Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Beyin mi Kalp mi? Çok merak ediyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Beyin mi Kalp mi? Çok merak ediyorum

Arkadaşlar hep merak etmişimdir. Duygu merkezimiz beyin. Ama birçok edebiyat kitabında falan hep kalp olarak gösterilmiş. Mesela üzüldüğümüz zaman kalbim kırıldı diyoruz. Neden beynim kırıldı demiyoruz :RpS_laugh: yani aşkın simgesi kalp ama neden beyin değil

dün gece aklıma tam olarak aynı konu geldi ve yattığım zaman bunu düşündüm olay tamamen beyinde bence kalple alakası yok. sevginin aşkın kalple özdeşleşmesi neden bilmiyorum
    ego sum qui sum ...

Yorum

olaya dini yönden bakınca da peygamber efendimizin kalbi yıkanmış deniliyor. acaba neden kalp çok karmaşık soru mu ne

Yorum

Asırlardır, hatta binlerce yıldır düşünme merkezi kalp kabul ediliyordu. Bu yüzden kutsal kitaplarda bile beyne değil, kalbe gönderme yapılır.

Hac Suresi(46)Yeryüzünde gezip dolaşmadılar mı ki, düşünecek kalpleri, işitecek kulakları olsun? (Dolaştılar, ama ibret almadılar). Çünkü gerçekte gözler değil, göğüslerdeki kalpler (kalp gözleri) kör olur.

Muhammed Suresi(24)Onlar Kur'an'ı düşünmüyorlar mı? Yoksa kalplerin üzerinde kilitleri mi var?

(A'raf Suresi / 179)Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır.

Düşünme merkezinin beyin olduğu sonradan keşfedildi. Ama kalbe verilen bu özellik, bir nevi deyimleşti ve nesilden nesile geçti.
        İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
        Malcolm X

Yorum

Tabiki beyin. Limbik Sistem, içgüdü ve duyuların merkezi bir istasyonu olan beyin bölgesi. Bir grup bilim adamı maymunların bu bölgesini çıkarmışlar ve bu maymunlarda ''duygu körlüğü'' denen bir durumun oluştuğunu gözlemlemişler. Maymunlar gördükleri her maddeyi ağızlarına alarak ağız kontrolü yapıyolarmış. Canlı bir yılan,ya da yanan bir kibrit olsa da.
          Psikolog.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Okkeanos View Post
            Tabiki beyin. Limbik Sistem, içgüdü ve duyuların merkezi bir istasyonu olan beyin bölgesi. Bir grup bilim adamı maymunların bu bölgesini çıkarmışlar ve bu maymunlarda ''duygu körlüğü'' denen bir durumun oluştuğunu gözlemlemişler. Maymunlar gördükleri her maddeyi ağızlarına alarak ağız kontrolü yapıyolarmış. Canlı bir yılan,ya da yanan bir kibrit olsa da.
            tabi ki beyin ama kalp nereden çıktı diye soruyordum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omercftc View Post
              tabi ki beyin ama kalp nereden çıktı diye soruyordum
              Çok kısa cevap verecek olursam, mecaz-ı mürsel demek istiyorum Aşkın simgesi kırmızı, kan kırmızı, kalp kırmızı. Çağrışım.
              Psikolog.

Yorum

İşleniyor...
              X