Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Okuyup çıkmayın konudan bir cevap verin en azından :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Okuyup çıkmayın konudan bir cevap verin en azından :(

Galiba sosyalfobim var çok çekingenim.
    Herhangi bir uzmana gitmedim düşünmüyorumda ama ne yapıcağımıda bilmiyorum sizce antideprasana başlasam mı ? Tabi başlamak için uzmanada gitmem lazım .
    Ne biliyim anneme sordum hayır diyor kesinlikle zamanında oda depresyona girmiş ve bir takım ilaçlar kullanmış hayatım afedersiniz ama b*ka döndü diyor sizce ne yapmalıyım?

Doktora gitmeden işin içinden çıkamazsın.
    Geçmiş olsun.
    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Anitedepresanlar özgüven artışına ve neşelenmene yardımcı oalbilir ama cinselliğini de bitirir. Doktor dışında kimseden ilaç ismi konusunda öneri dahi alma. Karar senin. Sosyal çekingenlik çözülmezse daha da başını ağrıtır.
      Orjinal yazı sahibi: basıbozuk View Post
      Galiba sosyalfobim var çok çekingenim.
      Herhangi bir uzmana gitmedim düşünmüyorumda ama ne yapıcağımıda bilmiyorum sizce antideprasana başlasam mı ? Tabi başlamak için uzmanada gitmem lazım .
      Ne biliyim anneme sordum hayır diyor kesinlikle zamanında oda depresyona girmiş ve bir takım ilaçlar kullanmış hayatım afedersiniz ama b*ka döndü diyor sizce ne yapmalıyım?

Yorum

benim düşüncem son noktaya gelince doktora gidin. yani madem bu kadar doktordan uzak kalmak istiyorsunuz size doktorun faydasi da pek olmayacak çünkü. oraya giderken bir ton ön yargı ile gideceksin. ha sadece merakini gidermek ise, istanbul içinde iseniz numune hastahanesi inde bildim iyi doktor var. sizi dinler an azından bir doktor görüşü de almış olursunuz. ilaç yazarsa da almazsiniz bir sıkıntı olmaz sadece sohbet amaçlı gidin. kimseye de söylemenize de gerek yok ki. gider görünür gelirsiniz. ama yok orası beni kötü yapıyor. koridordaki insanları görünce kötü oluyorum diyorsaniz bitkisel çaylar var içebilirsiniz. kan dolasimi için çeşitli hareketler var onları yapın yakın sevdiğiniz arkadaşıniz varsa gidip buluşun sohbet edin. süreli dusunmeyin bunun için hoşunuza giden muzikleri dinleyin. ki osmanlıda da mesela kuran dinletmek müzik dinletmek varmış. sevdiniz kitaplar varsa onları okuyun. sahile gidip sadece dalgaları dinlemek bile bence bir tedavidir.
        "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Doktora gidin bencede. Bu şekilde hiçbir sorunu çözemezsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::. View Post
            benim düşüncem son noktaya gelince doktora gidin. yani madem bu kadar doktordan uzak kalmak istiyorsunuz size doktorun faydasi da pek olmayacak çünkü. oraya giderken bir ton ön yargı ile gideceksin. ha sadece merakini gidermek ise, istanbul içinde iseniz numune hastahanesi inde bildim iyi doktor var. sizi dinler an azından bir doktor görüşü de almış olursunuz. ilaç yazarsa da almazsiniz bir sıkıntı olmaz sadece sohbet amaçlı gidin. kimseye de söylemenize de gerek yok ki. gider görünür gelirsiniz. ama yok orası beni kötü yapıyor. koridordaki insanları görünce kötü oluyorum diyorsaniz bitkisel çaylar var içebilirsiniz. kan dolasimi için çeşitli hareketler var onları yapın yakın sevdiğiniz arkadaşıniz varsa gidip buluşun sohbet edin. süreli dusunmeyin bunun için hoşunuza giden muzikleri dinleyin. ki osmanlıda da mesela kuran dinletmek müzik dinletmek varmış. sevdiniz kitaplar varsa onları okuyun. sahile gidip sadece dalgaları dinlemek bile bence bir tedavidir.
            Evet istanbuldayım yani eğer burdan yazabilirsen veya özelden iyi olur en azından aklımda olsun belki birgün karar verirm gitmek için
            Last edited by basıbozuk; 07-08-2014, 03:21 PM.

Yorum

merhaba arkadşım bende ağır depresyon geçirdim ve okb de mevcut. Çekingenlik bendede var 4 yaşında okulun sahnesinden kaçmamla başladı bu fobi olabilir benide annem götürmedi doktora takıntılarım dolayı geçer dedi ama geçmedi bende korktum sıkıldım düşğnmekten ve pat depresyon anneni ikna etmeye çalış antidepresan doktor vermeden kulanma çünkü aniden bırakma yada yaşınına uygun olmazsa DEPRESYONA o zaman sokabilir ilaçlar hasta olmayan birisine verilirse kötü sonuç olur sen şeker hastası olmayan bir insana insülin kullan demekle aynı şey eğer çok kötü olursan uzamana git ama psikolğa ilaç kullanmadan konusurak hallet bu işi bede okbyi kendim azaltım depresyonuda kendim yendim tabi luanda bana rahatsızlık veren bir takıntı mevcut ama ben yılmıyorum benimde sosyafobi olma korkum oldu dışarıya çıkmamaya çalıştım ama sorna farkettim o insanlar niye çekinmiyor bizden gez tadını çıkar geçmiş olsun

Yorum

İşleniyor...
              X