Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hayatta kalma isteği

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• hayatta kalma isteği

..........................................
    Last edited by indigo; 27-05-2015, 01:49 PM.

Yaşamayı seviyorum ama öyle bir isteğim yok.

Ama çok anormal bir durum değil seninki.Birçok kişi hayatının belli devrelerinde bu duyguları yaşayabilir.
    İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
    Malcolm X

Yorum

benimde içimde uzaklara gitme isteğim var

Yorum

Var.ben peki tanri hakkında ne dusunuyosun?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: indigo
          allaha inanıyorum.tesadüfen proteinlerin dna'yı dna nın da mükemmel bi sistemi oluşturduğuna inanmak bana saçma geliyor.bu yüzden evrime inanamıyorum bi yaratıcı var her bilgisayar programının bi kodlayıcısı olduğu gibi.anne karnındaki tek bir hücreden bu kadar karmaşık ve olağanüstü bi sistemin oluşması harika bişey.18günlükken kalp atmaya başlıyor bütün bunlar rasgele biraraya gelen proteinlerin dna yı oluşturmasını sağlamaz rasgele tuşlara basarak bir bilgisayar programı kodlanamayacağı gibi. dna denen şey olağanüstü bişey o kadar bilgi oraya nasıl sığıyor nasıl yazılıyor kodlanıyor bilgisayar kodları gibi
          sen tam benim kafamdasın ateist değilsin ateist olsan toprağa gideceğini yok olucağını düşünmen insanı rahatsız ederdi ama bizim inancımızda ölüm sonsuz bir diyarda bir başlangıç yani benim için gerçek dünya öbür taraf bu dünya gelip geçiçi
          Never Back Down

Yorum

Eğer sonsuza kadar yaşamayı arzularsan ölünceye kadar her geçen gün daha da mutsuz olursun. Eğer sonlu bir hayatta yapabileceklerini planlar ve her geçen gün hedeflerine bir bir ulaşırsan hayatının sonuna doğru büyük bir tatmin duygusuyla yaşıyor olursun.

Yorum

Sonsuzluğu kafan almiyor dimi? Ve belirsiz bi sonsuzluk...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ikiçiftlaf View Post
                Eğer sonsuza kadar yaşamayı arzularsan ölünceye kadar her geçen gün daha da mutsuz olursun. Eğer sonlu bir hayatta yapabileceklerini planlar ve her geçen gün hedeflerine bir bir ulaşırsan hayatının sonuna doğru büyük bir tatmin duygusuyla yaşıyor olursun.
                evet yıllar geçtikce daha mutsuz oluyorum biçok şeyi planladım ama yokolucaksam planladığım şeyler anlamsız geliyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: indigo View Post
                  evet yıllar geçtikce daha mutsuz oluyorum biçok şeyi planladım ama yokolucaksam planladığım şeyler anlamsız geliyor
                  Maalesef bunu yerçekimi kanunu gibi kabul etmekten başka çaremiz yok. Sanırım ölümden korkmamanın yolu öldükten sonra maddesel anlamda yeniden farklı şekillerde atomlarımızın hayatın içinde yolculuklarına devam edecek olmalarını düşünmek, ne kadar teselli ederse artık
                  Last edited by ikiçiftlaf; 12-10-2014, 05:46 PM.

Yorum

Aynı duygu bende de var. Hayat çok tuhaf onca sıkıntıya rağmen insan sonsuza kadar var olmayı istiyor. Öbür taraf gibi bir inancım yok. Bir gün bu rüyanın bitecek olması çok korkutuyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: indigo View Post
                      hayatta kalmak istiyorum hiç ölmemek istiyorum bigün ölücek olma düşüncesi beni korkutuyor.sonsuza kadar varolmak istiyorum varlığım hiç bitmesin istiyorum bi hücre bile olsam hayatta olmak istiyorum.aladdinin lambası gerçek olsaydı üç dilek hakkım olsaydı ilk hakkım hiç yokolmamak olurdu.biliyorum dünyayla birlikte varolmadım belli bi tarihten sonra dünyaya geldim ve bi zaman dünyadan gidicem. ama içimde acayip bi hayatta kalma isteği var. var mı benim gibi hisseden?
                      Bir kabus gördüğünde, uyanana kadar onun tamamen gerçek olduğunu sanıyorsun. Hayat da büyük ölçekli bir rüyadır. Seni Yaradan, sendeki bu sonsuzluk isteğini bildiği için ölümü yarattı zaten. Ölesin ki, sonsuzluğa ilk adımını atasın. Merak etme, sadece dünyada sonsuz değilsin, ama sonsuz bir dünyaya yolcusun. Lokman Aleyhisselamın çok güzel bir sözü var. "Ölümden şüohen varsa uyuma. Uyumak mecburiyetinde kaldığın gibi, ölmeye de mahkumsun. Eğer dirilmekten şüphe ediyorsan, uykudan uyanma. Uykudan uyandığın gibi öldükten sonra da dirileceksin. İnsan, sonu olan hiçbir şeyi istemez. Bu sebepten Allah insana sonsuzluğu vaadetti. İçini ferah tut.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
                        İnsan, sonu olan hiçbir şeyi istemez. Bu sebepten Allah insana sonsuzluğu vaadetti. İçini ferah tut.
                        Üstadım, ölümden sonra bir yaşam varsa; ben b.ku yedim
                        Gerçi yaşadıkça ümit var diyeceksin ama...
                        İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                        Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
                          Korkma korkma tövbe estafirullah cek Allah c.c günahlarini insaAllah bagislar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Edebiyat26 View Post
                            Korkma korkma tövbe estafirullah cek Allah c.c günahlarini insaAllah bagislar
                            Allah büyük ona eyvallah...
                            Ama biz küçüğüz be usta. Ben kumardan, karı kız ayaklarına kadar, hayatımın 20-37 yaş arasını hep bunlarla geçirdim.
                            Başkalarını kumara alıştırdım, benim yüzümden kumarda tutunamayıp evini arabasını satanlar oldu, yuvası yıkılanlar oldu.
                            Karı kız ayağı desen, yatmadığım kadın kalmadı, evli bayanlar dahil.

Ben bunları tövbe ile temizleyemem. Ama Allah büyük, ona diyecek lafım yok.
                            Malcolm X

Yorum

Öyle umutsuz olma. Kaç kişiyi öldürdün. Esed 100.000 den fazla insanı öldürdü. Şaron, Öcalan...Günahın ne. Kaç kişinin evini yaktın, kaç mağazaya bomba attın, kaç polisi şehit ettin, kaç emekliyi soydun, kaç otobüsü yaktın? Ne umutsuz vakalar, ne caniler yaşıyor. Bırak da umudun olsun. Allah tevbeleri kabul eder. Sadece hatalarında ısrar etmeyip bir an önce vazgeçmen şartıyla. Aslında ne kadar zararlı bir alışveriş içindeyiz. Ölümden sonra boku yedim diyeceğine kadar, sence bu hayatta birşeylerden biraz olsun vazgeçmek daha mantıklı değil mi? Kısa bir ömre, sonsuzluğu satın alıyorsun. Tekrar düşün.
                              Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post

Yorum

İşleniyor...
                              X