Bazen aklıma takılıyor da, keşke bütün yaşadığımın acısını yaşatsaydım diye...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Hiç intikam aldınız mı birinden?Ve bu sizi rahatlattı mı?
Collapse
X
-
intikam iyi bir şey değildir... ama çok zorlanıyorsan intikamını her hangi bir objede timsali olarak yaşatabilirsin ... misal bir boks torbası alıp intikamını alacağın kişinin resmini ona iliştirip habire yumruklamak gibi

KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
-
Bana bu hayatta bir kişi çok büyük zarar verdi..öyle kızdım öyle haksızlıga ugradım ki..ses çıkartmadım,sustum..intikam almak istemedim mi ? istedim elbette..ama ne olursa olsun yapamadım..hem nasıl yapacagımı da bilmiyordum zaten..sadece sustum..sustum...unutmaya çalıştım yaşadıklarımı..ve birgün bana şunu yazdı..UNUTMAK VE AFFETMEK;İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR.
Yorum
-
cevaplar için teşekür ederim öncelikle içim rahatlattı, 2 , 3 ay itinalı bi plan yapıp bana yaptığının aynısını yapmak için uğraştımm,işe de yaradı ben bile inanamadımm
ama son anda vazgeçtim,ben onun gibi değilim ne olduysa oldu dedim, ama bazen onu öle güler eğlenirken görünce, acaba diyorummm?Az da olsa içim rahatlar mıydı?neyse cevaplara baktım da doğru olanı yapmışımm, sağolunn
Yorum
-
canımı çok yakacak bir hadise yaşamadım. hayat memat meselesi olsa eminim intikam alırdım. ama şuana kadar kimseye o yakınlığı vermediğim için intikam alma gereğimde olmadı zamanla haksızlığa uğradığım anlarda ortaya koyduğum yokluğumdur. karşı taraf zaten bunla yeniktir. insanları cezalandırmak istiyorsanız onları kaale almayın
Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.
Yorum
-
yazılanlar hoşuma gitti. çok intikam aldım. gerek görmedim diyenler de var bende aksi oluyor. çok büyük olayları umursamazken çok küçük olaylara takılabiliyorum. Tek söyleyebileceğim kötü birşey. bazıları içimi çok rahatlatırken bazılarında vicdan azabından kurtulabilmiş değilim. başkalarına zarar vereceğim diye kendime çok daha fazla zarar verdiğim zamanlar oldu. Ama asılolan şu; birine zarar vermek için ne kadarını göze alabileceğinizi az çok kestirebilmeniz lazım. ben göze alarak yaptım. ve dediğim gibi bazıları için mutluyum bazıları için ise vicdan azabı. Burda bahsettiğim biri bana yumruk attı sonra ben ona attım sonra arkadaşlarını topladı beni dövdü ama pişman değilim tarzı şeyler değilOrjinal yazı sahibi: sosyalhobik24intikam almanın hazzı kişiye göre değişir,,, kimi için büyük bir hazken, birbaşkası için vicdan azabıdır...
herkes intikam almak ister, isteme kısmını herkes ister ama eylem, insanın kişiliğine göre değişir..
suçluluk duygusu çekmeyen ve pişmanlık duygusu az olan birisi için intikam almak, kolay olabilir, geriye dönüp baktığında da pişman olmaz,,
vicdan sahibi bir insanda intikam almak ister fakat, vicdanı elvermez... ama karşı tarafında rahat olmasını istemez,, işi allaha havale eder (inancına göre dğeişir) kendi bu işin içinden sıyrılır.
kimisi korkaktır,, intikam almak ister, ama karşı tarafın ona zarar vereceğinden dolayı birşey yapamaz,,
sonuç olarak,, herkes intikam almak ister,,,
ama herkes intikam alamaz...
en büyük vicdan azabım 23 yaşındaki bir insanın hayatını mahfetmekti. şimdi 30 yaşında ve kendini eve hapsetmiş durumda. onu bu noktaya getirmekte etkim olduğu kadar çıkarmakta da olabilsin isterdim. ama şimdi bunu yaparken herşeyi daha kötüye sürükleme ihtimalim var. ve evet 7 senedir vicdan azabı içindeyim. bunun yanısıra aradan yıllar geçmesine rağmen hala elime geçsin diye beklediğim insanlar da var. dediğim gibi olay ne kadarını öngörüp göze aldığınla alakalı birşey. hala göze alıyorum. birilerinin birşeyler yapması lazım yoksa mutlu olmayı haketmeyen insanlar mutlu oluyorlar.
:65:Orjinal yazı sahibi: V. HUGOİYİ OLMAK KOLAYDIR, ZOR OLAN ADİL OLMAKTIR.
Yorum

Yorum