Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Doktor tarafından DEHB tanısı konulanlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Doktor tarafından DEHB tanısı konulanlar

Merbaha arkadaşlar bende dehb olabileceği düşüncesiyle 3-4 kez psikiyatriste gittim. Hepsi de dehb yok dediler ama pek araştırmadılar, görüşmelerimiz kısa sürmüştü. Doktor tarafından dehb tanısı konulan arkadaşlara bazı sorularım var...
    1-DEHBli olarak okul başarınız nasıldı, dersleriniz zayıf mıydı, ilaç tedavisinden sonra düzeldi mi?
    2-Genel anlamda öğrenme zorluğunuz var mıydı? ( Okuduğunu anlamama, gösterilen işi yapamama vs.)
    3-Hoşlandığınız bir konu üzerinde derince düşünebilir misiniz, parçaya takılmayıp bütünü görebilir misiniz?
    4-Herhangi bir doktor dehb ile okbnin bağlantısından bahsetti mi ya da siz bu iki tanının birbiriyle ilgili olduğuna dair bir yazı okudunuz mu?
    Her şey güzel olacak...

Evet, yorumlarınızı bekliyorum? Bugün dehb ile ilgili iki tane kitap aldım okuyum bir neler yazıyor.
    Her şey güzel olacak...

Yorum

enerji bende vardı sanırım belki de hala var
      ama tedavi gerekli değil diye düşünüyorum
      sadece kafanda ki o sorunları kenara koymaya başlayacaksın
      ardından yaptığın işe ilgi duyacak sevecek hırs yapacak onu halletmeye arzu duyacaksın
      başarılarım inişli çkışlı olan biri olarak söylyorum ne hep yenildim ne de hep yendim ikisini de tattım
      ünv ye hazırlık dönemim en mücadele gerektiren kendimi zorladığım dönemimdi
      kazanıktan sonra ders çalışmaktan en lezzet aldığım dönemimde hayatımı kurtardığım ünv idi ve fakülteden derece yaparak mezun oldum kendimi ders çalışmaktan alamıyordum
      hatta bu sefer dikkat dağınıklığı yer değiştirdi nişan nişan öncesi ve evlilik hazırlıkları hep okuluma denk geldi etrafımda insanlar panik evlilik hazırlığı için ortada bir eşya bile ok benim umrumda değil ne salon ne ev herkes bana kızıyor başkaları karar veriyor hayatıma ben kendimi okulumdan alamıyorum kendimi evliliğime vermedim
      dersten başka hiçbir şeye odaklanamıyorum allahım diyorum ders çalışmak ne zevkliymiş dilerim herkes o doruğa ulaşır okul hayatım çok aşamalı bitti ama sağlam bitti

Yorum

Sende dehb yok gibi, her psikokij rahatsızlık d.e. yaptığı için sıradan bir d.e. başlı başına bir tanı olan dehb ile karıştırılabiliyor. Bence seninki de böyle bir durum yani bir karışmışlık var. : ) Dehbli birinin okulda derece yapması çok zor gibi.
        Her şey güzel olacak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fomento
          Dr. Thomas Brown - Dikkat eksikliği Bozukluğu kitabından alıntıdır

...............................
          Daniel Galler ve arkadaşları (2002) DEHB tanısı konmuş çocukların yarısından fazlasında SZB (OKB) olduğunu saptadı.1996 yılında araştırmacılar SZB tanısı konmuş çocukların 3te birinin DEHB kriterlerini tam anlamıyla karşıladığını bulmuşlardı.
          ..................................
          İşte bunu arıyordum okb ile dehbin bağlantılı olduğunu düşünüyordum. Evet aldığım kitaplardan biri Brownın kitabı.
          Her şey güzel olacak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fomento
            süper o zaman. DEHBli birisine başka hastalıkların eşlik etmemesi imkansız gibi birşey. En kötü anksyete vardır mutlaka
            Evet, malesef anksiyete var.
            Her şey güzel olacak...

Yorum

Düşünsenize küçük bir çocuksunuz sokağa çıkıyorsunuz içinizden geldigi gibi oynuyorsunuz,ya da okula başlıyorsunuz yine ne gerekiyorsa yapıyorsunuz,öğretmen yaz diyor yazıyorsunuz,oku diyor okuyorsunuz,özel bir caba harcamanız gerek yok,teneffüse çıkıyorsunuz arkadaşlarınizla oyun oynuyorsunuz yine içinizden geldigi gibi ve hic bir sorun yaşamıyorsunuz.Ama DEHB olan bir cocuk asla kendi gibi davranamiyor,bunu yaparsa eleştiriliyor,azarlaniyor,istenmiyor.Okulda ,sokakta evde hep bir seylere dikkat etmek zorunda hissediyor kendini..Herkes yaramaz ya da kotu cocuk olarak görüyor kendini neden boyle olduğunu bilmiyor.Ben hep DEHB anlatırken aile ve öğretmenlere verdigim bir ornek var.Bir sabah uyandığınızı ve karşılaştığınız herkesin aile,is arkadaşları,sokaktaki,marketteki insanlar herkesin sizi tersledigini,disladigini,dalga geçtiğini bir duşunun psikolojiniz buna kac gun dayanır diye soruyorum.Anksiyete ,depresyon olamaması mümkün degil..

Yorum

Ritalin ya da başka bir uyarıcı kullandıktan sonra sosyal ilişkilerde (özgüven, cümle kurabilme, karşıyı dinleyebilme) bir artış oldu mu?
                Her şey güzel olacak...

Yorum

İşleniyor...
                X