Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zengin olmak, şöhretli olmak, her şeyi elde etmek yetmez.... Yetmiyor...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Zengin olmak, şöhretli olmak, her şeyi elde etmek yetmez.... Yetmiyor...

Geçenlerde basında bi haber okudum... "FALANCA FALANCA ÜNLÜLER NAMAZ KILIYORMUŞ!" Hiç şaşırmadım... Ne olacaktı? Bu zamana kadar orada-burada, parada,aşkta, şöhrette, lüks yaşamda, gezmede-tozmada aradıkları huzuru zaten hiç bulamayacaklardı ki... Onlarla hiçbir zaman gelmeyecekti ki huzur... Çünkü, huzur; bedenlerimizin rahat etmesi, sadece fiziki yapılarımızın en iyi şartlarda yaşamasında değildi ki... GERÇEK HUZUR VE GERÇEK MUTULLUK; sadece ve sadece ruhlarımızın ve kalplerimizin, yani manevi dünyamızın huzura kavuşmasında idi... Bunların manevi gıdalarla doyurulmasındaydı... Manevi gıdalarla... Yani, Gerçek bir Allah inancıyla... Bizi Yaratan, Yaşatan ve her zaman güvenli bir liman olarak sığınabileceğimiz tek liman olan Rabbimiz huzuruna çıkıp, saygıyla-sevgiyle secdeye gitmekte yani...
    Mutluluk;paylaşmaktır...

Bu konu "dinî" bir konu değildir....
    Psikolojik bir konudur...
    İnanmanın insan psikolojisindeki yeriyle ilgilidir...
    Benim bu düşüncelerimin herkes tarafından kabul edilmesini beklemiyorum...
    Değişik düşünenlere de sonuna kadar saygılıyım...
    Ama, bu konuda ben böyle düşünüyorum...
    Sadece düşüncelerimi açıkladım...
    Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Suç mu kardeşim. Allah, manevi doygunluk, huzur demek. Tecavüzler, cinsellik, uyuşturucu, intihar planları konuşuluyor ama inanç yasak. Olmaz, olamaz, yakışmaz....hak geçer....ayıp olur....İnançtan korkanlar, inancın yönetiminde inliyorlar yıllardır. Korkmasalar sevgi ile yaşardık. Kesinlikle haklısın pozitif. Ruh öyle bir şey ki, doyuruldukça acıkıyor, aç bırakıldıkça sükunete eriyor.

Yorum

Zengin olmanın, paranın ve şöhretin huzur getirmediğine katılıyorum. Bunu yıllardır söylerim zaten. Mutlu olmanın formülü başka.
        Elbette insana bu dünya yetmiyor, daha ilerisini daha ileride bir şeyleri istiyor.
        İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
        Malcolm X

Yorum

Zenginin malı zühürtün çenesini yorarmış. Çok param olsun derdim olsun.

Yorum

mutluluk seni mutlu eden şeyi bulmaktadır bana göre.
            para pul şöhret vs . getirse adamlar intihar etmez depresyona girmez bana kalırsa basit yaşam ve gerçek sevgi asıl mutluluk bu tabi ihtiyaçları düşünmeden söylüyorum

Yorum

İbadetin de gizli yapılması gerçeği var tabi. Göstere göstere kılınan namaz nasıl huzur verir..
              Bir başka gerçekte kimi namaz kılar kimi gider meditasyon yapar. Nasıl huzur buluyorsan onu yaparsın.

Yorum

Çok güzel cevaplar ve yorumlar gelmiş...
                Konunun tartışılması ve yeni fikirlere ulaşabilmemiz için;
                katkılarınızın devamını bekliyorum arkadaşlar...
                Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Post
                  Bu konu "dinî" bir konu değildir....
                  Psikolojik bir konudur...
                  İnanmanın insan psikolojisindeki yeriyle ilgilidir...
                  Benim bu düşüncelerimin herkes tarafından kabul edilmesini beklemiyorum...
                  Değişik düşünenlere de sonuna kadar saygılıyım...
                  Ama, bu konuda ben böyle düşünüyorum...
                  Sadece düşüncelerimi açıkladım...

inanırsan ölmezsin pozitif anladık sğl

Yorum

İşleniyor...
                  X