Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsan...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• İnsan...

Merak ettim, kendimizi tanıyor muyuz? Ben bu konuda eksiğim de...
    Yani insan denilen canlı hangi öğelerden oluşuyor? Yapılan psikolojik tedaviler, verilen ilaçlar insanın hangi bileşenine yönelik?

İnsan, genelde 2 kol, 2 bacak, gövde ve baştan oluşur. Voltran tanımı gibi oldu.
    Sahi Voltranı hatırlayan var mı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: deli kız View Post
      İnsan, genelde 2 kol, 2 bacak, gövde ve baştan oluşur. Voltran tanımı gibi oldu.
      Sahi Voltranı hatırlayan var mı
      Tamam, bu grup robotla bir düzeyde temsil edilebilen yönü. Gerçi Voltran tek bir robot sayılmaz ama

Ya ruh?

Yorum

ruhu olmadan insan sadece et ve kemik yıgınıdır..
        ...............

Yorum

Peki nefs?

Yorum

o düşman..
            ...............

Yorum

Peki bizi kötü bir psikolojiye sokan ne öyleyse? Nefse uymak olabilir mi?
              Düşman olduğunu bile bile nefsin dediğini yapmak neden kaynaklanıyordur?
              İradesizlikten mi?

Yorum

Bunu İftardan sonra konuşalım Kazık Sormuşun
                İnsan çok donanımlı bir varlık . ama asıl önemli olan araştırılması gereken ruh bilimi.
                Benim asıl merak ettiğim ( Fazla merak da iyi değildir )
                Beynimizin birazını kullanıyoruz ve anksiyete, okb , depresyon gibi hastalıklarda bu kadar güçsüz olacağını yaşayınca anlıyorsun. Pek doğru ifadeler olmasada durum bu.
                Kendi adıma 4-5 yıllık ( ailemden bir hasta için ) çekilen sıkıntı , stres bu duruma yol açması üzdü beni.
                Bir yerde okumuşdum çocuklarını kaybeden anneler en büyük risk altındalarmış. Yaşanan üzüntüden kalb in aşağı doğru açılma, genişleme durumu görülmüş ve sonucu ölüm.
                Bu emri veren kim ?
                Bazı insanlar neden psikolojik sorunlara çok dayanıklı ?

Yorum

evet aslında iftardan sonra konusmak daha makul olucak
                  şuan zihnimden sadece bir bardak soguk su portresi geçiyor
                  ...............

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
                    Çıkarlaramızı olmasa kimse kötü, içgüdülerimiz olmasa kimse iyi olmazdı. Bizi kötü bir psikolojiye sokan bizim isteklerimizdir. Onlara sahip olmak veya olamamak ikisi de insanı hasta eder.Elde edersin ve düşünürsün bunun için miydi der kişi veya onu elinde tutma korkusu yaşar sonuç kötü. Elde edemez ve elindeki hiçb.ir şey mutlu etmez insanı. İşte nefsin tanımı. yani isteklerimiz yönetirse asla mutlu olamazsın. ben voltranı hatırlıyorum hatta sonrasında çakması çıkmıştı lazerion diye
                    aaaa evet voltran bitince ardından lazerion çıkmıştı.

Yazdıklarında haklısın ve zaten olan biten bu.
                    Neyi ne kadar istiyoruz, niye istiyoruz.
                    Bizi istediklerimiz hasta ediyor.

Yorum

Kendimizi tam anlamıyla tanıyamayız.Çünkü oldukça kompleks bir varlığız.Zihin ve ruh olarak sınırlarımız yok.Bitme noktamız yok.Psikolojik tedavilere gelince, ilaç dışında korkuların üzerine gidilmesi, spor ve sanatla zihnin ve bedenin meşgul edilmesi, toplu terapiler ile ikna çalışmaları dışında esas tedavi ilaçlar ile yapılır.İlaçlar da insanın bir tek yönüne yani sinir sistemine etki eder.Sinir sistemini kısmen bloke ederek, algıları kapatır.Zevk alma, tat alma, uyuma, sıcaklık hissi, acıkma gibi tüm duyuların dengesini bozar.Ne adına?Bir damla rahat nefes almak adına.
                      Orjinal yazı sahibi: hesapçı View Post
                      Merak ettim, kendimizi tanıyor muyuz? Ben bu konuda eksiğim de...
                      Yani insan denilen canlı hangi öğelerden oluşuyor? Yapılan psikolojik tedaviler, verilen ilaçlar insanın hangi bileşenine yönelik?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
                        Kendimizi tam anlamıyla tanıyamayız.Çünkü oldukça kompleks bir varlığız.Zihin ve ruh olarak sınırlarımız yok.Bitme noktamız yok.Psikolojik tedavilere gelince, ilaç dışında korkuların üzerine gidilmesi, spor ve sanatla zihnin ve bedenin meşgul edilmesi, toplu terapiler ile ikna çalışmaları dışında esas tedavi ilaçlar ile yapılır.İlaçlar da insanın bir tek yönüne yani sinir sistemine etki eder.Sinir sistemini kısmen bloke ederek, algıları kapatır.Zevk alma, tat alma, uyuma, sıcaklık hissi, acıkma gibi tüm duyuların dengesini bozar.Ne adına?Bir damla rahat nefes almak adına.

Zihin ve ruh olarak nasıl olur da sınırların olmuyor?
                        İnsan diğer tüm canlılar gibi herşeyiyle kısıtlı bir yaratıktır.
                        Öldüğün zaman hepsi bi anda poffff... bak bitti işte demek sınırı varmış
                        .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: deli kız View Post

Zihin ve ruh olarak nasıl olur da sınırların olmuyor?
                          İnsan diğer tüm canlılar gibi herşeyiyle kısıtlı bir yaratıktır.
                          Öldüğün zaman hepsi bi anda poffff... bak bitti işte demek sınırı varmış
                          .
                          Ölüm her şeyin sonu demek değil ya, sadece dünya hayatının bitmesi...Onu kastetmiş olmalı dreamer8. Hem ölen de beden ya, ruh değil...

omen, kötülüğü emreden nefsin doyumsuzluğunu çok güzel açıklamışsınız. Islah edilesi ne sabrediyor, ne şükrediyor... İşte, marifet, ona hakim olabilmekte.
                          Zaten içteki düşmana söz geçiremeyince, dıştakine karşı koymak çok zor. Hele bir de içteki ile dıştaki anlaşmalıysa Nefsi adam etmek lazım ki, şeytanla işbirliğine girip de bizi mahvetmesin. Bunu yapanlar da var,ama zor iş nefis terbiyesi...En azından, üstünde hakimiyetimizi sağlasak da, bize tesir etmesine engel olabilsek... Oruç tutuyoruz ya çok şükür, bu nefsin gücünü kırmak için büyük nimet...Allah sabrını versin.

İftardan önce konuşmak da, orucun kazandırdığı bir şeyi düşünmek adına iyi oldu be

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Doğan View Post
                            Bunu İftardan sonra konuşalım Kazık Sormuşun
                            İnsan çok donanımlı bir varlık . ama asıl önemli olan araştırılması gereken ruh bilimi.
                            Benim asıl merak ettiğim ( Fazla merak da iyi değildir )
                            Beynimizin birazını kullanıyoruz ve anksiyete, okb , depresyon gibi hastalıklarda bu kadar güçsüz olacağını yaşayınca anlıyorsun. Pek doğru ifadeler olmasada durum bu.
                            Kendi adıma 4-5 yıllık ( ailemden bir hasta için ) çekilen sıkıntı , stres bu duruma yol açması üzdü beni.
                            Bir yerde okumuşdum çocuklarını kaybeden anneler en büyük risk altındalarmış. Yaşanan üzüntüden kalb in aşağı doğru açılma, genişleme durumu görülmüş ve sonucu ölüm.
                            Bu emri veren kim ?
                            Bazı insanlar neden psikolojik sorunlara çok dayanıklı ?
                            Sizce neden? Mesela müslümanları soracak olursanız, şu hadis çok güzel açıklamış:
                            "Müminin haline şaşarım;

Sıkıntı isabet edince sabreder mükafatını alır günahlarına kefaret olur.
                            Bolluk ve bereket kendisine isabet edince Elhamdülillah deyip Rabbine olan hamd ve şükrünü arttırır.
                            İki şekilde de kazançlı olur."

Bahsettiğiniz olayda, anne sabırsızlık gösterdiği ve belki de isyan ettiği için, Yaratanına teslimiyete göre yaratılmış olan sistemini bozmuş olabilir mi?
                            Cüz-i iradesini kullanan insan, yani isteyen insan.Veren de Allah...Ama, şifa da Şafi'den...

Yorum

Benim aslında eksik olduğum nokta ruh-irade bağlantısı idi. Bununla ilgili bir şeyler okudum. Biraz eski(ve uzun) bir yazı ama kattığı şeyler düşünülünce okunmaya değer:
                              http://www.sizinti.com.tr/konular/ay...ruhumuzda.html

Bir de direkt iRADE konusu:
                              http://samil.ihya.org/ansiklopedi/irade.html

Bu konuda bir şeyler paylaşırsanız sevinirim. Ben merak ettiklerimi paylaşıyorum ona göre Yatay gelişim olsun

Yorum

İşleniyor...
                              X