Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Depresyon İçin Bilgisayar Oyunu Geliştirildi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Depresyon İçin Bilgisayar Oyunu Geliştirildi

Yeni Zelanda’daki Auckland Üniversitesi’nden bilimadamlarının geliştirdiği 3 boyutlu "Sparx" adlı oyunda, gençlerin kendilerine benzeyen karakterler seçerek depresyonun belirtilerini ve rahatlama yollarını keşfetmeleri amaçlanıyor

Yedi aşamalı oyunda oyuncunun "Karanlık" adı verilen ve olumsuz düşünceleri temsil eden küçük sinekleri öldürmesi, "Volkan" bölümünde ejderhaların sorularına cevap vererek öfke gibi yoğun duyguları kontrol etmeyi öğrenmesi, son olarak da keyifsizliğini tanımlaması ve dışarıdan ne zaman yardım alacağını öğrenmesi hedefleniyor. Bilimadamları ortalama 15 yaşındaki 168 gencin katılımıyla oyunun etkinliğini test etti. Gençler iki eşit gruba ayrıldı. İlk gruptakiler 4-7 hafta oyunu oynadı. Diğer gruptakiler ise 5 kez psikologla görüştü. Üç ayın sonunda oyunu oynayanların yüzde 44’ü depresyondan tamamen kurtuldu. Araştırma sonuçları İngiliz Tıp Dergisi’nde yayımlandı.Konuya ilişkin makale Fransız Le Figaro gazetesinin internet sitesinde de yer alıyor.

Milliyet

Cal of falan oynayın daha iyi iki adam vurur rahatlarsınız.
    ‎"Benim yalnızlığım, insanlarla dolu."

Franz Kafka

Yorum

Depresyondan çıkmak için düzenli spor yapmak, düzenli yemek önemli rol oynuyor aslında.Yediklerimizin,içtiklerimizin ve geçmişteki hatalarında büyük payı var.Psikolojik sorunlarda. Depresyondaki insana bunları söylesen boş gelir.Kendimde uzun süre yaşadığım bir durumdu.Geçmişimizi gözden geçirip, hayatımızı tekrar düzene girmesini sağlamak adına ve belkide daha sağlam kişiliğe sahip olmamız için bir nimet bana kalsa depresyon. Hastalığımızın kıymetini bilmek lazım.

Yani kısaca oyunlarla olacak iş değil.Kolaya kaçmayı alışkanlık haline getirdiğimiz için hemen sarılıyoruz.
      Last edited by Bedbin; 02-05-2012, 08:39 PM.

Yorum

bence çok etkili olabilir ama ücretsiz indirmek mümkün değil galiba?

Yorum

Bilmem. faydasını görürsün belki. Bana kalsa Beden aktiviteleri daha iyi .Çünkü uzun süre hareketsiz kalmak endokrin sistemini bozar.

Yorum

En son manhaunt vardı şizofren kişilikle oynuosun, ama sıkıcıydı, bu oyun 3d olduğuna göre, bilgisayrda zor oynmk birz...
            3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Hayatımın büyük bir bölümünü oyunlar kapladı Genelde RPG tarzıydı yani rol yapma üzerine. Oyunlarda hemen hemen en iyi karaktere sahiptim. Sonra dönüp kendi hayatıma baktım bir hiçim yıkıldım yerle bir oldum.Şimdi toparlamaya çalışıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bedbin View Post
                Hayatımın büyük bir bölümünü oyunlar kapladı Genelde RPG tarzıydı yani rol yapma üzerine. Oyunlarda hemen hemen en iyi karaktere sahiptim. Sonra dönüp kendi hayatıma baktım bir hiçim yıkıldım yerle bir oldum.Şimdi toparlamaya çalışıyorum.
                Baldurs Gate,Icewind Dale,Might and Magic neydi o günler... Depresyonun d sini yaşamazdım
                "All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hakanxy View Post
                  Baldurs Gate,Icewind Dale,Might and Magic neydi o günler... Depresyonun d sini yaşamazdım

Keza oynarken bende öyleydim. WOW,Oblivion,Diablo 2(15 mayısta Diablo 3 gelecek ) ama hepsi boş şeylermiş.Sağlık olsun.

+ Fantastik hikayelerde okurdum Unutulmuş Diyarlar serisi,Warcraft,Yüzüklerin Efendisi vs...vs...

Yorum

depresyon oyunla yenilecek bir şey değil bence...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hkayac View Post
                      depresyon oyunla yenilecek bir şey değil bence...
                      Evet bana kalsada 1. sayfada bahsetmiştim.

Yorum

İşleniyor...
                      X