Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kültür farkı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kültür farkı

sızlere sormak ıstıyorum ınsanlar arasında kültür farkı ne kadar önemlıdır yanı egitim yasam tarzları ne kadar önemlı sizce bu fark sevgiyle aşılırmı özellikle bu evlilkde ve sevgılı olan çiftlerde
    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

çok önemlidir..

anlaşmazlıkların baş sebebi ...

Yorum

çok önemli, sevgiyle aşılabileceğini de hiç sanmıyorum. bir yerden sonra çatışmalar başlar ve sevgi denen şey de kalmaz zaten
      Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

Bencede önmli ama yakın çevremde 6 senelik yabancı dil bitiren biriyle, lise terk veya lise mezunu birinin evlendiğine şahit oldum.. ve uzun zmndır o kdr uyumlu bir çift görmemiştim.. birazda ekonomiye bakar bnce..
        3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Erkeğin daha kültürlü olması gerek

Yorum

Orjinal yazı sahibi: baba tarafından kırık View Post
            Erkeğin daha kültürlü olması gerek
            erkekler kadınların kendilerinden daha kültürlü, daha zeki, daha zengin vs. olmasını kabullenemediğinden (genelde) evet bu böyledir.
            Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: jüliet
              kültür farkı denilince sadece eğitim farkı olarak algılanmamalı 2 insanın büyüdüğü,yaşadığı,çevresi vb farklı olunca bu da kültürel farka giriyor aslında
              Eğitim açısından , anlaşmak ve anlaşmamak için bir sebep değildir farklılık. Zira eşinizle , eğitim aldığınız alan hakkında pek konuşmazsınız. Başarısız bir evliliği sonlandırmış biri olarak , ben iki üni mezunu (birini bitirmek üzereyim) , ayrıldığım kişi üni mezunu ve masterlı idi. Sigarası içkisi gizli ilişkileri v.s. yoktu ancak , yaşadığımız çevre ile alakalı birbirimizden beklentilerimiz , birbirimizi boğdu. O annesi gibi olmamı istedi , ben babam gibi olmasını. Sonunda bitti. Eş seçiminde iki tarafın da sorumluluk ahlakı olması çok önemli. bunu her ne sağlıyor ise onu arayıp bulmalı.
              Dilsiz kulaksız sözün , can gerek anlayası...

Yorum

yorumlarınız okudum bazen sevgı herşeye yetmıyo yada seven 2 kişiden bırı gerçekden sevemıyo ama 2 ınsan gerçekden severse bu farkların aşilcagını düşünüyorum ama burda aile foktörüde var bazı gençler aile o kadar önemlı dıgıl derler ama bu dogru dıgıl 2 kişi evlendıgınde aılelerde evlenır bana göre sız ailenıze ilk basta karşi çıkmak kolaydır ama bunu saygı çerçevesınde sonuna kadar götürebilmekdır ama sevgı varsa bunların aşilabılcegıne ınanıyorunıyorum ama gerçek sevgı varsa
                gullale egıtım yada baska çerçevede aynı olsanızda duygusalık ve mantık olmadıgı zaman olmaz mantık evlılıgı tek basına yapıldıgında sıradan bır anlaşmadan farkı kalmaz duygusal evlılgıde yapıldıgında tek basına yeterlı olmaz şu yuzden gençler evlenırken çok mutlu olcaz dıye evlenıyorlar ailelerı falan yada çevreyı es geçıyorlar ben bu ıkısınınde olması gerektıgını düşünüyorum sızınkı mantık evlılıgı olmus gıbı geldı bana bence saygı ve sevgı ve guven olmalı ama sız bırbırınızı kendı ıstedıgınız gıbı yapmaya çalişmişsinız bötle yapmak yerıne eger oldugunuz gıbı olsaydınız ayrılmazdınız bence ama ben yınede emın olamam evlılk gıbı bışey yasamadım uzakdan gördugumu yzıyorum o kadar
                Last edited by mavi deniz; 03-05-2012, 05:09 PM.

Yorum

önceleri canım cicim pek farkedilmiyor ama bir zaman sonra maymun gözünü açıyor...

KuzuZade
                  Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                  BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                  Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
                    önceleri canım cicim pek farkedilmiyor ama bir zaman sonra maymun gözünü açıyor...
                    bence ınsan evliliıkden önce nasılsa oyle olmalı ama tek taraflı oldumu olmaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serena View Post
                      bence ınsan evliliıkden önce nasılsa oyle olmalı ama tek taraflı oldumu olmaz
                      keşke olsa ama çokta mümkün değil evlilikte sorumluluk alıyorsun sorumlulukta bazı yaptırımlar gerektiriyor erkillik olsun görev dağılımı olsun haliyle evlilik ile girilen role göre davranılıyor .. yani bir evlilik öncesi birde sonrası var

KuzuZade
                      Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade

Yorum

Benim tanıdığım bir vardı (erkek) babası tam karedenizli, annesi kürttü bu arkadaşın anne tarafıda baba tarafıda geleneklerine bağlı idi bu çocuk çocuk dedimse koca adamdı , kültür farkından ortada kalmış kafayı yemişti.
                        Last edited by joseraul; 03-05-2012, 05:18 PM.
                        I'm fine. I'm just not happy.
                        G.House

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
                          keşke olsa ama çokta mümkün değil evlilikte sorumluluk alıyorsun sorumlulukta bazı yaptırımlar gerektiriyor erkillik olsun görev dağılımı olsun haliyle evlilik ile girilen role göre davranılıyor .. yani bir evlilik öncesi birde sonrası var
                          olabılır bu sorumlulugu bılemem yasamadıgın bişeyı bilmek zordur ama ınsanın bu sorumlulugu alabılcegını düşünüyorum ama bırde şöyle bışey var ınsan evlendıgı zaman herşey degişiyor ben varken bız olması gerekıyo yanı evlilik ilk zamanlarında zaman ıstıyo 2 kişi aynı evde yasamaya basladıgı zaman ancak bırbırnı tam olarak tanıyor eger bırbırlerıne zaman vermezlerse kabusa dönüşür

Yorum

kültür farkı mutlaka bir yerde kendini gösteriyor. o yüzden yakın kültürlerden olanlar daha sıkı bağlar kurabiliyorlar. malesef iki kişi evlenmiyor aileler de evleniyor. işin içine aileler karışınca da kültürel farklılıklar daha fazla yüzeye çıkıyor. aileyi karıştırmadan bir ilişki kurulabilirse belki ortak noktada buluşmak daha kolay olabilir...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serena View Post
                              olabılır bu sorumlulugu bılemem yasamadıgın bişeyı bilmek zordur ama ınsanın bu sorumlulugu alabılcegını düşünüyorum ama bırde şöyle bışey var ınsan evlendıgı zaman herşey degişiyor ben varken bız olması gerekıyo yanı evlilik ilk zamanlarında zaman ıstıyo 2 kişi aynı evde yasamaya basladıgı zaman ancak bırbırnı tam olarak tanıyor eger bırbırlerıne zaman vermezlerse kabusa dönüşür
                              evliliğin ilk yılları öyledir bir ve ikinci yılları özellikle ben der hep eşler evlilik kurumsallaşmamıştır... iki yıl sonunda eşler evliliğin içini doldurmaya başlar roller yerleşmeye başlar üstlerine çünkü bebek dünyaya geldiği zaman biz olmanın farkına varrlar çünkü o ikisine ait olduğı için böyle olmak zorunda hissederler ...

KuzuZade

Yorum

İşleniyor...
                              X