Düşünüyorum.Bir ahmak gibi düşünüyorum.Perdelerim,pencerelerim kapalı düşünüyorum.Elimde olmayanları,gerçekte benim olmayanları ve olmasını istediklerimi düşlüyorum.Mutlu oluyorum o vakit.Sonra aniden kendime geliyorum.Ellerim,kalbim,çevrem bomboş.Ne yapacağımı bilemeden kalıyorum ansızın,bu sefer bir mutsuzluk çöküyor üstüme.Altından kalkamıyorum.Oysa düşler nede güzeldi.Bulutların üstündeydim sevdiğim kızla.Şirketimin önünde özel şoförümü bekliyordum.Bir iskelede ilgi çekici biçimde konumlanıyordum.Çünkü öyle olmak istiyordum ve onlara sahip değildim.Bende hayatımı pazarlıyordum hayallerime ve buda beni zarara uğratıyordu.Uyanın ey ahali.Düşünmeyin elinizde olmayanları.Eyleme geçin.Elde edin onları.Çıkın hemen dışarı,apartmanlara meydan okuyun.Güneşe doğru koşun.Elinizden geleni ardınıza koymayın.Hoşlanıyorsanız,gidin konuşun.Ne için bekliyorsunuz?Kaybedecek neyiniz var?Düşününce sizin olmayacak.Olmasını istediklerinizi ve olmayanlarınızı tutuşturup yakın.Çıkın evden.Nereye gitmek istiyorsanız oraya doğru,kime gitmek istiyorsanız ona doğru koşun,yürüyün birşey yapın işte.O zaman mutlu değil mutluluğun tiryakisi olucaksınız.Varacağınız yere bulunduğunuz yerden başlayın.Problemlerinizi %80 siz düzeltebilirsiniz.Kaygılanmayın yapın.Korkmayın üstüne gidin.Haraket halindeki bir karınca olun,duran öküzden daha çok işe yarayın.Sınırlarınızı,beyninizi aşın.Ötenizdekini deneyin.Gerçeği görün.Bulunduğunuz yeri hissedin.Ve sadece yapın!
Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer.
İçsen de tükenir içmesen de.
Bu yüzden hayattan tatlı almaya bak.
Çünkü yaşasan da bitecek yaşamasan da.
Neyzen Teyfik
Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer.
İçsen de tükenir içmesen de.
Bu yüzden hayattan tatlı almaya bak.
Çünkü yaşasan da bitecek yaşamasan da.
Neyzen Teyfik