Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ölüm?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ölüm?

..........
    Last edited by indigo; 27-05-2015, 01:27 PM.

aynen benim de vücudumun bi bölgesinde kitle çıktı şimdi nolacak diye korkudan doktora gitmek istemiyorum

Yorum

Ölümden korkunu, burada sana söyleyeceğimiz bir iki cümle ile geçirebilecek miyiz bilmiyorum. Milyarlarca insan öldü ve mezara konuldu.Sen de gireceksin, tek başına, topraklar altında. Sen de öleceksin, herkesin başına gelen senin, benim de başıma gelecek. Mezarda ne acıkacaksın, ne susayacaksın, ne öfkelenecek, ne aşık olacaksın. Hiçbirşey olmayacak, kimsenin yanında olmasına yada sevgisine de ihtiyacın olmayacak. Sonsuzluğa doğru bir aktarma noktasıdır mezar ve sadece dünyadayken yaptığın iyilikler yardımcın olacak o anda. Korkma ne ölüm anından, ne mezardan. Kork kul hakkına girmiş olmaktan, Yaradana asi olmaktan..
      Orjinal yazı sahibi: indigo View Post
      ölüm anından çok korkuyorum. yakın bi zamanda midem bulantı kustum daha doğrusu kusamadım. uzun süre öğürüp durdum ve nefessiz kaldım öğürürken bu şekilde nefessiz kalıp ölücem sandım. çok kötü hissettim ölürken böyle çaresiz hissedicem galiba dedim. sonunda biraz istifra edip rahatlayınca annem dünyada acıya çare var ya öteki tarafta napıcaksın mezarda tek başına olucaksın doktor ilaç olmıycak sana yardım edicek kimse olmıycak dedi. bu düşünceler beni rahatsız ediyor ölüm anında yalnız olucam kimse yardım edemiycek. her geçen gün bu ana biraz daha yaklaştırıyor. korkuyorum

Yorum

ölüm anının yani can çekişmenin korkusunu hissedemeyenler bilemez.çoğu kişi için bi anlık olay denip geçiştirilir.ölüm varken sen yoksun sen varken ölüm yok falan da denir.

nerden okudum imam gazalinin kitabını ah keşke okumayaydım.ölüm anı ve çaresizlik hissi.ne dehşet bir korkudur..bundan nasıl kurtulucaz,nasıl düşünce geliştiricez,yok mu bilen?

Yorum

Bu acıdan tabiki kurtulamazsın. Ölecek kişiye narkoz verip ölüm acısını azaltacak değiller ya. Ruh kendi halinde teslim edilecek, takdir edilen son saniyeye kadar yaşayacak beden.
          Orjinal yazı sahibi: hector34 View Post
          ölüm anının yani can çekişmenin korkusunu hissedemeyenler bilemez.çoğu kişi için bi anlık olay denip geçiştirilir.ölüm varken sen yoksun sen varken ölüm yok falan da denir.

nerden okudum imam gazalinin kitabını ah keşke okumayaydım.ölüm anı ve çaresizlik hissi.ne dehşet bir korkudur..bundan nasıl kurtulucaz,nasıl düşünce geliştiricez,yok mu bilen?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
            Ölümden korkunu, burada sana söyleyeceğimiz bir iki cümle ile geçirebilecek miyiz bilmiyorum. Milyarlarca insan öldü ve mezara konuldu.Sen de gireceksin, tek başına, topraklar altında. Sen de öleceksin, herkesin başına gelen senin, benim de başıma gelecek. Mezarda ne acıkacaksın, ne susayacaksın, ne öfkelenecek, ne aşık olacaksın. Hiçbirşey olmayacak, kimsenin yanında olmasına yada sevgisine de ihtiyacın olmayacak. Sonsuzluğa doğru bir aktarma noktasıdır mezar ve sadece dünyadayken yaptığın iyilikler yardımcın olacak o anda. Korkma ne ölüm anından, ne mezardan. Kork kul hakkına girmiş olmaktan, Yaradana asi olmaktan..
            nasıl korkmayayım ölürken solunum duruyor nefes alamamak çok kötü öğürürken insan nefessiz kalınca anlıyor bunu. bilinmezliğe gitmek korkutucu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hector34 View Post

ben bunu yaşadım işte biçok kez nefessiz kaldım ölümden döndüm nefes alamamak çok kötü acayip çaresiz hissetttiriyor. bende okumuştum öyle şeyleri hayat adil değil doğunca nefes alırken acı çekiyoruz yaşarken acı çekiyoruz ölüren acı çekiyoruz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: AND View Post
                aynen benim de vücudumun bi bölgesinde kitle çıktı şimdi nolacak diye korkudan doktora gitmek istemiyorum
                esas doktora gitmezsen kork. bugün randevu al yarın doktora git mutlaka bunun şakası yok sonuç iyiyse için rahatlar hem

Yorum

İşleniyor...
                X