Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Depresyon ve intihar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Depresyon ve intihar

7 yıldır psikiyatri tedavi görüyorum. her ilaç azaltma ve bırakma döneminde depresyona giriyor intiharı düşünüyorum. şu an yine ilacı 1 e düşürdük. ruh durumum berbat, şunu anladım ki benim ölümüm normal bir ölüm olmayacak.

Belki de bir psikanaliz yaptırsanız veya kendi kendinize yapsanız faydası olur,
    Çevresel veya ailesel sıkıntılar var mı?
    Sizin yaşınız kaç acaba?
    Bu geçmeyen depresyon durumu ilgimi çekiyor, ağlayabiliyor musunuz? İlacı bırakınca ağlama hissi oluyor mu?
    Çok soru sordum ama :+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sertab View Post
      Belki de bir psikanaliz yaptırsanız veya kendi kendinize yapsanız faydası olur,
      Çevresel veya ailesel sıkıntılar var mı?
      Sizin yaşınız kaç acaba?
      Bu geçmeyen depresyon durumu ilgimi çekiyor, ağlayabiliyor musunuz? İlacı bırakınca ağlama hissi oluyor mu?
      Çok soru sordum ama :+
      çevresel sıkıntılar var, kendimle ilgili sıkıntılar var, yaşım 35, sadece 1-2 damla göz yaşı dökebiliyorum. ilacı bırakınca ağlama hissi evet oluyor,

Yorum

yeterki ilaçtan kaynaklanan sorunlar olsun zamanla geçer.hayat şartlarından dolayı gerçekten çaresiz olupta intiharı ciddi düşünenler var.senin durumun onlara göre çok daha iyi.

Yorum

...........................................
          Last edited by hale46; 03-07-2015, 10:34 PM.

Yorum

Artık umudunu kaybedenler cenahına hoş geldin. Herhalde aranızda en uzun süredir psikolojik destek alanlardan biriyimdir. 20 seneye yakındır ilaç tedavisi görüyorum. Denemediğim ilaç kalmadı. En son depresyonun dibindeydim. Doktorun uyarmasına rağmen anti depresan başlandı. Yine atağım tekrarladı. Şimdi yine depresyonla depreşiyorum. Ben bıktım artık yıllardır hastalığın pençesinde yaşamaktan. Bir tek umudum malulen emeklilik kaldı o da olmazsa iyicene çaresiz duruma düşeceğim. Bırak çalışmayı dışarı bile çıkamaz duruma geldim. Korkarım benimde ölüm nedenim normal nedenlerden olmayacak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tosbağa
              kim başladı? doktor neden uyardı? depresyon tedavisinde antidepresanların yeri nedir? aman tanrım ne kadar karamsar bir forum burası!
              Aramıza hoş geldin tosbağa. Forumda gerçekten yardıma ihtiyacı olan bir sürü kişi var. Bunlardan çoğu psikolojik destek görmüş tedaviye dirençli artık umudunu kaybetmiş. Forumun çizgisi bu şikayet etme. Benim hastalığım farklı uzun yıllar boyu bipolar tehşis aldıktan sonra en son şizoeffektif tanısı aldım. Bipolar benzeri rahatsızlıklarda anti depresanlar ters tepip atakları tetikleyebiliyor. Doktorun uyarmasına rağmen anti depresan aldım bedelini ağır ödedim. Başka çarem kalmamıştı. Artık neredeyse bitkisel hayata girmiştim bütün gün intihar planları yapıyordum. Doktor en son uyararak anti depresan başladı. Bir kutu benim ayaklarımı havaya kaldırmaya yetti. Tekrar psikoz hali içine girdim ve bir sürü olay ve dert. Forumdan çok fazla bir şey bekleme burada insanlar artık sorunlarından bunalmış halde dertlerini paylaşıyorlar

Yorum

Haklı diyorsun genel izleyici kitlesine uygun değil yazılanların çoğu. Hatta formun giriş sayfasına 18+ korku şiddet unsurları içerir gibisinden uyarı işareti koydurtabiliriz.

Yorum

Depresyon tembellik bana göre CO gazı gibi..
                  Tek farkları CO nun tadını yasayamadim.yasamak da istemem.

Insanı kıvrandırır ama tatlı bi rehavette çöker üstüne.hem axıdan sikayet edip hem de o tatlı sersemlikten ayrılamaz insan..

depresyon da ilacın yardımı cok büyüktür.insanın o rehavetten kurtulması icin adım atmalı.en zor olan ilk adımdır.git gide kolaylasıcaktır ama yanlıs bi yola adım atarsak tekrar basladigimiz yere geri döneriz ve bu kendimize olan,irademize olan güveni tekrar tekrar zedeler.
                  o yüzden önce yolu tayin etmeli sonra adım atmalı.

terapi bu yüzden önemli.sana yol gösterebolir.hepsi bu.adımı atacak olan yine biziz.
                  ya da biraz daha zor olan.kendi yolunu tayin etmek.ya sanslı olacaksın ya da kendini gelistirip yolunu planliyaxaksın.

ne kadar bilmis konustuma deģil mi?
                  Bunları söylemek dile kolay..
                  evet.kesinlikle böyle..
                  gerçek bu..
                  ya o sıcak yataģında acı veke ceke yatacaksın
                  ya da poponu kaldırıp dünyaya nanik diue sallayacaksın..

zor ya da kolay....
                  yapıp yapmamak bizim elimizde...

Hayat kúcúk seylerden olusur.
                  Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

psikolojik rahatsızlık kadar kötü berbat bir şey yok. bazen öyle dibe vuruyorsun ki keşke kanser olsaydım da böyle bir sıkıntıyı, derdi çekmeseydim diyorsun. depresyonda böyle bir şey öşte... bilmiyorum hayat boş insanlar boş yaşam boş ...nerede ve nasıl bitecek benim hayatım.

Yorum

o zaman ilacı bırakma bu kadar basit

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 5httserotonin View Post
                        psikolojik rahatsızlık kadar kötü berbat bir şey yok. bazen öyle dibe vuruyorsun ki keşke kanser olsaydım da böyle bir sıkıntıyı, derdi çekmeseydim diyorsun. depresyonda böyle bir şey öşte... bilmiyorum hayat boş insanlar boş yaşam boş ...nerede ve nasıl bitecek benim hayatım.
                        kanser olup insanların sana bulaşıcı hastalığın varmış gibi bakmasını mı istiyorsun sana acıyarak bakmalarını mı istiyorsun

Yorum

Kanser konusuna katılıyorum. Psikolojik rahatsızlıklar kanserden beter. En azından kanser olsan en fazla 1-2 sene yaşar ölürsün. Psikolojik rahatsızlıklarda vucudun sağlam zihin sağlam değil sürün dur boyna acı çekerek.

Yorum

Bunu bilemezsin. Mucizelere inan. allah, herşeye gücü yeten, sonsuz kudret sahibidir. Bir anda seni kötürüm bırakıp bu günlerini de aratabilir, bir anda hayatını cennete de çevirebilir. Sabır, tevekkül ve azim. İsyan asla yok, gaibi bilemezsin, felaket senaryoları kurma. Sen de bir cansın ve kaderin yazıldı. Sonsuz olacaksın. Sayılı seneler bir şekilde bitecek zaten.
                            Orjinal yazı sahibi: 5httserotonin View Post
                            7 yıldır psikiyatri tedavi görüyorum. her ilaç azaltma ve bırakma döneminde depresyona giriyor intiharı düşünüyorum. şu an yine ilacı 1 e düşürdük. ruh durumum berbat, şunu anladım ki benim ölümüm normal bir ölüm olmayacak.

Yorum

geçmiş olsun
                              Last edited by nicky; 12-09-2015, 09:58 PM.

Yorum

İşleniyor...
                              X