dini vesvesesi gelen ve de onu kabul eden sorumlu mudur ne yapmalıdır hangi duayı etmelidir?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
dini vesveselere ne yapmak gerekir?
Collapse
X
-
-
Dini vesveseler samimi olan insanlarda görülür. Yani şeytan iyi bilir kime vesvese vereceğini. O yüzden çok iyi bil ki demek ki sen samimi bir insansın yani Allah'tan samimi olarak korkan bir insansın. O nedenledir ki şeytan'a kulak asmayacaksın bu bir. İkincisi vesvelere önem verdikçe yani kurcaladıkca daha da fazlalaşır bunu da bileceksin. Ayrıca bu vesveselerden kurtulmak için Allah'a bol bol dua edeceksin yani vesvese geldiği anda dua edeceksin.Orjinal yazı sahibi: kardelen12 View Postdini vesvesesi gelen ve de onu kabul eden sorumlu mudur ne yapmalıdır hangi duayı etmelidir?
"Ya Rabbi beni ve bütün müslüman kardeşlerimi bu vesveselerden kurtar ve bizleri hayatımız boyunca vesveselerden koru."
Yorum
-
allaha ve peygambere küfür diyorsanız o bendede var allaha diyin ki: "allahım size istemeyerek küfür ediyorum lütfen beni affedin, ve bundan sonra ettiklerim içinde beni sorumlu tutmayın"Orjinal yazı sahibi: kardelen12 View Postdini vesvesesi gelen ve de onu kabul eden sorumlu mudur ne yapmalıdır hangi duayı etmelidir?İyi ya, madem hepimiz günün birinde çekip gideceğiz o halde bunca matem bunca kahır ne için ?... Hı ? Sizinkisi matem değil zaten korku, korku ! Hayat demek, ölümü beklemek demektir. Az çok hepimiz denizi, yıldızları, ağaçları işte falanları filanları göreceğiz, bir çok şeyin tadına bakakacağız sonrada ister istemez "Gidiyorum Elveda" şarkısını söyleyeceğiz...
Yorum
-
-
Yoo. Vesveselerden kurtulmak için şeytan'a teslim olmaya gerek yok. Ben de dediğim gibi yaptım yani vesveseleri önemsemedim ve Allah'a bol bol dua ettim ve bu durumdan Allah'ın izniyle kurtuldum ! % 100 hatta % 1000 çalışıyor.Orjinal yazı sahibi: basevu View PostDinden çıkarak bu durumdan kurtulabilirsin şahsen ben öyle yaptım %100 çalışıyor.
Yani vesveselerden kurtulmak için dinden çıkmaya gerek yok kısacası. Kesinlikle gerek yok.Last edited by İNSANİ; 17-07-2012, 06:34 PM.
Yorum
-
vesvese geldik farzet aklından geçenlerden sorumlu değilsin fakat inatla o düşünceye sarılıyorsan o farklı İmam-ı Gazalî hazretleri buyurdu ki: Her insana musallat olan en az bir şeytan vardır. Şeytanın vereceği vesveselerden korunmaya çalışmalıdır! Şeytan cahillere daha çok musallat olur. Dinini iyi bilene vesvese veremez. bu cümleyi hep kurarım boş kafa şeytanın çalışma odasıdır.o yuzden Allah c.c. lafzını ağzından düşürme Peygamber efendimiz (S.A.V) çokça salavat getiriniz ve önemli olanlardan bitaneside :Orjinal yazı sahibi: kardelen12 View Postdini vesvesesi gelen ve de onu kabul eden sorumlu mudur ne yapmalıdır hangi duayı etmelidir?
Ve kul: Rabbi,eûzû bike min hemezâti’ş-şeyâtin.Ve eûzû bike rabbi en yahdurûn.” (mü’minun,23/97-98)
ANLAMI:"Deki:Ya Rabbi,Şeytanların vesveselerinden,onların yanımda bulunmalarından sana sığınırım!.
Yorum
-
dinden cıkarak vesveselerden kurtulabilirsin belki ama ilerde daha buyuk sorunlarla karşılacaksın .duygusuz ,hayatta hiçbir amacı olmayan bir insan olucaksın .din yoksa amaçta yoktur.birgün yaptıklarının karşılıksız olacağını varsayarsak yaşamanın ne anlamı kalırdıki.Orjinal yazı sahibi: basevu View PostDinden çıkarak bu durumdan kurtulabilirsin şahsen ben öyle yaptım %100 çalışıyor.Aşk başlamadan güzel,
Kalplerde heyecan
Bakışlarda korku olduğu zaman güzel...
Birbirimize sezdirmemek için çırpınış,
Başkaları görmesin diye çabalayış,
Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği zaman...
Aşk başlamadan güzel....
Yorum
-
Vesvese ne türlü olursa olsun.. Ehemniyet , önem verdikçe şiddeti artar.. vesveseye önem vermemek lazımdır. gözünde büyüttükçe iş daha da zorlaşır basit görmek gerekir sokakta yol kenarında ki ağaç gibi normal karşılamak onun zamanla izalesine sebep olabilir. ayrıca bunun için çeşitli ayet ve dualarda okunabilir...
Yorum

))
Yorum