Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Berat Kandili için dua ve ayetler

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Berat Kandili için dua ve ayetler

"Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve resûlü"
    "Şahitlik ederim ki, Allah'tan başka hiçbir İlâh yoktur, ve yine şahitlik ederim ki Muhammed, O'nun kulu ve elçisidir."
    ---
    La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin
    «Senden başka hak ma’bud yoktur. Seni tenzih ederim. Şüphesiz ki ben zalimlerdenim.»
    -------

İNŞİRAH SURESİ:
    Bismillahirrahmanirrahim,
    1. Elemneşrahleke sadrek
    2. Ve vedağna anke vizrek
    3. Ellezi engada zahrek
    4. Ve refağna leke zikrek
    5. Feinne meal usri yüsra
    6. Inne meal üsri yüsra
    7. Feiza ferağte fensab
    8. Ve ila rabbike ferğab

Bismillahirrahmanirrahim

1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
    2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
    3.Ki o, senin belini bükmüştü;
    4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
    5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
    6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
    7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
    8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.

-----
    Bismillahirrahmanirrahim
    Kul hüvallâhü ehad.Allâhüssamed.Lem yelid ve lem yûled.Ve lem yeküllehû küfüven ehad.
    Sonsuz kerem ve rahmet eden Allah 'ın adıyla (okumaya başlıyorum.)
    1. (Biz her çağın müslümanına şöyle diyoruz) De ki: Mutlak varlık olan Allah tektir.
    2. Kendisine herşeyin muhtaç olduğu Allah, (hiçbir şeye ihtiyacı olmayan mutlak bir varlıktır).
    3. O, ne doğurdu, ne de doğuruldu.
    4. (Vasıflarına) hiçbir ortağı da yoktur.

----------------

Bismillahirrahmanirrahim
    Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm. -

Bağışlayan ve Esirgeyen Allah’ın adıyla ;

Allah ki, O'ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur.
    Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama.
    Göklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur.
    O'nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir?
    O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O'na gizli kalmaz.)
    O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar,
    O'nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler.
    O'nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez.
    O, yücedir, büyüktür.

-------------------

EY ALLAH'IM!
    Elimizden tut, dostlarının yüzüne baktığın gibi bize de rahmetinle teveccühte bulun.. iç dünyamızı varlığının ziyasıyla nurlandır ve bizi Sensizliğin zulmetlerinden, zindanlarından halâs eyle; halâs eyle ve eşiğine baş koymuş kapının şu sadık kullarını yalnız bırakma. Senden kalblerimize ışık, iradelerimize güç, düşüncelerimize istikamet, niyetlerimize de hulûs istiyoruz. Bizleri iç dünyamızla yeniden inşa ederek ruhlarımıza ahsen-i takvîm sırrını duyur.

EY AFFI TECZİYESİNİN ÖNÜNDE RAHMET TAHTININ SULTANI!
    Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca günahkarın affedileceği bu mukaddes berat gecesinde bizleri de bağışla, öyle bir dünyada hayata gözlerimizi açtık ve öyle bir âlemde yaşıyoruz ki, önümüzde tuzak, arkamızda tuzak; uğrayıp geçtiğimiz her yerde nefis, şeytan ve aynı takımdan binlerce ifrit ağını germiş av bekliyor; yol boyu yüzlerce fitne ocağı ve isi-dumanı gelip sinelerimize oturuyor. İnayetine ihtiyacımız açık, çaresizliğimiz her hâlimizden belli; bizleri yara-bere almadan hedefe ancak Sen ulaştırabilir ve bugüne kadar elli defa çatlamış, kırılmış ruh dünyamızı da ancak Sen tamir edebilirsin. İçimizi Sana döküyor, kusurlarımızı Sana açıyor ve bize yeniden insan olma yollarını göstermeni diliyoruz.
    Allahım bizi bu ruhsal hastalıklardan kurtar , seni bağışlayansın sen merhamet edensin senden başka kimseden yardım isteyemeyiz sen bizim tek yolumuzsun çünkü bu ruhlar sana geri dönecektir ebediyete kavuşmak için , sen ne güzelsin Allah'ım bu yeri göğü yaradan Allah'ım senin aciz bir kulunum ve senin merhametine mecburum her şeyin sahibi sensin bana güzel bir okul güzel bir hayat güzel bir eş nasip eyle Allah'ım yoruldum bu psikolojik hastalıklardan artık yardım et bana dualarımı kabul eyle şu aciz kulunun dualarını kabul eyle

AMİN

Ey yüceler yücesi!
    Efendimiz Hazreti Muhammed'e,
    Muallâ aile efradına
    ve bütün ashab-ı güzînine salât u selam ederek bunları Senden
    dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur ya rabbi!..
    amin amin amin
    velhamdü lillahi Rabbil alemine'l-fatiha

*
    Bismillahirrahmanirrahim.
    "Elhamdü lillâhi rabbil’alemin. Errahmânir’rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na’budü ve iyyâke neste’în, İhdinessırâtel müstâkim. Sırâtellezîne en’amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn."
    Anlamı : "Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü’nün sahibi olan Allah’a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz.
    Herşey ummadığın kadar güzel olacak.. sabret.

Herkesin Berat Kandilini tebrik ediyorum. Allah kabul eylesin. Umarım dini içerikli diye, şifa duaları ve ayetleri içeriyor diye konunu kilitlemezler. Dini konular forum kurallarına aykırıymış??

Yorum

biraz geçte olsa herkesin kandili kutlu olsun
      Last edited by indigo; 15-06-2014, 10:53 PM.

Yorum

Onca dua var ne işe yarıyor bilmediğin arapça ayetler. Git başka bir kitap al oku daha iyi

Yorum

İşleniyor...
        X