Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sınavlarda Yavaşlık; Beynin Durması, Kilitlenmesi Problemi...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sınavlarda Yavaşlık; Beynin Durması, Kilitlenmesi Problemi...

Merhabalar.
    Esas paylaşmak istediğim ve çözüm aradığım sorunum sınavlarda çok yavaş olmam ve süreyi yetiştirememem. Ve hayatın her alanında aynı şekilde her işi yavaş yapmam. Tarlada, bahçede, işyerinde, birşeyi anlamada, okumada her şeyde yavaşım.

Birazcık açıklama yapmak gereği duyuyorum ki, sorunum ve kişiliğim hakkında bilgi olsun.

Matematik Fen alanında okulda birinciydim. Ancak edebiyat, ingilizce tarih gibi derslerde çok kötüyüm. Dersleri zor geçerdim. Tamamen ingilzce eğitimli bir üniversite bölümü bitirdim. Dersler herşey ingilizce. Ancak ingilizcem çok kötü. Kelimeler aklımda hiç kalmaz.

Okul döneminde sınavlarda hep yavaş oldum ve hep problem oldu bu yavaşlık. ÖSS (Üniv sınavı) de 15 soruyu yetiştiremeyip hiç bakmadığımı hatırlarım. sınavlarda en son çıkarım ama yine de yetiştiremem. LES sınavında süreyi bir türlü yetiştiremem, soruların %20-30 una hiç bakma fırsatı bulamam. ingilizce sınavlarında yine aynı şekilde. Süre olsa yapacağım. Kapasitem var. Ama çok yavaşım.

Mesela bir bahçe işi yapayım, orada da çok yavaşım.
    Üniversitede dersler gereği bilgisayarda yazılım falan yapardık. Ancak hep zaman alırdı. Arkadaşlar hemen bitirilerdi, benimki sürerde sürerdi.

Şu sıralar bir sınava hazırlanıyorum. Matematik soruları var. 30 soruyu ancak 50-55 dakikada çözebiliyorum. Böyle olunca sınavda diğer sorulara süre kalmayacak. Bildiğim halde yapamayacağım.

Soru çözerken dikkat ediyorum. Mesela soruda 12+19 un sonucunu bulacağım. Kafam duruyor. Kaç eder bulamıyorum. Basit bir toplama işlemini yapamıyorum, aklım karışıyor vs. Bu tip kilitlenmeler çok fazla oluyor. Her detayda bu şekilde kitlenmeler olursa ne kadara çok zaman kaybedileceğini düşünün...

Matematikte iyi olmama rağmen herşeyi çok yavaş yapmam ve basit toplama çıkarmaları yaparken aklımın durması, sonucu bilememem. Neler oluyor aklımda anlayamıyorum.
    Beyin dalgasını ölçen (elektrotlar falan bağlanarak elde edilen, EEG sanırım) bir grafik çektirmiştim bile. Doktor beynin kendi kendini çok yorduğun, yaşlı bir insanın beyni gibi çalıştığını vs öyledi. Epilepsi ilacı (trilepral) + antidepresan(Efexor) + hafıza dikkat arttırıcı ilaçlar verdi. Ancak çözüm olmadı.
    Kişilik yapımdan bahsedersem. Çekingen, insanlar ne der ne düşünür diye düşünen, korkak, duygularının farkında olamayan, dikkatsiz, şüpheci, insanların eksiğini kabul edemeyen, mükemmeliyetçi, güçlü görünmeye çalışan, içine kapanık, insanlarla konuşmayı sevmeyen, bencil vs. özelliklerim olduğunu düşünüyorum.

Çözüm önerisi olan arkadaşlar varsa lütfen yazın. Çözüme çok ihtiyacım var.
    Teşekkürler...

aslında yazılan ilaçlar senin için iyi gelmeli efexorun nöradreenalin artırıcı etkisi var enerji ve dikkat eksikliğine iyi gelmeli , trileptal antiepileptik oda dikkatini toplamada ve dağınıklığını almada etkili olmalı sinir sisteminin vücudun rölanti hızını ayarlar... dikkat artırıcı ilaç derken onlarıda yazarsan sevinirim...
    ama senin ilacın spor yapmak fiziksel egzersiz , sabahları kendini yormadan koşuya çık gün geçtikçe mesafeyi artır iyi olacaktır...

KuzuZade
    Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
    BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
    Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Beynimde sanki durgunluk var. Kilitleniyor sanki. Şöyle akıp gitmiyor. Test çözüyorum, çözerken beynim takılıp kalıyor. Bir de şey oluyor; hata yaptım mı acaba, yanlış çözmüş olabilirm, bir daha geri dönmeliyim, bir daha bakmalıyım tarzı birşey. Mesela sayıları topluyorum, sonra acaba toplam bu mu, acaba doğru mu diye dönüyorum, tekrar toplamaya çalışıyorum. Toplamı bulurken zor buldum, kafam kitlendi, hata yapmış olabilirm vs şeklinde düşünceler geçiyor arka planda.
      Orjinal yazı sahibi: fomento
      okb bozukluğun olabilir. bende sana benzer bi yapıdayım. ilaçların faydasını gördüm ben (rileptid 1 mg selectra 50 mg) Umarım iyi olursun sende

Yorum

İşin o kısmına değinecek olursak. Kendimi hep bir numara yapmak istedim. Sanki seçilmiş birisi olduğumu sandım, veya seçilmiş birisi olmak istedim. Kususrsuz, güçlü, zeki, herşeyi bilen, herşeyi hemen anlayan bir kişi olmak istedim. İnsanlar karşısında üstün birisi olmak istedim hep. Bilim adamı olmak istedim çocukluktan beri. Bilim adamı olup kendimi ispatlayacağım, insanlar bana hayran olacak, insanlar önünde üstün olacağım istek ve düşüncesi...
        Orjinal yazı sahibi: luthe
        şeker açar diyorlarda ne kadar işe yarıyor mechul..nedir bu kadar aklınızı karıştıran sizi durgunluğa iten nedenler sizce? aile eğitiminiz yaşantınız nasıl genellikle cok ii bir şey mi beklyorlardı sizden?

Yorum

Hata yapmamalıyım, mükemmel olmalıyım isteği var hep. Ailem çiftçi. kalabalık bir ailenin üyesiyim. Anne sevgisinde sıkıntı olmuş olabilir. Baba korkusu yereşmiş olabilir. İnsanlara kendimi sevdirme isteği, sevgi açlığı yerleşmiş olabilir. Çevremin benden beklentisinden çok, benim kendimden beklentim vardı hep. Ben kendi kendimi mükemmel bir kişi yapmak istedim hep. Üstün, mükemmel birisi olmak istedim. Öyle üstün olayım ki, ben hiçkimseye hiçbirşeye muhtaç olmayayım, herkes bana muhtaç olsun, herkes benle ilgilesin. Bulunduğum ortamda hep ilgi gören ben olayım, üstün ben olayım.... Ama bütün bunlar benim test çözerken zihnimin yavaşlamasını, takılmasını ne kadar etkiler, ne kadar sebep olabilir, bilmiyorum. Acaba diyorum fiziksel bir sorun mu var....
          Orjinal yazı sahibi: luthe
          şeker açar diyorlarda ne kadar işe yarıyor mechul..nedir bu kadar aklınızı karıştıran sizi durgunluğa iten nedenler sizce? aile eğitiminiz yaşantınız nasıl genellikle cok ii bir şey mi beklyorlardı sizden?

Yorum

Psikoloğa gittim. psikiyatsite gittim. Hipnoz yöntemini denedim. Eft denedim. Telkinler falan yaptım. NLP enedim. Subliminal yöntem denedim. Hiçbişey de değişmiyor.

Kafa bulanık hala... Kendi bildiği yoldan gitmeye devam ediyor asi zihnim.

Yorum

Matematik testi çözüyorum. Arkadaşla karşılaştırıyoruz. Ben 55 dakikada çözüyorum, arkadaş 30 dakikada çözüyor aynı testleri...

Soruları çözerken ara ara zihnim duruyor, ne yapacağımı unutuyorum, nerede kaldığımı bilmez oluyorum. Öylece bekliyorum.
              Toplama çıkarma yaparken basit iki basamaklı sayıları toplarken karıştırıyorum, tekrar tekrar doğru mu diye kontrol ediyorum. Dört işlem yaparken kafam karışıyor..
              Anlayamıyorum neden böyle oluyor...

İyi net yapıyorum. Soruları yapıyorum. Ama çok yavaşım.. Hızlanmam lazım... Yoksa bilmeme rağmen yetiştirmediğimden olayı çok puan kaybedeceğim.

Yorum

Sana söylenebilecek tek şey özgüvenin yok. Hatta bu 0'ın da altında. Bu sebeple soruları çözerken kendine güvenemiyorsun. Aşırı dikkatli davranıyorsun belki de bu yüzden. Buda beynini çok yoruyor olmalı. Aşırı yoğunlaştığın içinde kitlenme oluyordur herhalde. Oldukça basit şekilde düşününce bu şekilde zincirledim olayları. Bence bu konuyu bir kenara bırakıp sosyalleşmeye çalışmalısın. Bazen sorunun çözümü sorudan çok alakasız yerlerde bulunabilir.
                Kesinlikle biyolojik bir sorunun yok bence. Kendine güvenmeye çalış. Mükemmel olamazsın. Hiçbir zamanda olamayacaksın. Bunu öğren.

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

Evet çok doğru; kendime güvenim çok düşük. Ya yanlış yaparsam, ya insanlar beni yalnız bırakırsa. Bir konuda karar verirsem ya destekçim olmazsa, ya bana yardım etmezlerse. İnsanların istediği gibi davranmalıyım, yoksa bana yardımcı olmazlar, yoksa bana destek olmazlar.
                  Sürekli iş hayatımda daha iyi bir yere gelmek için insanlara iyi gözükmeliyim, insanların sevdiği biri olmalıyım ki beni beğenip işyerinde iyi bir yere getirsinler. İnsanları rahatsız edecek şeyler yapmamalıyım, yoksa beni yalnız bırakırlar vs. gibi şeyler düşünüyorum.
                  Karışık karışık şeyler.... Kendime güvenmiyorum... korkuyorum... Bu duygu düşüncelerimi değiştirmeye çalışıyorum, ama olmuyor, beceremiyorum...
                  Kişisel gelişim kitapları okumaktan, egzersiz yapmaktan bıktım artık...

Yorum

Bende okb var bu yüzden sürekli beynimde bir şeyler düşünürüm psikolog beynimi düşüncelerle yorduğumu söyledi aynısını sana da söylemişler. Okbden dolayı dikkatimi toplamakta zorlanırım sınavları yetiştirmekte zorlanırım. Sende de okb belirtileri var gibi, nöroloji yerine psikiyatriste git daha isabetli teşhis koyacaktır.
                    Her şey güzel olacak...

Yorum

insanlar seni bıraksa ne olacak ki ? bireysel bi çalışma bu sonuçta.. yani başarında başarısızlığnda senden başka kimseyi etkilemeyecek.
                      Herkes kaybettiklerini geri almak için savaşıyor,bense başka bir şey bilmediğim için...

Yorum

İşleniyor...
                      X