Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sorumsuzluk mu bu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Sorumsuzluk mu bu

    lise son öğrencisiyim. bugün öğlen uyuya kalmışım evde okula geç kaldım. sürekli bişey daha yapacağım diye geç kalıyorum okula. mesela hoca devamsızlık çizelgelerini getirin diyor. staja gittiğimiz için. ben ogün sabah gelmedim arkadaşım mesaj attı. çizelgeler gelcek diye. ben çizelgeyi getirdim ama hoca getirin derken çalıştığımız yerden kaşe ve imza istemiş meğersem. 2 sefer böyle attırmadım sonrakine gün attırıp okula getirmek zorunda kaldım. sorular verilmesine rağmen en düşük nerdeyse ben alıyorum. dersanede ödevlerimi yapmıyorum bazen gitmek bile istemiyorum.
    canımı sıkan evimin okula yakın olması. eskidende geç kalırdım ama arasıra olurdu tedbirimi alırdım. performans ödevini vereceğimiz zaman haberim bile yoktu. hoca sabah boya yapcaz demiş ben duymamışım bile. dersaneden çıkıyoruz durağa yürüyoruz arkadaşlarımla herkes konuşuyor bişeyler söylüyor ben saf saf bakıyorum ne diyeceğim diye arkadaşımda dedi ki bomba mı patlatacaksın niye konuşmuyorsun. bugün öğlen de eve gidecekken üst yoldan arkadaşlarımla yürüdüm sonra ordan eve gittim arkadaşım madem niye yordun kendini dedi iyi bi arkadaşım ona aldırmadım zatne. insanlar beimle arkadaşlık kurmak istiyorlar biliyorum ama ben kendimden uzak tutuyorum sanki herkesi. toplumda yaplacak şeyleri yapmıyorum sanki. sürekli geç kalıyorum sürekli geciktiriyorum sürekli bi mazeret...
    2 haftadır ateşleniyorum farenjit olmamdan dolayı. daha yeni yeni kendime geliyorum. türkçeyi çok sevmeme rağmen en çok türkçe dersine gitmemişim. sürekli dalgınlığım var eskiden de vardı aslında ama o zaman kendimi ayarlayabiliyordum. şimdi ise salak durumuna mı düşüyorum? 1 yıl anksiyete + davranış bozukluğu tedavisi gördüm ilaçları bırakmak zorunda kaldım başlamakta istemiyorum. bu dalgınlık unutkanlık sürekli beni buluyor daha kötüsü insanlarla aramı bozuyor beni iyi bi duruma düşürmüyor. ben normal olmak istiyorum üniv. kazanmak istiyorum sadece normal işte.
    söyler misiniz nreye kadar sürer böyle ben ne zaman düzelirim ne yapmalıyım. tavsiyede bulunur musunuz? hiç birşeyi ciddiye alamıyorum ben nasıl bi insanım anlamadım.
    Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

  • #2
    eskiden annemler sürekli ikaz ederdi beni aman şunu yapma geç kalma zamanında yap yemeğini yede git. bilme şunu yapma herkesin içinde şu duruma düşme. şimdi ise beni hiç uyarmıyor kocaman kız oldun diyor. zaten anneme laf bile ettirmiyorum büyümüşüm ya artık...
    Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

    Yorum


    • #3
      Sorumsuzluk mu bilmiyorum ama bir işi,ödevi unutmak istemiyorsan not defterine yapacaklarınla ilgili program tutacan bunu gözüne batacak şekilde bir yere koyarsan sorun kalmaz.Geleceğinin iyi olmasını istiyorsan bunu kendine tembih etmelisin.Aynı yollardan bende geçtim,zor değil.Sadece biraz kendine zorunlu görevler yüklemelisin ve çabalamalısın.Diğer insanlardan farkın yok,sende halledersin ve başarırsın.Arkadaşlık konusuna gelirsek bu konuda sana yakın olmak isteyenleri kendinden uzaklaştırırsan bir gün çok pişmanlık çekersin çünkü insan geleceğini bilemez,bakarsın zamanında değerlendiremediğin konuları bir daha değerlendirebilme imkanıda yok ya da zor oluyor.Dalgınlığında varmış,tekrar diyorum gözünün önünde olacak program koy ve kendine kural koymaya çalış.Bu hayatı ciddiye alman senin elinde.Bende küçükten ciddiye almıyordum ama hayat insana öyle şeyler tanıklık ediyorki ciddiliği öğrenmek zorundasın diye göze batırıyor.Sen artık birey oldun.Sorumluluklarını kimse söylemez,sen kendin söyleyecen.Her şey kişinin kendi elinde ve sende hayatı ciddiye alırsan,çabalarsan her şey yoluna girer ama cevap sende bunu unutma..

      Yorum


      • #4
        yorumunuz için teşekkür ederim. herşey benim elimde hayat benim hayatım. düzeltmekte batırmakta bana bağlı. büyümek kolay bişey değil. gerçekten çok rahatladım diğer insanlardan farkım olmadığını söylediğinizde. hayat çok garip. aslında herşey aynı,insanlar, mevsimler, okul..değişen bir tek biz oluyoruz ya. her neyse hayat işte.
        Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

        Yorum

        İşleniyor...
        X