Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hayatın anlamı din ve inançlar üzerine

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• hayatın anlamı din ve inançlar üzerine

evet herkese merhaba çoğu psikolojik sorunun(psikiyatrik değil) sebeplerine baktığımızda benim yorumum yeterince inancımız olmadığı yönünde.Özellikle sormak istiyorum.Forumda kimler Tanrıya inanıyor,ölümden sonraki hayata inanıyor veya inanmıyor?Sebepleriyle açıklar mısınız?Evet dini bir başlık açtığım düşünülebilir ama dinlerin temelindeki psikoloji de göz ardı edilemez olsa gerek.

ben inanıyorum nedenı bu dünyada inanıcak bir şey yok ben bu yuzden allaha inanmayı tercih ederım tanrı kesin olan inancımızdır
    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

yaratıcı bir güce inanıyorum. dinler konusunda net bir görüşüm yok. dindar değilim. hatta dinleri hayatı baskılayıcı olarak da görürüm. daha mantıklı bir açıklama yapılana kadar inancım böyle...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serena View Post
        ben inanıyorum nedenı bu dünyada inanıcak bir şey yok ben bu yuzden allaha inanmayı tercih ederım tanrı kesin olan inancımızdır
        nedeni için bu dünyada inanıcak bir şey yok derken ne demek istediniz?biraz daha açabilir misiniz?

Yorum

inanmak inanmamak herkesin kendi fikridir hocam ama ben inanıyorum yani bir düşünürsen eğer dünyada ki kurulmuş olan düzen,galaksiler,güneş sistemi ve daha bilimum şeyler var ve mükemmel bir düzen içindeler bunun rastgele oluşması aklın alabildiği bir şey değil ayrıca bu dünyada öylesine yaşayıp gitmek çok saçma olmaz mı bir amaç uğruna yaşıyoruz bence bu dünyada dediğim gibi inanıp inanmamak herkesin kendi fikridir...
          Sen yine de bana, ''NASILSIN?'' diye sorma
          ''İYİYİM'' desem yalan olur;
          ''KÖTÜYÜM'' desem inancıma dokunur
          En güzeli , şükre vurayım dilimi; belki o zaman KALBİM kurtulur...{{...mevlana...}}

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mhcomplex View Post
            nedeni için bu dünyada inanıcak bir şey yok derken ne demek istediniz?biraz daha açabilir misiniz?
            bu dünya insan üstüne ve daha bilmedigimiz bir çok şey üzerıne kurulmustur insan nasıl olcagı bilinmez biri iyiyken biri kötü oluyo bu dünyadada çogu şeyı insan yapıyo ıyı yada kötü ama dinimiz de böyle bir şey yok din insana aradıgı cevapları verır kımısı kabul eder kımısı etmez yanı din bize daha kalıcıdır kalbımızde insanlar degişken bir varlık ama din digil bu yuzden din insanlar için daha iyi bi şey ama herkez kabul edicek diyede bir şey yok ama kabul etmıyenler kendılerını boşlukda hisseder hayatı zevk almazlar yıne bu insanına kalmiş ister kabul eder ister etmez

Yorum

Orjinal yazı sahibi: severus View Post
              inanmak inanmamak herkesin kendi fikridir hocam ama ben inanıyorum yani bir düşünürsen eğer dünyada ki kurulmuş olan düzen,galaksiler,güneş sistemi ve daha bilimum şeyler var ve mükemmel bir düzen içindeler bunun rastgele oluşması aklın alabildiği bir şey değil ayrıca bu dünyada öylesine yaşayıp gitmek çok saçma olmaz mı bir amaç uğruna yaşıyoruz bence bu dünyada dediğim gibi inanıp inanmamak herkesin kendi fikridir...
              evet evrendeki düzen üzerinden bakıldığında aynı fikirdeyim fakat bir de şu var ki bu insanlığın varoluşundan beri yaptığı birşey bilinemezi tanrıya indirgeme.Asıl sorun ise herhangi bir dinin Tanrısına inandığınızda sorun çıkıyor cennet cehennem sorunsalı sonlu hayatın sonsuz yargısı,anne baba doğum yerinin din seçimindeki mutlak faöktörleri ki bu gerçekten can sıkıcı

Yorum

evet evrendeki düzen üzerinden bakıldığında aynı fikirdeyim fakat bir de şu var ki bu insanlığın varoluşundan beri yaptığı birşey bilinemezi tanrıya indirgeme.Asıl sorun ise herhangi bir dinin Tanrısına inandığınızda sorun çıkıyor cennet cehennem sorunsalı sonlu hayatın sonsuz yargısı,anne baba doğum yerinin din seçimindeki mutlak faöktörleri ki bu gerçekten can sıkıcı
                söylediklerinde haklısın inan bende bu tür şeyleri düşünmekten bunalıma girmiştim bir ara ama nasıl düşünürsen düşün bir çıkar yol bulamıyorsun hep bir parça eksik kalıyor o yüzden bende çok yargılamamaya başladım sonuçta bazı şeylerin cevabını bulamıyorsun.
                En güzeli , şükre vurayım dilimi; belki o zaman KALBİM kurtulur...{{...mevlana...}}

Yorum

Bu gönülden sevmek ve inanmağa bağlı bence.Biri Brezilyada doğmuş olsa müslümanlıkdan haberi olmasa düzgün dürüst bir hristiyan olsa gönülden inansa bu cennete gitmesi için yeterli bir sebep olabilir yani benim inanç anlayışım bu yönlü.
                  ‎"Benim yalnızlığım, insanlarla dolu."

Franz Kafka

Yorum

dın seçimi insanlara kalmiş bunda çevrenınde zoru var ama bunu kendi seçtıgın dini gizlice yasıyarak çözüm bulabilirsin onaylamıyorum ama neyse bız diger dinlere bakarsak allahın gönderdigi dinlerde hep tek tanrı oldugunu savunulmustur islam ariç diger dinlerın içerigi degiştirılmiş de olsada yıne tanrı tek oldugunu savunur diger dın dedıgımız ınançlar benım gözümde felsefedır bu çevre faktörü insandan çıkıyo islama dısardan bakan bırı muslumanları gerı olarak görüyorlar ama buna şaşarmamak gerek islam ülkelerıne baktıgımızda gerı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serena View Post
                      dın seçimi insanlara kalmiş bunda çevrenınde zoru var ama bunu kendi seçtıgın dini gizlice yasıyarak çözüm bulabilirsin onaylamıyorum ama neyse bız diger dinlere bakarsak allahın gönderdigi dinlerde hep tek tanrı oldugunu savunulmustur islam ariç diger dinlerın içerigi degiştirılmiş de olsada yıne tanrı tek oldugunu savunur diger dın dedıgımız ınançlar benım gözümde felsefedır bu çevre faktörü insandan çıkıyo islama dısardan bakan bırı muslumanları gerı olarak görüyorlar ama buna şaşarmamak gerek islam ülkelerıne baktıgımızda gerı
                      evet bu dediğin şuna benziyor hoca gelir tahtaya 3 tip soru yazar biri kolay sorudur biri normal biri zor.3 tane öğrenci tahtaya kaldırır ve rastgele öğrencilerden çözmesini ister çözene ödül vardır çözemeyene ceza fakat ödül de ceza da öğrencinin elindedir çok çalışarak ödülü alır ama az çalışarak belki alır,belki alamaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: severus View Post
                        söylediklerinde haklısın inan bende bu tür şeyleri düşünmekten bunalıma girmiştim bir ara ama nasıl düşünürsen düşün bir çıkar yol bulamıyorsun hep bir parça eksik kalıyor o yüzden bende çok yargılamamaya başladım sonuçta bazı şeylerin cevabını bulamıyorsun.
                        evet bu düşündüğüm şeyi etrafımdaki çoğu insanın ağzını ararken de buldum bu çok kompleks birşey değil fakat insanlar bundan sonrası için pascal mantığı güdüyorlar ve ya varsa mantığıyla kendilerini inandırmaya zorluyorlar ya da inanmak istiyorlar.çünkü dinlerin beslendiği en büyük duygu şüphesiz korkudur.inanmamanın getireceği sonsuz cehennemi kimse düşünmek bile istemez ve ya ben inanayım şimdi yoksa çok birşey kaybetmem nasıl olsa yarım yamalak ibadetlerimi yapıyorum ya da yapmıyorum dünya hayatından da çok birşey kaybetmiyorum inanmakla sonsuz cehennemden de kurtuldum prensibiyle hareket ediyorlar.ben başka türlü anlam veremiyorum hiç bir prensibini yerine getirmeyip müslümanım diye geçinen koca kitleye.

Yorum

evet bu düşündüğüm şeyi etrafımdaki çoğu insanın ağzını ararken de buldum bu çok kompleks birşey değil fakat insanlar bundan sonrası için pascal mantığı güdüyorlar ve ya varsa mantığıyla kendilerini inandırmaya zorluyorlar ya da inanmak istiyorlar.çünkü dinlerin beslendiği en büyük duygu şüphesiz korkudur.inanmamanın getireceği sonsuz cehennemi kimse düşünmek bile istemez ve ya ben inanayım şimdi yoksa çok birşey kaybetmem nasıl olsa yarım yamalak ibadetlerimi yapıyorum ya da yapmıyorum dünya hayatından da çok birşey kaybetmiyorum inanmakla sonsuz cehennemden de kurtuldum prensibiyle hareket ediyorlar.ben başka türlü anlam veremiyorum hiç bir prensibini yerine getirmeyip müslümanım diye geçinen koca kitleye.
                          aynen adam müslümanlığına laf ettirmez el altından bir sürü haramı götürür mevlana'nın da dediği gibi ya olduğun gibi görün,ya da göründüğün gibi ol yoksa çok bir şey kaybetmem de bana çok saçma geliyor ya tam inanacaksın ya da kendine başka yol çizeceksin bence.

Yorum

şu videoyu izlemenizi öneririm..

Yorum

evet haberlere bakarken gördüm bu islamın tam olarak yapılamadıgının bır kanıtıdır

elleme:26 Nisan 2012 09:38
                              Eş-Şeyh, Avustralya gazetesi The World Observer’a yaptığı açıklamada, kızların 10 yaşında bile evlenmeye hazır olabileceğini iddia etti. “Evlenmek için 25 yaşını bekleyenler fena halde yanılıyor” diyen müftü, “Annelerimiz ve büyükannelerimiz 12 yaşına bile gelmeden evlendiler. Aileleri tarafından iyi yetiştirilen kızlar o yaşta dahi evlilik görevlerinin tümünü yerine getirebilirler” dedi.

Yorum

İşleniyor...
                              X