korunma ve savunma içgüdüsünün bozulması neyden kaynaklanıyor ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
korunma ve savunma iç güdüsünün bozulması......
Collapse
X
-
ben eskiden çok doğal birisiydim arkadaş ortamında bazı olumsuzluklar yasadım ve bende tramva oluştu bu tür şeylerin dolaylı yollardan başıma gelebileceğini düşünür oldumOrjinal yazı sahibi: Edebiyat26 View Postöz güven eksikligi basta gidiyor, kendine güvensizlik, asagilik kompleksi ,cocukken alinamiyan dengeli egitim aklima suan bunlar geliyor ...
konunu daha evvel görmedim yoksa yazardim.
Yorum
-
Arkadas ortami kiminle konussan hep sorun ordan kaynaklaniyor zaten,ama olan olmus oluyor ,travma yasaniyor hastalikta pesinden geliyor ...Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Postben eskiden çok doğal birisiydim arkadaş ortamında bazı olumsuzluklar yasadım ve bende tramva oluştu bu tür şeylerin dolaylı yollardan başıma gelebileceğini düşünür oldum
cocukken saglam bir yapiya sahip olsaydin ,kendini ifade edebilme özgürlügün dayanikli yerinde olsaydi ...bunlar olmayabilirdi ama ne yapalim oldu bi kere
Bundan sonrasina bakmak lazim ne kadar konussak ne degisecek ,bugün gittim hic tanimadigim biriyle dertlestim sonrada eve gittim,en güzeli bu gibi geliyor artik ...o seni tanimiyor sen onu tanimiyorsun ,ön yargi yok...
Yorum
-
edebiyat sevgi ve masumiyetle büyüdüm ben herkeze güvendim kimsenin kötü olabileceğini düşünmedimOrjinal yazı sahibi: Edebiyat26 View PostArkadas ortami kiminle konussan hep sorun ordan kaynaklaniyor zaten,ama olan olmus oluyor ,travma yasaniyor hastalikta pesinden geliyor ...
cocukken saglam bir yapiya sahip olsaydin ,kendini ifade edebilme özgürlügün dayanikli yerinde olsaydi ...bunlar olmayabilirdi ama ne yapalim oldu bi kere
Bundan sonrasina bakmak lazim ne kadar konussak ne degisecek ,bugün gittim hic tanimadigim biriyle dertlestim sonrada eve gittim,en güzeli bu gibi geliyor artik ...o seni tanimiyor sen onu tanimiyorsun ,ön yargi yok...
Yorum
-
Aynen ben demek bizi egitenler böyle egitmis 2 cilt kitap okumustum dost ve düsman diye ,yahu dedim su dostum kim düsmanim kim bi ögreneyim yas gecmeden...Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Postedebiyat sevgi ve masumiyetle büyüdüm ben herkeze güvendim kimsenin kötü olabileceğini düşünmedim
kücükken ögretmediler ,sundan zarar gelir sundan gelmez demediler ,sevgi ve masumiyet bizim ailemizdede en ön sirada gidiyor ...
tabiiki artik degismez okudugumuz kitaplar dahi ise yaramadi ,simdi ne düsünüyorum söyleki:
biz böyle yaratilmisiz kötü degiliz birilerine kötü söz söylersek üzülüyoruz ,kendi kendimizi harap ediyoruz iste öyle ,birilerine kötülük nasil yapilir kötü söz nasil söylenir bilmedigimiz icin , yasadigimiz travmalarin haddi hesabi yok... ne diyelim insallah bundan sonra düzelir
Yorum
-
Aslinda tam olarak neyi kastettigini anladigimdan emin degilim.birer órnekle anlatirsan daha iyi olur..Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Postkorunma ve savunma içgüdüsünün bozulması neyden kaynaklanıyor ?
Insanin korunma ic gudusunun tamamen yok olacagini sanmam.mesela fiziksel olarak bi mudahale karsisinda reflex olrak tepki veririz en azindan.
kimileri de cok elestirilmistir.bu kisiler her lafi benligine karsi bi tehlike olarak górúr.devamli gardini almis vaziyettedir.
senin soyledigin daha cok bu elestirilere karsi hissizlesip karsilik vermemek mi?
Hayat kúcúk seylerden olusur.
Sen seversen búyúk olurlar..
Yorum
-
ebeveynlerin, ailenin ve yakın çevrenin güven kazandırmaması.. ne ile nasıl mücadele etmede kararsız kılıyor bizi.. bu durumda genelde duygularımıza tercüman olamasalar dahi bizi dinlememelerinden anlamaya çalışmamalarından kaynaklanıyor.
KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: YerGökHayat View PostAslinda tam olarak neyi kastettigini anladigimdan emin degilim.birer órnekle anlatirsan daha iyi olur..
Insanin korunma ic gudusunun tamamen yok olacagini sanmam.mesela fiziksel olarak bi mudahale karsisinda reflex olrak tepki veririz en azindan.
kimileri de cok elestirilmistir.bu kisiler her lafi benligine karsi bi tehlike olarak górúr.devamli gardini almis vaziyettedir.
senin soyledigin daha cok bu elestirilere karsi hissizlesip karsilik vermemek mi?
herhangi bir olumsuzluk halinde nasıl davranacığını bilememek bu yuzden aleyhine sonuclanan olaydan ötürü içsel olarak kendini suçlamak olumsuzlukla sonuclanan o olaya benzeyen bir olayla karsılasıldıgında yine senin aleyhine olumsuzlukla sonuclanacağını düşünmek
Yorum

Yorum