Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çocuk doğurmak yerine evlat edinmek

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• çocuk doğurmak yerine evlat edinmek

ben bir insanı bir zorlukla karşılaşmış halde ve çaresiz bir halde gördüğümde(örneğin hergün tv de haberlerde çıkan daha 4 yaşında yapay kalp takılmış çocuklar, eşine çocuğuna bakacak parayı bulamamış umumi tuvallette kışın soğuğundan korunmaya çalışan insanlar, cinnet geçirenler, cinnet geçirenlerin kurbanı olanlar, obezite hastası olmuş yatağından dışarı çıkamayan, tuvalete gitmek için bile annesinin yardımına ihtiyaç duyan, sadece pencereden dışarıdaki insanları seyredebilen hayatı zindana benzemiş insanlar vs.) veya bir çocuk son sesle bağırarak kulakları tırmalayan bir sesle ağlarken o sesi duyduğumda falan aklıma direk şu sorular geliyor: insanlar neden çocuk yapar? dertleri ne? kendi çektikleri yetmemiş bu zalim hayat biraz da çocuklarına mı çektirsin istiyorlar? rahat mı batıyor? bu insanlara anlam veremiyorum gerçekten. hele 4 5 6 10 çocuk yapıp uçup gidenlere hiç anlam veremiyorum koleksiyon yapar gibi.

bu düşüncelerimi geçenlerde internette araştırıyordum çocuk yapmak diye bir başlık açılmış bir sözlüğe girdim.(ekşi sözlük) orda bir yorum dikkatimi çekti. hatta o yorumun da özellikle bir cümlesi:

"ebeveynsiz büyüyecek bir sürü çocuk varken, neden ille bizim küçük versiyonumuz yararlanmalıdır sunabileceğimiz nimetlerden." şeklinde bir soru sormuş sözlük yazarı.

biraz düşündüm zaten çocuk yapan insanlara anlam veremiyorum bu cümleyi okuduktan sonra hiç anlam verememeye başladım. hakkaten de yurtlarda yetimhanelerde annesiz-babasız, sevgisiz, -belki istisnalar vardır ama çoğu yetimhanelerde- şiddet görerek büyüyen çocuklar varken neden insanlar illa kendi genlerini taşıyan kendi kanından olan bir yaratığa sahip olmak için uğrasırlar ki? tüp bebek merkezlerine 4 5 10 bin tl paralar vereceklerine burdan evlatlık alamazlar mı?

veya onu da geçtim bu dünyada yeterince acı çeken insan yokmuş gibi bir yenisini getirip onu da bu zavallı mahlukatlar sürüsüne katmak yerine bu dünyaya öyle ya da böyle sonuçta gelmiş ve bu acıyı her türlü çekecek olan bir çocuğa en azından daha az acı çekeceği, belki daha iyi şartlarda bir hayat süreceği bir ortam hazırlamayı düşünemezler mi? nedir bu bencillik?

bence çocuk yapmamak en iyisi ama illa yanıp tutuşuyorsa insanlar çocuk çocuk diye diye gidip bir yetimhanenin kapısını çalmalı ve evlatlık edinmedin şartlarını öğrenmelidirler.

bende evlatlık alınan bir çocuğum asıl neden insanın kendinden olmayana sabır ve sevgi anlayış gibi duyguları zor olması asıl nden bu evet bir sürü çocuk var ama insanlar ilk kendilerini düşünür herşeyden önce
    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kripton94 View Post
      bende evlatlık alınan bir çocuğum asıl neden insanın kendinden olmayana sabır ve sevgi anlayış gibi duyguları zor olması asıl nden bu evet bir sürü çocuk var ama insanlar ilk kendilerini düşünür herşeyden önce
      bence de öyle insanlar herşeyden önce kendini düşünür ama şöyle düşünüyorum ben: diyelim belirli bir yaşa gelmiş bir çocuk evlat edindin ve hiç de istediğin gibi birisi çıkmadı, onu kendine ait hissetmiyorsun ama illa 10 11 yaşında bir evlatlık edinmeye gerek yok ki. 1 yaşında bir bebek evlat edinip ona kendi çocuğun gibi davranıp bağlanmak için daha çok zamanın olmasını sağlayabilirsin. hem bu iş bence kadınlar için daha avantajlı bir durum. belki büyük bir sevap olmasının yanı sıra kadının vücudu da bozulmayacak, 9 ay boyunca o karın şişliğini çekmeyecek, hormonlar yüzünden her halta ağlamayacak. ne bileyim daha bir sürü şey

Yorum

çok güzel bir düşünce aslında..
        Madonna'nın çekmiş olduğu belgesel vardır, onu izlediğim de ben de böyle düşünmüştüm.
        izlemeni tavsiye ederim. I am because we are - "Varım çünkü varız" diye çevrilmiş.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 'ahenk' View Post
          çok güzel bir düşünce aslında..
          Madonna'nın çekmiş olduğu belgesel vardır, onu izlediğim de ben de böyle düşünmüştüm.
          izlemeni tavsiye ederim. I am because we are - "Varım çünkü varız" diye çevrilmiş.
          biraz aradım internette türkçe dublajını bulamadım da ingilizcesine çok az baktım benim içim pek kaldırmıyor böyle şeyleri izleyemiyorum da. ama yabancı aktristlerden bi tek angelina jolie yi böyle işlerde duyarlı sanıyordum ben çok takdir ediyordum helal olsun madonna da varmış.

o insanlar milyonlarca lira serveti varken, dünyaya getireceği çocuğa maddi yönden gerçekten büyük imkanlar sunabilecekken gidip evlatlık edinerek başkalarını da düşünüyor da bizim kıçı kırık asgari ücretle geçinen ahmetlerimiz memetlerimiz süleymanlarımız illa kendi çocuğu olsun istiyorlar. soyu devam etmeli tabii bizimkilerin haklılar(!) hem de çok haklılar.
          Last edited by bedbaht_; 30-06-2013, 06:14 PM.

Yorum

benim çocuğum olmadığı için kuruma başvuru yaptım. fakat sonradan çok düşündüm. kendim de yeterli gücü bulamadım.
            zaten ruh halimin gelgitli olduğu orda da anlaşıldı sanırım. cevap alamadık. hayırlısı olsun

Yorum

Amin. Gönlünce olur inşallah

Yorum

ama evlat edinmeden yani eve getirmeden periyodik olarak kuruma gidip gönüllü annelik yapmayı düşünüyorum. o şekilde beni seveceklerine inanıyorum.
                birkaç yıl sonraki planım bu.

Yorum

ama evlat edinmeden yani eve getirmeden periyodik olarak kuruma gidip gönüllü annelik yapmayı düşünüyorum. o şekilde beni seveceklerine inanıyorum.
                  birkaç yıl sonraki planım bu.
                  bak bu da güzel bi yöntem. ya senin gibi insanlar tekk doğursun da ya. yani tanımıyorum seni ama düşüncelerine bakarak söylüyorum bunu. nedense çocuğunun ömrünü yiyip hayattan soğutacak veya onu böyle psiklojik sorunları olan biri olarak büyütecek biri gibi gelmiyorsun bana. inşallah düşündüğün gibi gidip orda gönüllü olarak bütün çocuklara annelik de yaparsın sonra gücünü toplayıp evlat edindiğin kendi çocuğuna da annelik yaparsın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bedbaht_ View Post
                    bak bu da güzel bi yöntem. ya senin gibi insanlar tekk doğursun da ya. yani tanımıyorum seni ama düşüncelerine bakarak söylüyorum bunu. nedense çocuğunun ömrünü yiyip hayattan soğutacak veya onu böyle psiklojik sorunları olan biri olarak büyütecek biri gibi gelmiyorsun bana. inşallah düşündüğün gibi gidip orda gönüllü olarak bütün çocuklara annelik de yaparsın sonra gücünü toplayıp evlat edindiğin kendi çocuğuna da annelik yaparsın.
                    çok teşekkür ederim. mesela benim küçük bir yeğenim var. gözlemlediğim zaman annesinin tutumları çocuğu çok geriyor farkedebiliyorum.
                    Halası olarak beni daha çok seviyor benim yanımda uysallaşıyor. kendimi bir anlamda görevli gibi hissediyorum.hem de böyle böyle pratik yapıyorum...
                    gene de düşüncem kusursuz anne baba yoktur. Fakat ortaya çıkacak insanı çok kötü etkilememek kaydıyla

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bedbaht_ View Post
                      bence de öyle insanlar herşeyden önce kendini düşünür ama şöyle düşünüyorum ben: diyelim belirli bir yaşa gelmiş bir çocuk evlat edindin ve hiç de istediğin gibi birisi çıkmadı, onu kendine ait hissetmiyorsun ama illa 10 11 yaşında bir evlatlık edinmeye gerek yok ki. 1 yaşında bir bebek evlat edinip ona kendi çocuğun gibi davranıp bağlanmak için daha çok zamanın olmasını sağlayabilirsin. hem bu iş bence kadınlar için daha avantajlı bir durum. belki büyük bir sevap olmasının yanı sıra kadının vücudu da bozulmayacak, 9 ay boyunca o karın şişliğini çekmeyecek, hormonlar yüzünden her halta ağlamayacak. ne bileyim daha bir sürü şey
                      ama yinede zordur herkes kendisinin olmayan bir çocuğa bakamaz bu duygu herkesde bulunmaz
                      Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
                      sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dertli biri
                        kesinlikle. keşke beni doğurmak yerine birini evlat edinselerdi... ama ben kurtulsam da evlatlık çocuk yanacaktı bu sefer......
                        olmuşla ölmüşe çare yok. ben de zamanında anneme babama hatta Allah'a çok isyan ettim. ne yalan söyleyeyim hala da ediyorum bazen o durumdan çok da uzaklaşmış değilim yani. tek fark öncekine göre biraz daha iyiyim sanki.

ama bi kere gelmişiz bu dünyaya yapacak pek birşey yoktur bu konuda. benim elimden gelen tek şey kendi kanımı taşıyan yeni bir hayat daha bu dünyaya getirmeyip en azından kendi hattımdaki acıları kesmiş olmak.

Yorum

Annem hep bana seni neliklerle yani ne zorluklarla büyüttüm derdi ben tuhaf tuhaf baktığımda anne olunca anlarsın anlarsın diye gülümserdi.... Bir anne için çocuğu neden dünyanın en değerli varlığıdır? Çünkü gözünden gönlünden sakındığı , canının bir parçasıdır O , yemez yedirir , giymez giydirir , bu deli saçması sorumluluğu sırf sevgi adına değil emeği karşılığına yapar ve emek sevgiyi arttırır.. Emek harcadıkça bağlanır , bağlandıkça da sever. Şimdi anne var anne var ben bir annenin sahip olduğu duyguları betimledim , bu içgüdüseldir , kendi oluşumunu sürdürmek adına verdiği mücadele ona tanrı tarafından kodlanmıştır. Bir de anne vardır ki , doğurmadan , emzirmeden , günlerce uykusuz kalmadan , evlat edindiği evladına sahip çıkmaya çalışır.. Eminim ki bu çok daha zor psikolojik bir savaş gibi kendine ait olmayana aidiyet duygusu kazandırma adına kutsal bir mücadeledir. Diğerinden aslında tek farkı kendi parçası olmaması , diğerinden ölçüsü ise asla duygusal azlığı bulunmamasıdır. Yani adandın mı tam adanacaksın , asıl olan doğurmak değil bir varlığa , sahipsiz bırakılmış bir çocuğa aidiyeti kazandırabilmektir.. Bizim toplumumuz el gün ne der kaygısından evlat edinmek yerine , amca , kardeş çocuğunu alırlar sanki onun kendi ana babası yokmuş gibi işte iki yüzlülük de burda başlar.. Evet her kadın anne olmak ister ama olunamıyorsa bu durumun bir ayıbı yok , doğurmuş ve anne olmayı başaramamış bir çok sahipsiz çocuk bulunurken , asıl olanı yapmak onlara sevgi elini uzatmak lazım...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: govinda View Post
                            Annem hep bana seni neliklerle yani ne zorluklarla büyüttüm derdi ben tuhaf tuhaf baktığımda anne olunca anlarsın anlarsın diye gülümserdi.... Bir anne için çocuğu neden dünyanın en değerli varlığıdır? Çünkü gözünden gönlünden sakındığı , canının bir parçasıdır O , yemez yedirir , giymez giydirir , bu deli saçması sorumluluğu sırf sevgi adına değil emeği karşılığına yapar ve emek sevgiyi arttırır.. Emek harcadıkça bağlanır , bağlandıkça da sever. Şimdi anne var anne var ben bir annenin sahip olduğu duyguları betimledim , bu içgüdüseldir , kendi oluşumunu sürdürmek adına verdiği mücadele ona tanrı tarafından kodlanmıştır. Bir de anne vardır ki , doğurmadan , emzirmeden , günlerce uykusuz kalmadan , evlat edindiği evladına sahip çıkmaya çalışır.. Eminim ki bu çok daha zor psikolojik bir savaş gibi kendine ait olmayana aidiyet duygusu kazandırma adına kutsal bir mücadeledir. Diğerinden aslında tek farkı kendi parçası olmaması , diğerinden ölçüsü ise asla duygusal azlığı bulunmamasıdır. Yani adandın mı tam adanacaksın , asıl olan doğurmak değil bir varlığa , sahipsiz bırakılmış bir çocuğa aidiyeti kazandırabilmektir.. Bizim toplumumuz el gün ne der kaygısından evlat edinmek yerine , amca , kardeş çocuğunu alırlar sanki onun kendi ana babası yokmuş gibi işte iki yüzlülük de burda başlar.. Evet her kadın anne olmak ister ama olunamıyorsa bu durumun bir ayıbı yok , doğurmuş ve anne olmayı başaramamış bir çok sahipsiz çocuk bulunurken , asıl olanı yapmak onlara sevgi elini uzatmak lazım...
                            çok doğru..

Yorum

çok teşekkür ederim. mesela benim küçük bir yeğenim var. gözlemlediğim zaman annesinin tutumları çocuğu çok geriyor farkedebiliyorum.
                              Halası olarak beni daha çok seviyor benim yanımda uysallaşıyor. kendimi bir anlamda görevli gibi hissediyorum.hem de böyle böyle pratik yapıyorum...
                              gene de düşüncem kusursuz anne baba yoktur. Fakat ortaya çıkacak insanı çok kötü etkilememek kaydıyla
                              bence de kusursuz anne baba yoktur. o yüzden senin gibi halalara ihtiyaç vardır bizde yokturdu o ayrı mesele

Yorum

İşleniyor...
                              X