Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sözlümün psikolojik sorunları

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sözlümün psikolojik sorunları

Mrb arkadaşlar,
    Konuya nerden başlicam bilmiyorum çok stresli bir dönemden geçiyoruz önce kendimi anlatayım geçmişimde bazı şeyleri çok kafama taktım yanlış arkadaşlıklar kurdum büyük hatalar yaptım ve paranoid şizofreni hastalığına yakalandım 1 sene kadar bi tedavi gördüm 1 ay hastanede yattım en sonunda doktorum ilacımı bıraktırdı düzeldim işimde gücümde çalışıyordum eskisinden daha iyi oldum sonra arkadaş ortamında bi kızla tanıştım sevgili olduk ani bi kararlada söz taktık bu arada işsiz kaldım kendiside çalışmıyor şuanda ve sorunlar baş göstermeye başladı onu çok seviyorum sevgimdende eminim daha önce 1 kez ciddi ilişkim oldu onunda 1 tane olmuş ve benzer durumlar hep, o ilişkiden sonra kendini dağıtmış hatalar yapmaya başlamış aynı benim gibi, eski sevgilisini çok sevmiş fakat şiddet görmüş ilişkisi 1 sene sürmüş ailesi tarafından 3 ay boyunca eve kapatılmış sonunda ayrılmışlar 3 aydır sürekli basit konularda tartışıyoruz ben sevdiğim için bırakmıyorum yapamıyorum onunda sevdiğini hissediyorum ancak kafalar bi türlü uyuşmuyor hoşgörüşü anlayışlı biriydim hastalığımı yendikten sonra onada dayandım dayandım hep sevgiyle şefkatle yaklaştım ama malum benim durumumda hastalığım tekrar baş göstermeye başladı ben bunların bilincindeyim ancak tartışma anında kontrolü kaybediorum bazen kırıcı oluyorum benimde hatalarım var yok değil kendiside benim durumumu biliyor anlayacağınız hayatımın içine etti ama seviyorum evlilik hayali kuruyoruz takıntıları egoları olduğunu farkettim yinede bırakmak istemiyorum bi yandanda benim kafa gidiyor bu arada şöyle örnekler verim bi öyle bi böyle davranıyor bi konu oluyor fikrimi söylüyorum yok o öyle değil böyle ben ona karşı hep açık sözlü oluyorum gerçekleri söylüyorum ama o anda sölediklerimede inanmıyor inatçı sürekli dediğim dedik olacak ağzına geleni söylüyor beni yerden yere vuruyor bir kızın ağzına yakışmayacak bir erkeğinde gururunu epey inciltecek kelimeler kullanıyor en son ben susuyorum biraz zaman sonra kendisi arıyor ben seni çok seviyorum yemin ederim ama anlaşamıyoruz senle seni mutlu edemiyorum diye dert yanmaya başlıyor kendi dünyasında neler düşünüp kendini haklı buluyor bilmiyorum bu konulara girince sorunu anlamaya çalışıncada aynı tepki bu sefer yeni bir tartışma başlıyor bu döngü böyle devam ediyor ve o bu haldeyken onunla bi gelecek evlilik düşünemeyeceğim kararına vardım bu konuyu 1 hafta önce yine açmıştım güzel bi dille anlattım psikolojik sorunları olduğunu akşam konuştuk kendisi dedi hatta haklısın doktora gidecem die sabah konuyu açtığımda ben deli değilim ilaçta kullanmam doktorada gitmem saçmalıyorsun diye bi cevap aldım yeni biir tartışma daha yani bizim tartışmadığımız gün yok diyebilirim onu düşünürken ben sağlığımdan oluyorum tekrar ama sevdiğim içinde bırakamıyorum tek yol tedavi olması 2 gündür daha büyük tartışmalar çıkmaya başladı biraz önce gerekeni söyledim ya tedavi ol yada yollarımızı ayıralım dedim uykusu vardı tamam tamam dedi geçiştirdi onu yine bırakmadığımı sonuna kadar yanında olacağımıda belirttim bu takıntılarından kurtulmasının tek yolu bu yoksa yokolup gidecez bakalım yarın yine aynı cevapları mı alacam yoksa ben deli değilim saçmalıyorsun diyip benim kusurlarımı yüzüme vurup yine kendini haklı çıkarmaya mı çalışacak

Sizce yanlış mı yapıyorum tedavi olmayı kabul ederse mutlu olabilecez mi onu tüm kalbimle seviyorum onun için arkadaş ortamımdan koptum herkesle aram bozuldu bunlarında farkında seviyorsa mutlu olmamızı istiyorsa tedaviyi kabul etmeli ben böyle düşünüyorum ama etmezsede yapacak bişey yok vazgeçecem zor olacak ama bi şekilde unutacam

İki deli bir arada olmuyor anlayacağınız benimde biraz toparlanmaya ihtiyacım var onunda zaten bunuda kabul etmezse yapabileceğim hiçbişey kalmıyor maalesef .. :/

Ayrılmam gerekirse bende çok zorlanacam hastalığım inşallah dahada alevlenmez o da terkedilme duygusuyla epey sarsılacak o ilişkisinden sonraki ilk ciddi ilişkisi benle, bunu kaldıramayıp daha çok dağatacağındanda tekrar hatalar yapıp yanlışa düşeceğinden korkuyorum

Ama geleceğimizide düşünmek zorundayım bu halde evlenirsek dahada kötü olacaz yani benimde kafam allak bullak banada bi fikir verin lütfen..
    ι¢ιм∂єкι ηєƒяєт

Göğsünde İngiliz Bayrağıyla Sudaki Çocuklara Ateş Eden Köpek
    Esaret İntikamı Alırsa ya Bir Gün
    Bir Gün Ellerinle Boğduğun Bu Çocuklar
    Bir Gün Tecavüze Mahrur Kalan Kadınlar
    Bir Gün Fışkırırda Ruhun Gök Yüzüne Bakakalanlar
    Siz Bugün Susanlarsınız Magazin Haberlerde
    Erotik Yapma Bebeklere Bakıp Tatmin Olanlarsınız
    Sesini Çıkarana Sus Deyip Yuhalayıp
    Amerikan Mangasında Beyinsizce Yaşayanlarsınız…

Paranoid ..

yapman gereken konusmayi yapmissin bence,,seni dikkate alip bir doktora gimeli,,
    heran seni yaninda hissetmis ve seni kaybetme korkusu yasamamis sanirim.
    Yoksa seni cok sevmis olsaydi iliskiniz ve geleceginiz adina oda bir seyler yapmak icin cabalardi..
    Biraz geri cek kendini tamamen kestirip atma bence,,belki senin geri adim atislarindan seni kaybediceni düsünerek biraz cabalar doktordur yada söyledigi söylere dikkat eder..
    Cok sevip de bittikten sonra olmuyor deyip tekrar tekrar denemeler yoluna gitmek iliskiyi daha kötü duruma düsürebilir,,bence tamamen kopmak yerine biraz geri adim..Cözümler bazen hic umulmadik zamanda gelebilir,bir hastanin hemen iyilesemiyceni bilirsiniz sonucda..
    Sabir hastalikta oldugu gibi iliskide de ise yarar..

Yorum

Napıosun diyorum bi sus ya kahvaltı ediyorum diyor dün konuşmuştuk buluşacaktık ne zaman buluşalım dedim bilmiyorum bıktım senden diyor ben daha naapabilirim ki tedaviyide kabul etmiyor sorunlu olduğununda farkında değil benim bişeyim yok kişiliğim bu diyor.
      Herşeyi denedim geri çekildim o da geri çekiliyor hep üstüme gelsin hep bana ilgi göstersin hep beni sevsin naaparsam yapim benden vazgeçmesin diye düşünüyor galiba egoları var, Sabır ettim yeteri kadar ama hiçbi dediğimi yapmıyor bana başka seçenek kalmadı

En önemliside söylediği tüm sözlerin yalan olduğunu farkettim sevmiyor o beni .
      ι¢ιм∂єкι ηєƒяєт

Paranoid ..

Yorum

Sen sanırım askerlik konusunu açandın öyle mi?Yani kız arkadaşın çok zorlu birisi.Bazı insanlar yakalandığı psikolojik sorunu kabullenmiyor ve bu konuda çok örnek tanıyorum.Bu konuda onu doktora yöneltebilmen için sabır gerek.Birde onu zorlama sık sık.Hafiften hafiften ilerle.Sadece doktor konusunda demiyorum,genel olarakta bunu yap.Onu ne kadar zorlarsan o zamanda sen zararlı çıkarsın.
        Sanada yazık.Sen onun için çabalıyorken sevgilin nasıl anlıyor ya da ne kadar anlıyor bilmiyorum ama bu kadar şeyi feda eden ona kapılarını açan birisi olarak sana böyle yapması haksılık bence.Sen sonuçta ona fazlasıyla sevgini hissettiriyorsun,bunu yazından anlayabiliyorum.
        Birde sevgisinden emin misin?Son yazında anlayamadım.Onun sana karşı sevginden şüphe duymuyorsan savaşmaya sabır ederek devam edeceksin.A yapamayacağım diyorsam o zaman onun cevabını sen biliyorsun.Seçenek senin dostum.Ama en başta dediğim gibi sende insansın,onunda seni anlaması lazım.Umarım anlamışsındır yazdıklarımı.Allah yardımcın olsun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: TranceR View Post
          Napıosun diyorum bi sus ya kahvaltı ediyorum diyor dün konuşmuştuk buluşacaktık ne zaman buluşalım dedim bilmiyorum bıktım senden diyor ben daha naapabilirim ki tedaviyide kabul etmiyor sorunlu olduğununda farkında değil benim bişeyim yok kişiliğim bu diyor.
          Herşeyi denedim geri çekildim o da geri çekiliyor hep üstüme gelsin hep bana ilgi göstersin hep beni sevsin naaparsam yapim benden vazgeçmesin diye düşünüyor galiba egoları var, Sabır ettim yeteri kadar ama hiçbi dediğimi yapmıyor bana başka seçenek kalmadı

En önemliside söylediği tüm sözlerin yalan olduğunu farkettim sevmiyor o beni .
          insan sevdigi kisi aradginda bu sekildemi konusur?yazik herkes sevilmeyi haketmiyor iste..Sevdigi kisi aradiginda sus denmez herseyin sesini kisar sadece onun sesini dinlersin,söylediklerinii hafizana kazirsin,,o sussa konus dersin sendeyim,,
          sevilmedigini düsünüyorsan ve yalanlar varsa ne kadar seversen sev kes at..Yalan olan bir iliskide ne samimiyet vardir nede Ask.

Yorum

Bir birinizi kandırmayın lütfen.Sende hastasın oda..Ki kendini de düşünmek zorundasın.Birini sağlıklı olsa belki diğerini alttan alır her türlü uğraşır ama ikinizde hasta olduğunuzdan bir birinize tahammülü olmayacak ve evlensenizde benim kanatıma göre boşanmanız 2 ayı bulmaz.Sen zaten bununda farkındasın.Çoğu insan hastaneye gider iyi olur gelir falan der ama ben sanmıyorum. Tabi ki hastahane şart, ama tutun kolundan hadi hastaneye gidiyoruz deyin ve götürün.Veya randevu alın o saat geldi mi arayın ve hadi gel gidiyoruz deyin baktın ki glmedi hadi o halde sen yoluna ben yoluma.Ne kendime ne de sana acı çektirme hakkım yok diyeceksin uzaklaşacaksın.Sevmek bazen ayrılmayı bilmektir.Sende seviyorsan eğer ayrılman gerekiyorsa ayrılman şart. Kaldı bura da ne insanlık adına ne yapabiliyorsan yap.Para mı başka bişey mi yap. ama ikiniz sevseniz de birbirinizi benim görüşüme göre ikinizde aradığını bir limansınız kendiniz için.Neyse lafı uzatmanın manası yok.böle yani.
            "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

bu ego dedkleri şey nedir ya birisi açıklayabilir mi ??? milletin her 10 lafın birisi ego ney bu ego arkadaş ???

Yorum

yalnız ben kız arkadaşında bir hastalık belirtisi görmedim. bunlar pek çok ilişkide yaşanan sorunlar.
                ilişkinin senin istediğin gibi gitmemesi kızın hasta olduğunu göstermez.
                kızda geçimsizlik olabilir ama geçimsizlik bir psikiyatrik hastalık değildir. çok kişide olan bir şey.
                kıza "doktora git yoksa bu ilişki yürümez" demek de şantaj gibi bir şey.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: poyraz_ View Post
                  bu ego dedkleri şey nedir ya birisi açıklayabilir mi ??? milletin her 10 lafın birisi ego ney bu ego arkadaş ???
                  Egonun temelinde bencillik yatar arkadasim yani hep kendini dusunme benlik durumu soz konusudur mesela bu kizlarda erkeklere nazaran daha cok vardir ornek verecek olursak hep benle ilgilensin beni doyursun hep beni sevsin benim dedigimi yapsin gezdirsin tozdursun ama karsiliginda bende hicbirsey yapmayayim hani kendi icinde ac olan bir takim duygularini doyurmak icin insanlari ezmek ve onlari yonetmeye calismak yani kisacasi gücün kendinde olmasi her daim karsisindaki insandan ustun olma istegi eylemide denilebilir
                  Arsız Ayaklar Altında Alın Teri...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Negatif View Post
                    Egonun temelinde bencillik yatar arkadasim yani hep kendini dusunme benlik durumu soz konusudur mesela bu kizlarda erkeklere nazaran daha cok vardir ornek verecek olursak hep benle ilgilensin beni doyursun hep beni sevsin benim dedigimi yapsin gezdirsin tozdursun ama karsiliginda bende hicbirsey yapmayayim hani kendi icinde ac olan bir takim duygularini doyurmak icin insanlari ezmek ve onlari yonetmeye calismak yani kisacasi gücün kendinde olmasi her daim karsisindaki insandan ustun olma istegi eylemide denilebilir

vay anasını anladım ...

Yorum

Sorunlu evet orası bir gerçek bunu epey gözlemledimde söylüyorum çevresinden duyduklarım önceden tanıyanların yorumlarınada bakarak, şuan üstüne düşmüyorum artık güzel bi konuşma yaptım kısacası sen nası biliosan öyle dedim çekildim kenara mesaj atmıyorum fazla aramıyorum ikimizinde iyiliği için taktik savaşına döktüm işi başka çare yok işler tersine döndü şimdi sürekli arıor napıosn nasılsın buluşalım mı vs. tartışma çıkacağını anladığım an susuyorum işim var diyorum bahaneler üretiyorum böylesi daha iyi

Bi laf vardır kızlar kendilerini mutlu eden ilgi gösteren erkekleri severler acı çektirenlerede aşık olurlar

Biraz daha sabredip dişimi sıkıp umursamaz davranmaya devam etmek bence en iyisi..
                      Last edited by TranceR; 10-07-2014, 10:43 AM.
                      ι¢ιм∂єкι ηєƒяєт

Paranoid ..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: TranceR View Post
                        Sorunlu evet orası bir gerçek bunu epey gözlemledimde söylüyorum çevresinden duyduklarım önceden tanıyanların yorumlarınada bakarak, şuan üstüne düşmüyorum artık güzel bi konuşma yaptım kısacası sen nası biliosan öyle dedim çekildim kenara mesaj atmıyorum fazla aramıyorum ikimizinde iyiliği için taktik savaşına döktüm işi başka çare yok işler tersine döndü şimdi sürekli arıor napıosn nasılsın buluşalım mı vs. tartışma çıkacağını anladığım an susuyorum işim var diyorum bahaneler üretiyorum böylesi daha iyi

Bi laf vardır kızlar kendilerini mutlu eden ilgi gösteren erkekleri severler acı çektirenlerede aşık olurlar

Biraz daha sabredip dişimi sıkıp umursamaz davranmaya devam etmek bence en iyisi..
                        En doğrusunu yapıyorsun.Baktın o zamanda hareket etmiyor,3 plana geçicen.Bir laf vardır dediğinde doğru

Yorum

Şimdide farklı sorunlarımız var arkadaşlar 4 gün önce gece mesaj yolu ile basit bi konudan tartışmaya girdik evirdi çevirdi tartışmaya gece 11 - 12 arası başladık sabahın 5ine kadar sürdü en son benim şarterim attı gittim bunu evinden aldım bagırdım çağırdım ama şiddet uygulamadım epey bi bağırdım o sadece bağırma bana bağırma bana diyordu sonra bi anda bankta otururken krize girdi epilepsi krizine benziyordu vücudu kasıldı olduğu yerde hafif zıplamaya başladı gözleri kaydı nefesi kesildi 1 dakika falan sürdü aklım gitti hemen su vs. getirdim yüzünü yıkadık sustum sonra kendine geldi ne bu dedim arada oluyor öle çok kötü olursam hastaneye gidip serum bağlıolar 1-2 saat yatıorum dedi hasta olduğunu nie söylemediğini sordum hasta değilim diyor inkar ediyor sinirden olduğunu söylüyor tamam dedim en sonunda ama ben inanmıyorum bence hasta epilepsiyle ilgili epey döküman okudum ve ani ruh hali değişimleri vb. birçok belirti onda mevcut ancak itiraf etmiyor maalesef ben paranoid şizofreni hastasıyım o epilepsi bilmiyorum bu şekilde nasıl olur

İkinci bir sorunda ani fikir değişiklikleri en başından evlilikle ilgili bazı konular konuşulmuştu benim şuan iş durumum sıkıntılı askerlikten muafım ve geçmiş referansı pek olmadığından kalıcı ve maaşı iyi bi iş bulmakta zorlanıyorum o da bunun farkında özel güvenlik kursuna yazılalım dedim tanıdıklarımda var işe yerleşmemizde sorun olmayacaktı iyi sayılabilecek bi maaş ve sigortalı ancak benim rahatsızlığım ve askerlik durumum yüzünden kursa kayıt için gerekli evraklar sorun çıkardı tam teşekküllü sağlık raporu istiyorlar ve ben alamadım maalesef o işte olmadı kendisi yazıldı baslicak hayırlısıyla bugünde buluştuk benle yine tartışmaya girdi bizim planımız şuydu işe girip 3-4 ay sonra aile arası evde bir nişan yapacaktık tatlı vs. ev nişanı bilirsiniz bu konuşuldu tamam dendi kararlaştırdık 3-4 ay daha çalışıp belki bilirsiniz 6 ay sigortalı çalışan birinin kredi çekme şansı doğuyor bi miktarda kredi çekip ev eşyalarını düğünü vs. karşılayacaktık bunlarda detaylı şekilde konuşuldu ve tamam dendi birsürü hayal kuruldu

Bugünde gelip bana bizim sonumuz yok gibi hissediyorum bence bitmedi falan demeye başladı neden diyorum ben aşka inanmazdım önceden çocukluğumdan beri mantık evliliğinden yanaydım senle öyle değil ama vs. nişanı çangılı çengili mahallede herkesi çağırararak yapmak istediğini söyledi 1 kere evleniyorum sonuçta dedi para tutamicanı birikimde fazla destek olamicanı söyledi benim ailem maddi destekte bulunamıyor maalesef onun aileside pek bulunamayacakmış annesiyle ben konuşmuştum gerekirse hertürlü desteği yaparız merak etmeyin dedi kredi işine falanda girmeyelim diyor ödeyemeyiz ev kira olacaktı öle konuşulmuştu yine okeylenmişti şimdi diyor evlenip kirada oturan arkadaşlarımın halini görüyorum ben öyle sıkıntılara gelemem vs. en sonundada ben hep çalışmayı düşünmüyorum tek maaşla nasıl geçinecez çok zorluk çekeriz diyor öncedende çalışacam sürekli diyordu çocuk olacak vs. ben hep çalışamam demeye başladı sonra sürekli kavga ediyoruz ben hiç bi ilişkimde senle ettiğim kadar kavga etmedim dedi bağarıyorsun bana ben bunları kaldıramam dedi ve bitsin dedi kalktı yanımdan bastı gitti 5-10 dakika sonra bu mesajı attı

''Sinirlenip tehtid etme beni görüşmek için, sinirlenecek bişey yok böyle olması gerekiyordu ikimiz için en iyisi bu özür dilerim hakkını helal et herşey için sağol kimseyle mutlu olmadığım kadar senle oldum sağol.''

cevap yazmadım 2. mesajı attı cevap verirmisin diye yine cevap yazmadım bu arada evime geçtim aradanda yarım saat geçti yanına geliyorum konuşalım nerdesin dedi evdeyim dedim aşağı çağırdı bu sefer nasıl olacak böyle falan demeye başladı şimdide yeni bi planla gelmiş şimdilik evlilik düşünmeyelim kaderde varsa olur olmazsa yapacak bişey yok çeyrek altın biriktirim sende para biriktir krediye falan girmeyelim bi süre sonra nişan yaparız eşyaları falan alırsın depoda durur ailelerde isterse olur dedi

Benim eğitim durumum ilköğretim ve bu hastalığım yüzünden askerlikten muaf olmam yüzünden iş bulmam sıkıntılı meslekte yok yani ailesinin karşısına kalıcı bi meslekle çıkamazsam babada istemeyebilir o da bunların farkında abi zaten uysturucu kullanan bi tip ondan çok korkuyor bunu sürekli arıyor nerdesin yanında kim var diye abiyle babanın benden daha haberi yok köşe bucak saklı görüşüyoruz mesela bi kafeye sinemaya alışveriş merkezine çarşıya kalabalık yerlere sahile falan gidemiyoz hep mahalledeyiz kuytu yerlerdeyiz

Şu son 2-3 günde epey gıcık aldırdı kendinden bi öyle bi böyle konuşuyor sürekli güvenimi epey sarstı açıkcası walla benim şartlarım bu ben biraz zorluk çekeceğimizin zaten farkındaydım ama bu çok farklı düşüncelerde şuan benim anladığım artık zamana bırakıyor ve ümitsiz istekleri yaşamak istediği hayat biraz daha rahat bi hayat bir diğer anladığımda epey sorunlu olduğu süreklide mesaj yoluyla kavga ediyoruz artık normal hayatada sıçradı 2-3 kavgamız oldu bu şekilde

Bende tam soğuğa aldım dün akşamüstü 5 gibi evine gitti gece 11e kadar ne aradım ne mesaj attım o da aynı şekilde en sonunda yazmayı düşünmüon mu dedi bende bunu sen düşün dedim nooldu dedi yok bişe ben yatıorum ii geceler dedim .s off iyi geceler yazdı sustu

Hastalığımı aşırı tetikliyor bu kız ve bendede sorunlar çıkmaya başladı artık o da bunların farkında sinirlilik başladı söylediği lafları çok takmaya başladım artık laflarını kaldıramayıp bende sert tepkiler vermeye başladım tartışmanın sonundada hep sakinleştiğimizde hep aynı şeyi söylüyor çok abartıyorsun bazı şeyleri diye kendi kendime o nasıl olacak bu nasıl olacak demekten düşünmekten uykularım kaçtı günde 4 maksimum 5 saat uyuyorum bakın şuan saat 4:18 hala uyuyamadım iştahım kapandı 2 ayda 7-8 kilo zayıfladım şuan epey zayıfım ilacımı kullanıyorum ama fayda etmiyor gibi bende kötüye gidiyorum yani bi yandan

Napmalıyım beynim allak bullak düşün düşün içinden çıkamıyorum seviyorum o bir gerçek ama çok fazla sorun var anlaşamama kavgalar onun sorunları ailesi maddi durum iş benim hastalığım kafamın içinde birsürü cevapsız soru var çok sıkıntıdayım
                          Last edited by TranceR; 16-07-2014, 04:30 AM.
                          ι¢ιм∂єкι ηєƒяєт

Paranoid ..

Yorum

İşleniyor...
                          X