Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sürekli yorgunluk ve halsizlik

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sürekli yorgunluk ve halsizlik

sürekli halsiz, bitkin ve yorgunum. hiçbir şekilde dinlenemiyorum. enerjim çok düşük. ne kadar uyusam da yetmiyor, sabahları kamyon çarpmış gibi uyanıyorum. günde 7 saat uyuyorum ama her gece karabasanlarla uykum bölünüp duruyor. gün içinde uyanık kalabilmek için durmadan kahve içiyorum artık. günlük yaşantımı çok olumsuz etkiliyor yorgunluğum.
    sizce bunun sebebi ne olabilir, hasta mıyım ben neyim? neyin belirtisi olabilir bu? psikolojik sorunlar bu kadar çökertir mi insanı acaba?

**herhangi bir ilaç kullanmıyorum
    Last edited by pinarelf; 01-06-2014, 05:25 PM.

Beslenmene dikkat ediyormusun? Vitamin eksikligide olabilir. Hic test yaptirdin mi?

Yorum

testlerde herşey normal görünüyor

Yorum

Butun vitaminleri iceren vitamin haplari var cok faydasini gorursun. Insana energie veriyor. Ben et urunleri yemedigimden belli ilac icmeden gun boyunca yorgun ve halsiz oluyorum. Umarim sendede bir ise yarar. Eger olmazsa yine bir doktora gorunmeni tavsiye ederim psikolojik oldugu kadar bedenselde olabilir.

Yorum

depresyon böyle yapıyo insanı ya da bazen anksiyete çok yoruyo insanı

Yorum

bir umut, aslında beslenmeme hiç dikkat etmiyorum. doğru düzgün birşey yemiyorum. içimden gelmiyor yemek. sebebi biraz da bu olabilir ama gayet iyi beslendiğim zamanlarda da sürekli yorgunum. vitamini deneyeceğim, sağol tavsiyen için.

AND, depresyon, anksiyete, tss.. herbişey var bende

Yorum

Beslenmeme bende dikkat etmiyorum buyuzden vitamin bire bir umarim sendede bir ise yarar. Bu arada hic olmazsa salatalik gibi yesil sebzeler tuketmeye calis onlarda sana guc vericektir.

Yorum

Kahve stres yapar bence kahveyi tamamen bırak doktora git anlat böyle böyle diye.psikiyatrist bi ilaç verir

Yorum

kahvesiz ayılamaz duruma geldim. sersem gibiyim sürekli. kahve stres yapıyorsa durumum çok fena

Yorum

Evet kahve baya stres yapar.insan çabuk ofkelenir

Yorum

Psikolojik yada fizyolojik problemler var. Psikoloji, fizyolojiyi de bozuyor. Psikolojik sorunlar bu kadar çökertir. Daha beteri de olur.
                      Orjinal yazı sahibi: pinarelf View Post
                      sürekli halsiz, bitkin ve yorgunum. hiçbir şekilde dinlenemiyorum. enerjim çok düşük. ne kadar uyusam da yetmiyor, sabahları kamyon çarpmış gibi uyanıyorum. günde 7 saat uyuyorum ama her gece karabasanlarla uykum bölünüp duruyor. gün içinde uyanık kalabilmek için durmadan kahve içiyorum artık. günlük yaşantımı çok olumsuz etkiliyor yorgunluğum.
                      sizce bunun sebebi ne olabilir, hasta mıyım ben neyim? neyin belirtisi olabilir bu? psikolojik sorunlar bu kadar çökertir mi insanı acaba?

**herhangi bir ilaç kullanmıyorum

Yorum

Kronik yorgunluk sendromu mu acaba?, 6 aydan uzun süren, yatak istirahatı ile düzelmeyen mesleki, sosyal ve kişisel aktivitede belirgin azalamaya sebep olan halsizlik, yakınması yanında baş ağrısı, tekrarlayan boğaz ağrısı, kas ve eklem ağrıları ile kendini gösteren bir hastalıktır?

Tiroidini kontrol ettiler mi? T3 T4 bakıyorlar, anti-TPO ve TSH hormonu kontrol ediliyor. Tiroid yorgunluk yapabiliyor. B12 vitamini, demir ve folik asit eksikliği de. Bence önce yorgunluğuna neden olacak tüm olasılıkları kontrol edip araştır. Endokronoloji de (iç salgı bezleri, vucut hormon dengeleri vb.) dahil. Eğer fiziksel, vücut kimyası ile ilgili bir şeyler çıkmaz ise kendine yatırım yapmak için kişisel gelişim yöntemlerinden faydalanmak mantıklı gelebilir. Nlpat.comda Taşkın hoca bu konuda oldukça iyidir. nlp deneyebilirsin.

Yorum

İşleniyor...
                        X