Bende aşağılık kompleksi var sanırım. İnternette okurken farkına vardım. Neredeyse bütün belirtileri bende var. İnsanların beni eleştirmesine asla dayanamıyorum. Çok sinirleniyorum ve aşırı alınganlık gösteriyorum. Kimse beni eleştirmesin istiyorum. Kendi yaptığım hatalarım için başkalarını suçluyorum. Mesela; annemi ve babamı. Onların ilgisizliği yüzünden bu durumda olduğumu düşünüyorum ve sürekli onları suçluyorum. Özgüven eksikliğim var. Sosyal ortamlardan kaçıyorum. Kimseyle konuşmak istemiyorum. Zaten konuşmakta, kendimi ifade etmekte zorlanıyorum. Zamanımı hep başkalarının başarılarını izlemekle geçiriyorum. Ve sanırım onları kıskanıyorum. İnsanlar benim hakkımda iyi düşünsünler, kötü düşünmesinler istiyorum. Kendimi olduğum gibi yansıtamıyorum. Sanki rol yapıyorum. Tepkilerimi olduğu gibi yansıtamıyorum. Hep başkalarının düşüncelerine göre konuşuyorum, gerçek duygu ve düşüncelerimi söyleyemiyorum. O kişi beni onaylasın istiyorum, haksız bulmasını istemiyorum.
Benim gibi hisseden var mı? Nasıl kurtulacağım bu durumdan? Kendimden nefret eder hale geldim
Benim gibi hisseden var mı? Nasıl kurtulacağım bu durumdan? Kendimden nefret eder hale geldim

Yorum