Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Benim 7 dil bilen bir gazeteci tanıdıgım var.Yıllardır bir çok farklı ülkeye seyahetler gerçekleştiriyor.aynı soruyu bende sormuştum ona zamanında 3-5 aylık kurslarda belirli bir seviyeye gelecegimi ama tam anlamıyla o dili konuşamayacagımı söylemişti.Kendisi egitimin yanında onu hayatında tatbik ederek farklı ülkelerde yaşayarak çok iyi bir seviyeye geldiğini söylemişti.Aynı konuyu birçok farklı ülkelere seyahat gerçekleştiren egitimci bir arkadaşımlada paylaştıgımda benzer bir cevap vermişti.Kurslar belli bi seviyeye kadar...
Maşallah 7 dilde neymiş Malesef şu anda yurt dışına gitme şansım yok ayrıca bir şekilde 3 5 ay gitsem bile ankisiyete SF vs işimiz zor daha farklı bir çözüm düşünmem lazım.
Ben yabancı şarkı dinliyorum onların türkçesini dinliyorum öyle öyle pekiştiriyorum yavaş yavaş aklıma giriyor. Söylemeye çalıştıkça ağzım alışıyor, eğlenceli oluyor.
Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)
Şimdilik bu kurslardan vazgeçtim zaten ankisiyete SF OKB var bir hafta on gün bir yere kapanamam ayıca birzda pahalı bunlar. Şimdilik tekrardan kelime hazinemi genişletmeye karar verdim bir şey yaparken devamlı sözlüğe bakmak çalışmayı işi bölüyor söyle bir kafadan 4, 5 bin kelimeyi falan iyice çalışmayı düşünüyorum.
Maşallah 7 dilde neymiş Malesef şu anda yurt dışına gitme şansım yok ayrıca bir şekilde 3 5 ay gitsem bile ankisiyete SF vs işimiz zor daha farklı bir çözüm düşünmem lazım.
12 yaşında olupta 7 dil egitimi alan bir tanıdık bile var üst düzey olmasa dahi belli bir altyapı oluşmuş durumda.Tabi özel egitim alıyor tamamen maddiyat ile alakalı.Benim kardeşimde yurtdışında dil egitimi aldı gitmeden önce altyapısı vardı, tabiki okulun dışındada kendini geliştirdiği ve birlikte geliştirdiğimiz yöntemler vardı.odasının her tarafını sözlük haline getirmişti küçük notlar alıp sürekli bi yerlere yapıştırıyordu aynaya bakarken bile o küçük notlar gözüne ilişiyordu ve tabiki alt yazılı çok dizi film izlemişizdir.Pratik yapmak ta çok önemli...başarılar...
Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...
7 dile bende şaşırdım ben bile3. ve 4. dillerimi öğrenirken çorba yapmıştım
ingilizce meselesine gelince ingilizce inanın bana öğrenmesi zor bir dil değil,sana göre öyle diyebilirsiniz ama kesinlikle öyle filoloji öğrencisi olarak söylüyorum bunu size,iş sadece kafada bitiyor nasıl psikolojik hastalığımızı yenemiyorsak,ingilizce öğrenilmez ya çok zor psikolojisinide yenemediğimizden oluyor, kırın artık şu zor mantığını ya,siz bi rusçayı görün sonra ingilizcenin elini ayağını öpersiniz yemin ederim.
önce bu önerimi uygulayın sonra gelin size nasıl öğrenilecğeini anlatırım söz
7 dile bende şaşırdım ben bile3. ve 4. dillerimi öğrenirken çorba yapmıştım
ingilizce meselesine gelince ingilizce inanın bana öğrenmesi zor bir dil değil,sana göre öyle diyebilirsiniz ama kesinlikle öyle filoloji öğrencisi olarak söylüyorum bunu size,iş sadece kafada bitiyor nasıl psikolojik hastalığımızı yenemiyorsak,ingilizce öğrenilmez ya çok zor psikolojisinide yenemediğimizden oluyor, kırın artık şu zor mantığını ya,siz bi rusçayı görün sonra ingilizcenin elini ayağını öpersiniz yemin ederim.
önce bu önerimi uygulayın sonra gelin size nasıl öğrenilecğeini anlatırım söz
Haklısın ingilizce aham şaham bir dil degil.Çince denemeyin ama
o kelimeleri çok çabuk unutursun o zaman. yani çok azı aklında kalır o şekilde.
unutmaman için sürekli tekrar etmen lazım ama devamlı tekrar etmen için seni buna mecbur bırakan birşeyler lazım. mesela yurt dışında yaşamak gibi yada işinde ingilizce şartsa yada büyük avantaj ise olabilir. ama seni zorlayan birşey yoksa illa öğrenmen şart değilse ingilizceyi öğrenmeyi niye istiyorsun bu kadar? birde ingilizceyi kullanacağın veya kullanmak istediğin belli bir alan varmı?
Yani KPDS veya uluslararası şirkette çalışmayacağım ama okuduğumu duyduğumu anlayacak kadar bileyim yeter. Yani burdan anlamaktan kasıt bir romanı sürekli sözlüğe bakmadan okuyayım bir filmi yabancı kanalı oturup seyredeyim. Kelime konusu ise ingilizce bir yerden sonra kelimeye dönüyor benim tahminin 10.000 üstü güncel kelimeye reading listening anlamında vakıf değilseniz bunlar olmuyor ve bu kelimeleri unutmamak için sürekli tekrar gerektiyor.
Açıkçası katılmıyorum.İngilizce öğrenince oldukça kolay dil.Çince o kadar kolay değil ama zor da değil.Öğrenmeye hevesliysen her şey kolay olur.İngilizceyi öğrenmek istiyorsan ;
*Yabancı arkadaş edineceksin.
*Sanal ortamlardan da yazışabilicek bulabilirsin.Tabi düzgün biri bularak.
Tabi bunların dışında grammer,kurallar filan var ama bunları öğrenen birçok insan var ama ingilizcesi hala tamamlanmamış oluyor.İngilizcede önemli olan konuşma ve anlama,sonra konuşacak kadar kelime bilgisi ve cümle kurmaya yatkın olman gerek.
Yorum