Benim bazen içime nedenini bilmediğim sıkıntı oturuyor.Sanki içimde yara varmış gibi hissediyorum ve gerçekten rahatsız ediyor.Sizde de içinizde nedensiz sıkıntılar oluyor mu?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Nedensiz sıkıntı
Collapse
X
-
can sıkıntıları oluyor tabi olmaz olur mu.. için daralır , nefesin kesilir vs... benim genelde bişey yapmam gerekip de yapamadığım zamanlarda olur. Düşündükçe içime basarlar.. Bazen de yapacak bişey bulamamaktan böyle sıkıntılar yaparım.. Yaşadıkların normal kardeşim, kendini sorgulama
........
Yorum
-
Tekrar teşekkür ederim.Dua dışında başka yöntemlerde iyi geliyor bana.Hafif tarzda şarkılar da iyi geliyor;sonra evde kumlu yastığım var,sinirlendiğim zaman onu dövüyorum,o da fayda ediyor.Mesela birinle dertleşmekte çok iyi geliyor.Belkide o garip sıkıntı,sorunlarımı kimseye anlatamadığımdan zamanla oluşan birikimin göstergesi..Yazdığın için tekrar teşekkür ederim
Yorum
-
Uzun aradan sonra konumu aktifleştirmişsinOrjinal yazı sahibi: phatalogyst View Postinsan beyni aynı hepimiz aynıyız bir anımız bir anımızı tutmuyor bazen dediğin gibi elden bişeyde gelmiyor bekliyosun düzeliyor....
Evet,doğru diyorsun.Böyle durumlar bekleyerek düzelebiliyor,kendimde böyle oluyor.Ruh halinin getirdiği durumlar.
Yorum
-
Nedensiz sıkıntı olmaz.
Yağmur yağar, hava kapanır, nedensiz sanırsın.
Yaşamaktan yorulursun. Mola diye bağırırsın. Zaman durmaz, mola verilmez. Nedensiz sanırsın.
Nedensiz sandığın sıkıntıları, yılmışlık, bıkmışlık, tükenmişlikten dolayı hiçbir tat almadığın için yaşarsın.Orjinal yazı sahibi: Bülbül View PostBenim bazen içime nedenini bilmediğim sıkıntı oturuyor.Sanki içimde yara varmış gibi hissediyorum ve gerçekten rahatsız ediyor.Sizde de içinizde nedensiz sıkıntılar oluyor mu?
Yorum
-
Bu konuyuvo zaman açtığım zaman bilgisizdim.Bilgisizliğime ver.Şimdi kendi yazdığıma nedeni bilmediğim sıkıntılar olarak bakıyorum.Bazı sorunları ararsın ararsın ,nedenini bulamazsın.Bende onu yazarken öyle.Şimdi olsa bile diyorum.Neden oluyor?Nedenini bilmeden ne yapıcam?Ama o zamandan farkı nedene birşeyler bulabiliyorum.Yalnızlık,kimsenin sesimi duyamayışından,duysalarda yabani bakmaları...örnekler devam eder ama en belirginlerini bu başta.Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View PostNedensiz sıkıntı olmaz.
Yağmur yağar, hava kapanır, nedensiz sanırsın.
Yaşamaktan yorulursun. Mola diye bağırırsın. Zaman durmaz, mola verilmez. Nedensiz sanırsın.
Nedensiz sandığın sıkıntıları, yılmışlık, bıkmışlık, tükenmişlikten dolayı hiçbir tat almadığın için yaşarsın.
Yorum
-
Ahh bülbülüm ahh. Hergün, nasıl yaşadığına şaşan milyonlarca candan biriyim. Doğmak ve ölmek arasındaki molasız yolda, yaşıyor gibi görünmek, nefes alır vaziyette durmak; insan gibi sonsuz-sınırsız bir varlığa ne kadar ağır gelir bilir misin? Ne muamma bu hayat. Kusursuzluğu, hatasızlığı, günahsızlığı, masumiyeti düşlüyorsun her çıkmazında, insan olduğunu ve zayıf yaratıldığını unutarak. Kainata sığmayan zihnimiz birkaç kuruşa, bir tene, bir iki kadehe mi sığacak. susturamayacağız bu ruhu. İnsan kadar derin, insan kadar birbirinden seviye farkı olan başka canlı yoktur. Tevbe diyelim, hayvandan aşağı insan olur mu ya? Oluyor ama...Ahh bülbülüm ahh. Sen güllere dururken, bana dikeni kaldı. Ben de istemem mi, şöyle yastık gibi, yumuşacık, kokulu, pembe bir güle kıçımı dayayıp çöreklenmek, kıvrılmak.Orjinal yazı sahibi: Bülbül View PostBu konuyuvo zaman açtığım zaman bilgisizdim.Bilgisizliğime ver.Şimdi kendi yazdığıma nedeni bilmediğim sıkıntılar olarak bakıyorum.Bazı sorunları ararsın ararsın ,nedenini bulamazsın.Bende onu yazarken öyle.Şimdi olsa bile diyorum.Neden oluyor?Nedenini bilmeden ne yapıcam?Ama o zamandan farkı nedene birşeyler bulabiliyorum.Yalnızlık,kimsenin sesimi duyamayışından,duysalarda yabani bakmaları...örnekler devam eder ama en belirginlerini bu başta.
Yorum
-
Önceden bu dediklerini düşlüyordum ama artık değişti birşeyler.Kusursuz olursam "tek kusursuz benmişim" düşüncesiyle mutlu olamayacağıma,Hatasız olursam olduğum yerde tecrübeliği ya da olgunluğu aşamayacağıma,günahsız olursam belkide daha değişik biri olacağıma inanıyorum.O yüzden düşlemiyorum.Önceden,bu 1 ay önceki zamanda düşünmüştüm ama anladımki benim bunları aramam boşuna.Artık aynaya bakıp oram buram kusurlu yerine "aman boşver" demeye çalışıyorum.Hata konusunda da öyle.O kadar çok hata yaptımki belkide hatalarım sayesinde olgunlaştım ya da hayata daha farklı açıdan bakıyorum.Birçoğundan güzel dersler aldım.Ama şunu da unutmayım.Aynı hatayı yapmamaya özen gösteriyorum.Bazı hatalar öyle yere getiriyorki çıkmazlara düşürüyorsun.Zamanında çok düştüm.Nasıl desem sanki insanlar yüksekteyken ben onlara alçaktan bakıyordum.Kendimi yerin karanlıklara atmışçasına.Tabi benim kendimi salmam neden oldu da diyebilirim.O yüzden çok dikenlerde battım.Şu an sadece istediğim düzelmesini umut ettiğim birtakım psikolojik çıkmazlardan kurtulmak istiyorum.Ben hiç umutsuz değilim ve çözümü bulduğum an deneyeceğim.Ben artık derinlerde,o karanlığın içinde takıntılarla hapis olmak istemiyorum.Kendime pozitif duygular yüklemeliyim.Mutlu olmaya çalışmalıyım.Böylesi daha iyi olacağını düşünüyorum...Neyse sende güzel yazmışsın abim.İnşallah hepimiz bir gün rahatlarız,bu forumda olan arkadaşlarda mutlu olur inşallah.Yazım biraz düzensiz,sıkıcı gelebilir,yazdıklarıma katılmayabilirsin belki ama işte içimi dökmek istedim.İyi forumlar.Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View PostAhh bülbülüm ahh. Hergün, nasıl yaşadığına şaşan milyonlarca candan biriyim. Doğmak ve ölmek arasındaki molasız yolda, yaşıyor gibi görünmek, nefes alır vaziyette durmak; insan gibi sonsuz-sınırsız bir varlığa ne kadar ağır gelir bilir misin? Ne muamma bu hayat. Kusursuzluğu, hatasızlığı, günahsızlığı, masumiyeti düşlüyorsun her çıkmazında, insan olduğunu ve zayıf yaratıldığını unutarak. Kainata sığmayan zihnimiz birkaç kuruşa, bir tene, bir iki kadehe mi sığacak. susturamayacağız bu ruhu. İnsan kadar derin, insan kadar birbirinden seviye farkı olan başka canlı yoktur. Tevbe diyelim, hayvandan aşağı insan olur mu ya? Oluyor ama...Ahh bülbülüm ahh. Sen güllere dururken, bana dikeni kaldı. Ben de istemem mi, şöyle yastık gibi, yumuşacık, kokulu, pembe bir güle kıçımı dayayıp çöreklenmek, kıvrılmak.
Yorum

Yorum