Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Neden kendimizi geliştirme peşindeyiz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Neden kendimizi geliştirme peşindeyiz?

Kendini geliştirmek bir çeşit mastürbasyondur diyor Tyler Durden...

Sizce bizler neden kendimizi geliştirme derdindeyiz? İlim irfan, fen alanında kastetmiyorum. Kişisel gelişim kitaplarından bahsediyorum. Neden sürekli daha iyi olmaya çalışıyoruz?

Muhtemelen bunun temelinde insanın kendini yeterli görmemesi, amiyane tabirle kendinden nefret etmesi yatıyor. Peki ama neden? Çevremizdeki insanlar bizden daha mı iyiler? Bizden daha mı üstünler? İyiliğin ve üstünlüğün ölçütü ne?

Yaşamı sevmemize az kalmıştı diyor Tyler Durden...

Kendimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Fakat asla bunu başaramayacağız. Tamamlandıkça yeni eksikler fark edeceğiz. Ucu açık bir yol. Bitmeyeecek fakat aslında ölümle sonlanacak bir serüven.

Bırakalım her şey düşeceği yere düşsün diyor Tyler Durden...

Neden daha iyi olmaya çalışıyoruz? Fayda sağlamak için mi? Neden dış görünüşümüz bu kadar önemsiyoruz? Daha iyi birini ''becerebilmek'' için mi? Neden engin bir muhtevaya sahip olmak için sürekli uğraşıyoruz-okuyoruz? Kitleleri kendimize hayran kılmak için mi? Neden?

Kim olduğunla gurur duy. Hepsinin canı cehenneme diyor Eminem...

Kim olduğumla gurur duyuyorum. Kendi doğrularım var. Kimse beni yargılama hakkına sahip değil. Beni yalnızca Rabbim sorgular demiyorum. Bazı etiklerin farkındayım. Bir şeyin daha farkındayım: Hayatı yalnızca kendi penceremden görüyorum. Başka hiç bir şey beni etkilemiyor, komplekslerim ve iç yargımalarım dışında. Hayatı kendi penceremden seyrediyorum...

Bu yüzden umursamıyorum! Bu bana ne kaybettiriyor biliyor musunuz? Hiç bir şey! İnanın bana hiç bir şey. Ne kazanıyorum peki? Koca bir yaşam ve barışık bir ben.

Last edited by tears in heaven; 31-05-2012, 07:59 PM.

ve işte ben aslında yetmesi gerektiğini anlatıyorum.

Yorum

insan yetinmeyi bilmez istedikçe daha fazlasını ister eğer bundan vazgeçsek bence çoğu insan daha iyi olur
      Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
      sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

popüler kültürün dayatması... kime sorsanız kişisel gelişimine önem veren...bla bla diye başlar cümleye... sözün özü bir tarafımıza rahat batıyordur aslında...

Yorum

Kişisel gelişim kötü bir şey değil aslında. Ama şu an içinde bulunduğumuz ve maneviyata gerekli önemi vermeyen toplum içerisinde başarı odaklı yapılması yanlış. İnsanları başarılı olup kendilerine çıkar sağlayınca haz alan, başarısız olunca ezik hisseden mekanik bireyler haline getirmeye çalışan, kendileri de bu ruhsuz yola girmiş olan insanlar kişisel gelişimi kötü gösterebiliyorlar.

Halbuki insanın kendisini anlaması için yapılacak her türlü şey bize yardımcı olacaktır. Kişisel gelişim olarak düşünülürse eğitimde din dersini zorunlu hale getirip, şekilci bir anlayışla, çoğunlukça bilinen ve esasında vicdan meselesi olan belli mezhepleri içeren dini terimleri öğreteceklerine, insana kendini tanımasını öğretseler daha iyi olurdu bence. Öğrencileri bir araya getirip kaynaştıracak faaliyetler yapılsaydı öğrenciler, kendilerini geliştirme yönünde iyi bir adım atabilir kalpleri daha küçük yaştayken güçlenirdi. Böyle bir kişisel gelişim yapıcı olmaz mıydı sizce de ?

Yorum

en ' olmak en iyi olmak iyibir mevkii güzel bir yaşam güzel bir gelecek ve benlik duygusu icin
            İşin en kötü yanıdaaa bıraktığınn yerdeyim...
            hayat bana boş olmayan birşeyler söyleeee
            anlamaz kii hiçbiriii hiç bişeyyy....

Yorum

aslında insan olmak istediği yada inandığı kendini aramaktadır. bana göre bunun adı kendini geliştirmek değil

KuzuZade
              Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
              BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
              Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Bu makaleye Oskar Verilmeli.İnsanın garip psikolojisini güzelce özetlemiş.
                Tebrikler arkadaşım.

Yorum

Ne kadar işe yaramaz boş sefil olduğumuz unutmak için kendimizi geliştirmekle uğraşıyoruz okul okuyoruz güzel eş buluyoruz. Hepsı ne kadar büyük olsada kirletmekten başka bir işe yaramayan sürümüzde biraz daha fazla yer edinmek için.

Yorum

İşleniyor...
                  X