı. alakasız cümleler kullanıyorum. ya da kelimelerin yerleri anlamsızca değişiyor. bir ikincisi muhtemelen testesteron hormanlarını da etkiliyor. erkeklik hormonuna bir etki yapıp kan gitmesini engelliyor. yani sinirleri iyice iletişimsiz bir hale sokuyor. bir süre daha kullanacağım ancak bu ilacın sonunda iyileşme yokmudur? sürekli kullanmak mı zorundayız...

              nasıl bir ilaç ki kendine mahpus ediyor, kendine hasta ediyor... bu tıp denilen şey kendi kendini geçindiriyor gibi geliyor bazen. ayrıca fluoksetin denilen maddeyi(depresyon ilaçlarının içinde) doğal yoldan almamız mümkün değil mi? nihayetinde bu şurup veya hap bir maddeden bir etkileşimden ortaya çıkıyor ise, bunun doğal bitkisi ya da maddesi nedir? zararsız olanı yani?
              sair_hk

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: asalsayı
                duvara saldırabilirsin. boylece esyalar zarar gormez. sen de rahatlamıs olursun.
                ben ne olacağım ?
                sair_hk

                Yorum


                • #9
                  yok canım. ne alakası var. intiharla alakam yok hamdolsun rabbime. ama bu kadar irdelendikten sonra acaba intiharla alakam mı olmalı diye düşünüyorum
                  sair_hk

                  Yorum


                  • #10
                    nöroşirurji bölümünden randevu almanızı önerebilirim orayada bir gidin

                    Yorum


                    • #11
                      Orjinal yazı sahibi: hale46
                      Majör depresyona prozac ve şurup mu verdi ? Yok artık ! vitamin falanda verseydi . Yahu arkadaşım majör depresyonu keser mi o ilaçlar ? Bu mümkün değil . Ya sen majör depresif değilsin ya da doktor diplomayı yanlış yerden almış . Majör depresyon olman için çok yoğun intihar düşüncelerin olması lazım . Var mı sende ?
                      Sevgili hale46 konuya yanlış yaklaşıyorsun.Sonuçta bu kararı veren bir uzman hikayeyi almış ve duruma göre bir tedavi başlatmış.İlacın fayda edip etmediğini belli bir süre kullanarak anlayabilirsiniz değilmi bunun içinde ilac tedavisne başlamalısın sair_hk.Majör depresif hastalara prozac şurup verilmez diye bir kaide yoktur ayrıca her majör depresif hastada intihar eğilimi gözükmeyebilir.Bu hastalığın direncine ve seviyesine göre değişir elbette
                      Düşlemek bilmekten daha önemlidir.

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: sonkartal View Post
                        Sevgili hale46 konuya yanlış yaklaşıyorsun.Sonuçta bu kararı veren bir uzman hikayeyi almış ve duruma göre bir tedavi başlatmış.İlacın fayda edip etmediğini belli bir süre kullanarak anlayabilirsiniz değilmi bunun içinde ilac tedavisne başlamalısın sair_hk.Majör depresif hastalara prozac şurup verilmez diye bir kaide yoktur ayrıca her majör depresif hastada intihar eğilimi gözükmeyebilir.Bu hastalığın direncine ve seviyesine göre değişir elbette
                        şu an iyi gidiyor. ancak ben hissizleşmek, duyarsızlaşmak, tepkisiz kalmak istemiyorum. evet daha güleç yüzlüyüm-normalimde buydu zaten, heyecanlıyım ancak, insanlara değer verdiğimi eskisi gibi de hissettirmek istiyorum...

                        ben bir lise öğretmeniyim ve öğrencilerime önceden çok alaka gösterirdim ancak şu an ilacın da etkisiyle epey soğuk ve mesafeli duruyorum. pek alakadar olmuyorum. bu sefer bizim gençler de eski hocamızı istiyoruz diye doktorun muayenehanesini basabilirler yani
                        sair_hk

                        Yorum


                        • #13
                          çok ilginç yiner rahatsızlandım. üzüldüm.
                          kendimi ifade edemediğim ya da yanlış anlaşıldığım, anlaşılmadığım zamanlarda, özellikle anlaşılmayı beklediğim kişiler karşısında böyle duruma geliyorum.
                          masayı ve kapıyı yumrukladım yine.

                          çok ilginç yine geçen sene tam bu vakitlerde rahatsızlanmışım. konuyu açtığım vakte baktım. geçen sene neredeyse aynı gün. 1 gün farkla.

                          ama ilaç kullanmak istemiyorum ya.

                          ilaç kullanınca başka yan tesirleri oluyor

                          ilacı sürekli kullanmak zorundaymışım gibi hissediyorum

                          bir süre ilaç kullandıktan sonra ilacı bırakıp iyileşen var mı?
                          sair_hk

                          Yorum


                          • #14
                            Bahsettiğiniz şeyleri bende yaşadım ve ara ara yaşıyorum. Ne kadar kendimi anlatmaya çalıssam da insanlar anlamıyor ya o an kan beynime sıçrıyor.Odamda ne bulursam fırlatıyorum taş taş üstünde kalmıyor tabiri caizse. Sanki içimde var olan öfke patlıyor da uçuşan seylerle yavaş yavaş azalıyor gibime geliyor. Doktora gittim bu konuyla ilgili öfke nöbeti olduğunu söyledi ve ilaç verdi.Onları düzenli olarak kullanınca hiçbir şeyim kalmıyor ama bitince yine aynısı oluyor.Arada kendi başıma ilacı kesmeye karar verdim daha beter oldum.İşin kötü yanı bu nöbetlerin ne zaman nerde geleceği belli olmuyor haliyle cevrem endişeleniyor bu durumdan.kısacası ilacı biraktıktan sonrada devam ediyor ilaca baslayınca cidden azalıyor.. Allah hayır etsin sonumuzu keşke ilaçsız da yaşayabilsek ..

                            Yorum


                            • #15
                              prozac'a başladık yine...
                              sair_hk

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X