Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sorun ne

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Sorun ne

    ggggggggggggggggggg
    Last edited by 364takrep; 01-02-2014, 11:27 PM.

  • #2
    yazdıklarında kısmen haklısın ...
    evet hayat adil değil.. misal benim çok güzel mesleğim olmasına rağmen hak ettiğim kadar para kazanamıyorum. ama öbür tarafta hiçbir iş ypmadan tabiri caizse taşı atıp kolu yorulmayan adamlar bir gecede köşeyi dönüyor. ama bu işin böyle olması bizim hırsızlık veya yasa dışı bir iş yapmamızı gerektirmez hiç bir zaman ....biz elimizden geleni en iyi şekilde yapacaz gerisini Allaha havale edecez bende çok zor şeyler yaşadım evet gerektiği zaman sınırımı aşan bişey olduğu zaman bende intihar ederim yolun sonuna geldiğim zaman ama en azından arkamdan ulan bu çocuk da iyi dürüst biriydi demelerini isterim ...

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: tipitip
      Ben de bugün aynı konuyu düşünüyordum ne tipim var ne sesim ne bir yeteneğim ne de eder bi pederim. Dünyam bitik öteki taraf da biraz yanık gibi ama yine de inancım var. En azından iyi olmak benim elimde değilse de kötü olmamak benim elimde. Arada sırada bu videoyu açıp çocuğun dediklerini hatırlıyorum bana ders veriyor -kör olduğu için değil sahip olamadıklarına rıza gösterdiği için- Yani ben böyle aşıyorum sana hiç bir telkinde bulunduğum yok.

      Dini inancım yok, ateistim. Bana göre dinlerin yegane amacı sende de olduğu gibi kitleleri uyutup, elinde bulunanla yetinmesini sağlamak. Burdan baktığında iyi biri olmanın sana bir şeyler kazandıracağını düşünmen normal ama benim için geçerli değil.

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: viraj
        Ateizm dine inanmama değildir Allah'a inanmamaktır. Dinlere inanmayanlar deistlerdir..bilgin olsun..
        Ayrıca o görüş sana göre değildir "dinler kitlelerin afyonudur" diye söze başlayan karl marxa aittir,
        Bence biraz sakin olmanda fayda var. Dini inancım yok, ateistim cümlesinden farklı farklı anlamlar çıkarman enteresan. Bana çok kızmış gibi görünüyorsun. Ateizm zaten tanrı tanımazlık demek. Ben fazladan 3 kelime ekledim diye konuyu farklı bir yere çekip, beni kendince ezmeye çalışman olmamış.

        Karl amcanın bu sözünden haberdarım ama bak sana şimdi bir de Karl'dan bir söz alıntı yapayım demek yerine ben de aynı fikirde olduğum için bu şekilde yazma gereği duydum. Bir fikri benden önce başka birinin söymemiş olması o fikrin sadece ona ait olduğu anlamına gelmez herhalde. Yanılıyor muyum?

        Dinlere inanmayan herkese de deist denmez, teist de olabilirler hem.

        Yorum


        • #5
          Aslına bakarsan baştan aşağı imalat hatası gibi duruyorsun. Sanatçılara, futbol takımlarına ve partilere sempati duymaman ve aidiyet hissetmemen gayet normal. Benim de takımla, partiyle işim olmaz. Bülent Ersoy gibi gereksiz bir şeyin bir günde kazandığını, belki bir ömürde kazanamayanlar var. Hak mı, elbette değil. Ama helalinden herkese rızkını verir Yaradan. Yaşıyorsan, senin gibi "Allahın hükmünü hiçe sayıp, intihar ederim" diyenleri bile rızıklandırmış demek ki bugüne kadar.Ama eğer bir gün bir hırsız senin evini soyar, bir gün birisi senin kız kardeşine yada bir aile yakınına tecavüz eder, senin çıkarttığın yangınlar gibi biri evini, arabanı yakarsa anlarsın yaptığın hareketlerin, insanlık kavramındaki karşılığını. Şahsıma düşen her santimetrekare yaktığın alan, hırsızlığındaki verdiğin zararın payıma düşen kısmını sana helal etmiyorum.
          Last edited by dreamer8; 22-01-2014, 02:56 PM.

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: tipitip
            Cem yılmazın dediği gibi istersen krem peynire tap ya da hiçbir şeye inanma. Seninle aynı sorunları ben de yaşıyorum ve bende olan çözümü söyledim istersen afyon de çözüyor yani. <<Dünya bir imtihan zalim keyf içinde mazlum yine mazlum olarak ölüyor, hakiki adalet öbür tarafta herkese hakkı verilecek.>> Ben buna inanmasa idim şu an toprak altında olurdum inan(bu söze anlamında ) Olayı din dersine dönüştürme meselem de yok belirttiğim gibi seçmediğim çevremden gördüğüm bir kaç şey beni sana üstün yapmaz. Sadece bil istedim içim böyle rahat.

            Bir Not: Ölüme inanıyorsundur heralde ölüm gerçeğini reddedemezsin zaten.
            Eğer dediğiniz gibi yoksa, yaptıklarınız size kar kalır -toprak altında ne işinize yarayacaksa-. Ama eğer varsa ...u yersin
            Maksadım sizi kızdırmak değil kırılmayınız lütfen ifade böyle Bunu da konu kapanmadan belirtmek istedim.
            Sen olduğuna inandığın için hayatını inandığın dinin kurallarına göre yaşıyosun. Benimse sınırım yok. Bir şeyi yapmak istediğimde yukarıdan olur beklemek gibi bir derdim yok.
            Yapmak istiyorsam gücümün yeteceğini bilmem yeterli.

            Senin bu söylediğini kendini zeki sanan her Müslüman'dan duydum. Böyle yaşamaya devam et, müstehak.

            Yorum

            İşleniyor...
            X