.................
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Hep Bir Ruh Kalmak Istermiydiniz?
Collapse
X
-
Kuranda bahsedilen -ruh- kelimesi asla insan bedeninin enerjisi olan ,onun içinde olan görünmes casper gibi birşey değildir.Böyle birşeyin olması bilimsel olarak imkansızdır.İnsanın idrak ve hareket etmesini sağlayan onun beyinidir.Kurandaki -ruh- kelimesi ise biraz soyut anlatılmıştır .Ruh aslında başka bir terimin soyutlanarak başka şekle dönüştürülerek anlatılmış şeklidir.Misal ruh insani hisler olabilir.
Yorum
-
[QUOTE=tek_sayı;328033]Kuranda bahsedilen -ruh- kelimesi asla insan bedeninin enerjisi olan ,onun içinde olan görünmes casper gibi birşey değildir.Böyle birşeyin olması bilimsel olarak imkansızdır.İnsanın idrak ve hareket etmesini sağlayan onun beyinidir.Kurandaki -ruh- kelimesi ise biraz soyut anlatılmıştır .Ruh aslında başka bir terimin soyutlanarak başka şekle dönüştürülerek anlatılmış şeklidir.Misal ruh insani hisler olabilir.Bunu henüz kimse açıklayamamıştır.
Yorum
-
Ben ateistim aslında ama sizin dilinizde konuşuyorum.Konuşmassam atıyorlar.Atarlar.Aynı dünyanın yuvarlak olduğunu belirten bir filozof gibi baskı altındayım.Baskı altında kalmak cehaletin hüküm gezdiği toplumlarda olur.Bende baskı altındayım.Suç bendemi sizlerdemi kestiremiyorum.Hatta şimdi bile atabilirler.Dur ben bu nla ilgili bir konu açayım.Orjinal yazı sahibi: HerseyBir0Bizde imkansiz olanlari severiz zaten hep ayrica imkansiz diye birsey yoktur kimse de mukemmel degildir biz oldukten sonra baska bi dunyada geri mi dogucaz yada ruh kalicaz yoksa kabir alemindemi yasicaz kimse bilemez hersey kitap degildir.Kusura bakma da benim inancim cok farkli birsey nasil diyim sana kendime ozgu bir inancim var Tek bir guc varlik olmasini kabul ediyorum ama dunya daki hicbir kitaba inanmiyorum.
Yorum
-
Bugün neysem; böyleyim ve böyle olacağım, yarın neysem, yine olduğum gibi olacağım.
Bugün yapmak istediğim tek şey uyuşmamaktır, gerçekliğe ulaşmaktır ve bunun yolu bugünü yaşamaktan geçer.
Bugünü bu bedenin içinde yaşamak ilk tercihimdir, son gün geldiğinde eğer metafiziksel bir alem varsa, orada da yaşarız.
Mesele bugün üzerine düşeni yapmaktır. Bugün ki şartlar ile yaşayabilmektir. Dolayısıyla; olduğum gibi olmak her zaman daha iyidir ki; eminim ki insan ruh olarak yaşamaktanda sıkılır.
Değişim iyidir.
“Gökyüzü altında yeni ve söylenmemiş hiçbir söz yoktur.”
Yorum
-
Hayır!Orjinal yazı sahibi: HerseyBir0Herkesin dusunceleri guzel de benim sordugum soru su bu dunyaya gelmektense hep bir ruh kalmaniz bunu istermiydiniz?
Fakat; eğer bize cennet'i vaad ediyorsan ve orada herkese yetecek kadar altından ırmaklar akan evler varsa, herkes mutlu, eşit, paylaşımcı olacaksa, sevgi ve benzeri olumlu duygularla dolu olacaksak, kimse aç kalmayacaksa, saygı ve sevgi baki olacaksa ve sen sorduğun soruda bunları kastediyorsan neden olmasın.
Bu ortam var olsun, adı önemli değil, elbette isteriz.
“Gökyüzü altında yeni ve söylenmemiş hiçbir söz yoktur.”
Yorum

Yorum