Duyuru

Collapse
No announcement yet.

laf sokan insanlarla nasıl basa çıkılır

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• laf sokan insanlarla nasıl basa çıkılır

evet bana fikir verin nasıl baş etmem gerek. ben insanlarla pek konuşmam uzak durmayı yeglerim çünkü mutlaka basıma sinir olacak birşey gelir. insanlar suratıma bakıp gıcık birşey diyor gülüyor bundan zevkmi duyuyorlar anlamıyorum bense cevap dahi veremiyorum. burda kendimi ifade ettiğim kadarının binde birini normal hayatta göstersem bu kadar sorunlu olmazdım sanırım.en küçük laf bile sinirimi bozmaya yetiyor günlerce sinirleniyorum..Ben geniş bir insan değilim kaldıramıyorum. insanları kıracak hiçbirşey diyemem onlar nasl suratıma baka baka bu kadar rahat olabiliyorlar anlamış değilim. ters birşey desem baskası hemen küser kimseye en küçük laf diyemiyorum sanırım onlar kadar zeki değilim bu işi şaka yollu çok güzel yapıyorlar..
    bu insanlara nasıl davranabilirim bana yardım edin lütfen sinirden uyuyamıyorum..

hiçbir şey yapmasak bile insanlardan, kendimizden nefret ettiğimiz için daima öfkeliyiz. her hareketimizin altında kendimizden ve çevremizden öc alma duygusu ile hareket ederiz. bu nedenlerle etrafımıza olumsuz bir enerji yayarız. olumsuz bir enerjiden de olumlu netice almak, buğday ekip arpa biçmeye hasılatı elde etmeye benzer. netice itibari ile olumsuza olumsuz, buğdaya buğday biçeriz.

öfkeli bir insanın suratına baktığımızda birden insanın içinden ondan uzaklaşmak gelir. bu doğal hayatın kendini koruma programıdır. aslında vücut bizi o olumsuz enerjiden kurtarmak için geri çekilmemiz gerektiğini belirtir.

bazı değerler bizim için çok hassastır. ama başkası için hiçbir şeydir, anlamsızdır ve düşünmeye bile deymez. bu hassas değerlerimizi karşı tarafa söylemediğimizde bizim hoşumuza gittiğimiz imajı yaratır.

bazı insan egoları vardır ki, siz neyden nefret ederseniz onun üstüne sürekli giderler. bu bir nevi onlar için stres atma yada dalga geçme veya ezik egolarını tatmin etme şeklinde tezahür eder. aslında kendilerindeki eksikliği bizde gördüklerinde daha çok üstüne gelirler.

sizin;

1- sinirlenirinizi boşaltmanız gerekir.
    2-komik işleri öğrenmeniz gerekir.
    3-gündemi devamlı takip edip, milletin dediği lafları öğrenmeniz gerek.
    4-insanlara isteklerinizi söylemeniz gerek.
    5-kırılgan olan kişiliğinizi güçlendirmeniz gerek.
    6-insanların laflarının içi boş olduğunu, umursamamayı öğrenmeniz gerek.

BU KADAR YETER ARKADAŞIM. BİRAZ DİNLENEYİM. BUGÜN ÇOK ÇALIŞTIM.

Yorum

size şaka yollu laf edenlere siz de şaka yollu cevap vermek zorunda degilsiniz.. eğer gercekten kırıldıgınızı hissediyorsanız.. bunu açıkça ifade edin.. sen bana şunu mu demek istiyorsun sersem..! gibi tepkiler verin..
      cesur olun.. sizi incitenleri uykunuzu kacıranları siz de incitin.. acımayın..
      risk alın.. bi sefer yapabilirseniz.. daha sizi kimse durduramaz.. herkes lafını bilerek konusur..

Yorum

:cry: :cry: kapalıkutu seni bilmesem yani....

maşallah burda mahhalle ağzı ile millete laf sokmasını biliyorsun gerçek hayatamı gelince bu yeteneğin sıfırlanıyor anlamadım

Yorum

Re: laf sokan insanlarla nasıl basa çıkılır

Orjinal yazı sahibi: kapalikutu
          evet bana fikir verin nasıl baş etmem gerek. ben insanlarla pek konuşmam uzak durmayı yeglerim çünkü mutlaka basıma sinir olacak birşey gelir. insanlar suratıma bakıp gıcık birşey diyor gülüyor bundan zevkmi duyuyorlar anlamıyorum bense cevap dahi veremiyorum. burda kendimi ifade ettiğim kadarının binde birini normal hayatta göstersem bu kadar sorunlu olmazdım sanırım.en küçük laf bile sinirimi bozmaya yetiyor günlerce sinirleniyorum..Ben geniş bir insan değilim kaldıramıyorum. insanları kıracak hiçbirşey diyemem onlar nasl suratıma baka baka bu kadar rahat olabiliyorlar anlamış değilim. ters birşey desem baskası hemen küser kimseye en küçük laf diyemiyorum sanırım onlar kadar zeki değilim bu işi şaka yollu çok güzel yapıyorlar..
          bu insanlara nasıl davranabilirim bana yardım edin lütfen sinirden uyuyamıyorum..
          sende laf sokacaksın bu budur..bende senin gibiydim..ama şimdi anında gediğine koyuyorum taşı..ve bu konuyla ilgili hiçbir sorunum kalmadı..çokta eğlenceli oluyor... :lol: şöyle yapmalısın seni kıranı kırmalı kırmayanı kırmamalısın.onlar seni düşünüyor mu ki sen onları düşünüyorsan..hatta mümkünse bu insanları hayatından çıkar ve değerli vaktini harcama onlarla inan gereksiz kendimden biliyorum..bir insan espri kılıfının arkasına saklayarak bile olsa senin canını yakıyorsa ondan ne arkadaş olur ne dost olur..iyi kalpli insanlardan çevre oluştur.ben öyle yaptım ve çok rahatım

Yorum

bende yolda tip tip bakan serseri tipli insanlara gıcık oluyorum bende tip tip bakıyorum bir şey dese kavga edicek duruma gelicem hele yanımda bir kız varsa yakınım falan akrabam olduğu zaman bir bayan yanımda dolaştırmak istemıyorum tip tip bakıyorlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sev__beni
              :cry: :cry: kapalıkutu seni bilmesem yani....

maşallah burda mahhalle ağzı ile millete laf sokmasını biliyorsun gerçek hayatamı gelince bu yeteneğin sıfırlanıyor anlamadım
              sen ne diyorsun yaa mahalle agzımı ? ben hiçbir zaman böyle olmadım sadece sen şimdi oldugu gibi bana seviyesizce laflar dedin onda bile ben terbiyemi bozmadım okadarda sana cevap vereyim değilmi..kişiliğime hakaret ettin hep lütfen üstüme gelme uzak dur benden.mahalle agzı konusunda senin eline kimse su dökemez lütfen bana böyle şeyler yazma ben sinir hastasıyım kaldıramıyorum..

Yorum

Re: laf sokan insanlarla nasıl basa çıkılır

Orjinal yazı sahibi: hale46
                Orjinal yazı sahibi: kapalikutu
                sende laf sokacaksın bu budur..bende senin gibiydim..ama şimdi anında gediğine koyuyorum taşı..ve bu konuyla ilgili hiçbir sorunum kalmadı..çokta eğlenceli oluyor... :lol: şöyle yapmalısın seni kıranı kırmalı kırmayanı kırmamalısın.onlar seni düşünüyor mu ki sen onları düşünüyorsan..hatta mümkünse bu insanları hayatından çıkar ve değerli vaktini harcama onlarla inan gereksiz kendimden biliyorum..bir insan espri kılıfının arkasına saklayarak bile olsa senin canını yakıyorsa ondan ne arkadaş olur ne dost olur..iyi kalpli insanlardan çevre oluştur.ben öyle yaptım ve çok rahatım
                çıkarmak benim elimde değilki nere gitsem buluyorlar beni bu insanlar heryerde herkesten uzak duruyorum yinede pat diye yapıyorlar yapacaklarını. Benim yapım farklı onlar gibi olamıyorum..bir insana yüzüne baka baka laf sokacam imkansız birşey..

Yorum

sandığın kadar zor değil :lol: bak dene faydasını göreceksin..mesela atıyorum dedi ki sana ''saçların iğrenç olmuş' sen de diyeceksin ki ''kuaföre senin resmini verdim aynısından istedim..sonuç bu'' :lol: kötü espri tamam..ama nasıl örnekleyeceğimi bulamadım..eğer yapamam diyorsan kırılmaya devam edip öte tarafta hakkını alırsın..belki de en doğrusu senin yolundur kimbilir..ama ben agresif kızım..gelemem iğnelemelere

Yorum

Öyle insanları hiç umursama... Laf sokuorsa demekki cok dengesiz biridir. Bir insanın hatalarını asla yüzüne vurmayın sadece gösterin ... Dale carnige'nin kitabında okumustum bunu... Ama cahillik bence bu...

Yorum

neden bilmem kapalıkutu, imalardan hiç anlamam ben.
                      zihnim, düşünce kapılarından içeri almadan atıyor direk, böyle zannediyorum
                      bir insanın bile bile kırıcı bir söz söyliyebileceğine inanasım gelmediğinden sanırım,
                      luzûmsuzluğuna kalben inandığımdan olsa gerek..
                      olduğu gibi samimi bir safiyetle ,yokyok öyle demek istememiştir, tarafından görüyorum istisnasızca..
                      aksini, söyledim, zihnim görmüyor, kabul etmiyor,
                      evet.. bazen komik durumlar ile karşılaşabiliyorum.. anlıyamadığım bir ima da gayet normal yanıt veriyorum , gayriciddi sanıyor ve alâkasızca karmaşıklaşıyor muhabbet..
                      böyle oluyor.. ama memnuniyetsizliğim de yok, anlamamış,kırılmamış oluyorum kendiliğimden. güzel oluyor.

niyet den geçiyor herşey, ve belirtme uslûbundan.. ikisi elele tutuşursa ne alâ..
                      yok değilse, duymazdan geliceksin eğer karşılaşmak zorunda isen..
                      ve karşılık da veremiyorum diyorsan ki zaten gerek de yok bence

Yorum

aynen mor_krizantem arkadasıma katılıorum ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mor_krizantem
                          bir insanın bile bile kırıcı bir söz söyliyebileceğine inanasım gelmediğinden sanırım,
                          olduğu gibi samimi bir safiyetle ,yokyok öyle demek istememiştir, tarafından görüyorum istisnasızca..
                          evet.. bazen komik durumlar ile karşılaşabiliyorum.. anlıyamadığım bir ima da gayet normal yanıt veriyorum , gayriciddi sanıyor ve alâkasızca karmaşıklaşıyor muhabbet..
                          böyle oluyor.. ama memnuniyetsizliğim de yok, anlamamış,kırılmamış oluyorum kendiliğimden. güzel oluyor.

niyet den geçiyor herşey, ve belirtme uslûbundan.. ikisi elele tutuşursa ne alâ..
                          bal gibi anlamışsınız işte size ima edildiğini..karşınızdakinin afallamasını başka nasıl farkedebilirsiniz ki yoksa :roll:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
                            Orjinal yazı sahibi: mor_krizantem

bal gibi anlamışsınız işte size ima edildiğini..karşınızdakinin afallamasını başka nasıl farkedebilirsiniz ki yoksa :roll:
                            kim bana neyi ima etmiş :roll:

Yorum

''anlıyamadığım bir ima da gayet normal yanıt veriyorum , gayriciddi sanıyor ve alâkasızca karmaşıklaşıyor muhabbet.. ''
                              ima olduğunu anlayamamanız gibi birşey söz konusu olamaz yukarıda yazdığınız cümlede..anlamamazlığa geliyorsunuz sadece..bu daha yorucu olmuyor mu?yani duruma uyanıyorsunuz ve kıvrak bir zekayla geçiştiriyorsunuz karşınızındakinin kafası karışıyor ve karlı siz oluyorsunuz...bu bir niyet değil de taktik gibi geldi bana :roll: herneyse..

Yorum

İşleniyor...
                              X