Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba arkadaşlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Merhaba arkadaşlar

merhaba arkadaşlar en son bipolar bozukluk + anksiyete bozukluk teşhisi ile 2. doktorumla depakin chorono 500X2(13 aydır) ve selectra 50 mg ile(2aydır) tedavim devam ediyor ve geçen eylülün 15 de son muayene sırasında 2. doktorumun ükalalığı ve beni ciddi alamayışı sorularıma çelişkili cevaplar ve ilgisiz sıkılgan tavrı yüzünden bir kamu hastahanesinde uzun süreli olarak tedavimi yapan yani 1. doktoruma gittim
    2012 de abilify adlı ilaç bana depresyon titreme uykusuzluk gibi yan etkiler yapmıştım rexapin rileptip derken yanında yeşil reçeteli bir ilaç verdi işte yutmadım ve 2-3 içinde gittim
    söyle bana depresyon yapmayan ilaç ve aşırı kilo aldırmayan derken kilo alırır ama aşırı değil diyerek bana çeşitli antipsikotik ilaçları saydı tek tek yan etkilerini saydı ve serequeli seçtim ve bir şekilde bazı nedenlerden dolayı ondan kopmak zorunda kaldım hastalığın ilerler demişti bana ve ilerler dediği halde 2. doktorum hastalık semptomları sende olmadığı bunu bastırmalıyız diye direk yarı yarıya indirmişti serequeli lustralı da 150 den 50 ye ve lustralı bölerek alarak tamami ile bıraktırdı bu da beni ona bağladı zaten özel yarım muayane ücreti durumu bir kaç ay sonraya gel diye benden 500 lira civarı para aldı 12 ay boyunca oyalarak
    kilo problemine ise benim bir sürü hastam var depakin kullanıp kilo problemi olamayan ben dedim bu depakin ilacı aşırı sinirlilik ve tutarda olma düzeyin de artış ve olağan dışı davranışlar yazıyor propektifin de ve bu yan etkiler de bende mevcut dedim
    oda bana sen herşeyi ilaca bağlıyorsun dedi sağlıklı insanın iştahı olur dedi bende siz bir tıp hekimisiniz benim dedem değilsiniz sağlıklı insanın iştahı olur diye cahilce nida atacak diyerek terk ettim
    yeni doktorum da ilerde obezite şeker tansiyon troid vs kilodan kaynaklı yada dolaylı olarak kilodan kaynaklı hastalıklar çıkmaması için abilify en uygun ilaç dedi geç etkilide olsa zaten bu kilo problemini sporlada halledemiyor bazı hastalar akabinde senin gibi iştahı daha da artıyor dedi
    yani arkadaşlar ekim sonu depakini 750 den 500 mg düşürüp abilify 5 den 10 mg a çıkartacak
    ve tam olarak depakini kesme durumu yok demek istedi
    sizce depakin yani duygu durum düzenleyici olmadan da bipolarda abilify ile bendeki hem psikotik hemde bipolar ataklarını kontrol altına alma koruyucu tedavi mümkün mü? sanki duydum bipolarda sadece abilify ve antidepresanlı tedavi duygu durum düzenleyici olmadan diye? sizlerde duydunuz mu?

Orjinal yazı sahibi: Taz
    Olmuyor arkadaşlar! Kaç defa dedim şu başlıklara ve içeriğe biraz cinsellik serpiştirin diye. Maalesef konunun bu şekilde rağbet görmesi mümkün değil...
    hayatın her alanında olduğu gibi burada da geçerli
    ego sum qui sum ...

Yorum

cinsellikle ne alakası var uzun ve boşluk bırakmadan yazmış

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Taz
        Olmuyor arkadaşlar! Kaç defa dedim şu başlıklara ve içeriğe biraz cinsellik serpiştirin diye. Maalesef konunun bu şekilde rağbet görmesi mümkün değil...
        sen rağbet görmek istiyorsun anlaşılan

Yorum

Depakin kilo yapmadi bende.antipsikotik kukkanan herkes istah yaptigini soyluyor.ben kullanmadigim icin bilmiyorum ama ilacin faydasini göruyorsan istah yüzünden ilaci birakma.baska yöntemlerle kilonu korumaya calis.

depakini ilk kullanmaya basladigimda asiri sinirlilik yapmisti ama bu gecici bir yan etki.ve saclarim hic iyi durumda degil bunu da depakine bagliyorum.
          Sana sunu kullan bunu kullan diyemem.sadece kullandiklarimindan gördugum etkiyi yazdim.

ayrica 12 ay 500 tl cok geldi bana..

Hayat kúcúk seylerden olusur.
          Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

Bi de antidepresan olarak lustral kullaniyorum.lustral da istah yapmiyor bende.

Yorum

bilin, geçmiş olsun

İnsanlık uzaya çıktı ama bilim, bipoların neyden kaynaklandığını halen bulamadı. Genetik olduğu kesin gibi ama nedeni ne.
              Bilinmiyor.

Böyle bir hastalıkla boğuşuyorsunuz, tez zamanda atlatmanız dileği ile
              İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
              Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YerGökHayat View Post
                Bi de antidepresan olarak lustral kullaniyorum.lustral da istah yapmiyor bende.
                lustral bende de iştah yapmadı aksine kilo bile verdirdi
                depakin bende saç dökülmesi yapıyor benim saçlarım çok sıktır hep rahatsız eder saç bakım maskesi uygulamama rağmen şimdi depakin seyreltti ama doktorum saçlarıma bakıp hiç etkilenmemiş gibi demesine rağmen,
                birde bende hala 13 aydır aşırı sinirlilik yaptı ve muhakeme yeteneğim giderek arttı o kadar çok detaycı ve duygusal oldumki akabinde haksızlığa mantıksızlığa gelememe gibi aşırı sinir yaptım evet kesinlikle haklıydım başıma gelen hadiselerde ve tartışmalar da mamafih davranışlarım tutar da olma durumlarım çok yanlıştı tepkilerim sözlerim sadece bunlar yanlıştı işte
                12 ay da muayane başı 70 liradan sen hesapla artık fazla mı değil mi sık sık gittim mücadele ettim eğer genç bir adam olsa tepkim çok sert olurdu ben utandığım için tepki vermedim sükun ederek münasebetimi kestim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
                  bilin, geçmiş olsun

İnsanlık uzaya çıktı ama bilim, bipoların neyden kaynaklandığını halen bulamadı. Genetik olduğu kesin gibi ama nedeni ne.
                  Bilinmiyor.

Böyle bir hastalıkla boğuşuyorsunuz, tez zamanda atlatmanız dileği ile
                  atlatma diye bir şey yok sadece mutlu şekilde hayatı devam ettirme var benim tedavim düzenlensin lustral ve abilify bana kilo yapmadı doktor bana depakinin doz ayarlaması için sodyum valporat etken maddeli testle beraber diğer 5 test istedi karaciğer,şeker,böbrek,troid ve kolestrol olmak üzere neyseki hepsi temiz çıktı yani ilaçların beyni düzeltirken insanı diğer hastalıklara bağışıklığını dayanıklılığını etkiliyor en belirgin özelliği kilo şeker tansiyon kolestrol ileri yaşlarda akabinde erkeklerde cinsel yaşantı da sıkıntı iktidarsızlık vs daha sayamadığım bir sürü şey
                  ama iyi ki hasta olmuşum her şer de hayır vardır misali hayatımı toparlayacağım 7 ay önce sigarayı bıraktım tedavim düzenlensin dahiliye uzmanı mı spor hekimi mi yada diyetisyen ve psikiyatrisimle birlikte tedavime ve hayatıma,sağlığıma yön vermek istiyorum ama ben mücadele ediyorum bu hayatımın filminde ben yönetmen uzmanlar ise oyuncu olmalı en büyük rol hastanın olmalı çünkü iyileşmeyi en çok isteyen hasta da o yüzden
                  bütün arkadaşlara tavsiyem en ufak bir hususta doktorunuzu kapısını çalmaktan, içinizi dökmekten gerekirse tartışmaktan çekinmeyin
                  şuna dikkat edin doktorunuz sizi dinliyor mu?
                  yoksa iyileşip iyileşmemenizi umursamayıp hasta başına döner sermayeden kendisine düşecek paya tamahkarlık mı ediyor?
                  buna dikkat edin
                  insana değer veren size doktorluktan ziyade bir yakınınızmış gibi ilgi alaka gösteren, iyileşmeniz için çaba sarf eden bir hekimi araştırıp bulmanızı temenni ediyorum...
                  Last edited by bilin; 10-10-2014, 03:08 PM.

Yorum

yok kardeş ben bipolar değilim ama bir ara bipolarla ilgili de araştırma yapmıştım.
                    bipolar, borderline olan kız arkadaşlarım da oldu ve birgün gayet samimi iken ertesi gün resmi dairedeki memur rolüne bürünüyorlardı.
                    Ben de bu yüzden onları çözmek için araştırma yaptım bu hastalıklar hakkında...

Allah kimseye bu tip kızları vermesin. Ayıptır söylemesi, birgün sevişiyorsun delice, sonraki birkaç gün içinde ise, lütfen beyefendi elimi tutmayın modunda oluyorlar.
                    Ne yapacağını şaşırıyorsun, onlara da birşey diyemiyorsun, rahatsızlar çünkü.

Bu rahatsızlık çok ileri boyutta olursa, ikili ilişkilerini de etkiler.
                    İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                    Malcolm X

Yorum

yok kardeş ben bipolar değilim ama bir ara bipolarla ilgili de araştırma yapmıştım.
                      bipolar, borderline olan kız arkadaşlarım da oldu ve birgün gayet samimi iken ertesi gün resmi dairedeki memur rolüne bürünüyorlardı.
                      Ben de bu yüzden onları çözmek için araştırma yaptım bu hastalıklar hakkında...

Allah kimseye bu tip kızları vermesin. Ayıptır söylemesi, birgün sevişiyorsun delice, sonraki birkaç gün içinde ise, lütfen beyefendi elimi tutmayın modunda oluyorlar.
                      Ne yapacağını şaşırıyorsun, onlara da birşey diyemiyorsun, rahatsızlar çünkü.

Bu rahatsızlık çok ileri boyutta olursa, ikili ilişkilerini de etkiler.
                      belki sen deki gariplikleri de sezmiş olamazlar mı algılar daha da açık ya ondan uyum sağlayamama kaprislenme falan durumu ama o dediğin neredeyse çoğu kız için geçerli
                      sana demedim aksine anladım zaten ben diğer bipolar veya başka rahatsızlığı olanlara hitaben yazdım mesajı

Yorum

Palavraci Paranoyaklarla uģrasmaya degmez
                        Last edited by YerGökHayat; 10-10-2014, 08:28 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilin View Post
                          sana demedim aksine anladım zaten ben diğer bipolar veya başka rahatsızlığı olanlara hitaben yazdım mesajı
                          Aslında bence, aynı rahatsızlığa sahip olupta mücadele edenler buluşup biraraya gelip yöntemlerini paylaşmalı.
                          Bipolarlar biraya, obsesifler biraraya vs...

Bence aralarında çok parlak fikirleri olanlar vardır .
                          Last edited by Obsesif_Fatihi; 10-10-2014, 09:32 PM.
                          Malcolm X

Yorum

Aslında bence, aynı rahatsızlığa sahip olupta mücadele edenler buluşup biraraya gelip yöntemlerini paylaşmalı.
                            Bipolarlar biraya, obsesifler biraraya vs...

Bence aralarında çok parlak fikirleri olanlar vardır .
                            bende okb de var zaten

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YerGökHayat View Post
                              Palavraci Paranoyaklarla uģrasmaya degmez
                              yergökhayat;
                              ne demek istediğini anlamadım?

Yorum

İşleniyor...
                              X