Duyuru

Collapse
No announcement yet.

abilify depresyona neden olur mu?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• abilify depresyona neden olur mu?

selam arkadaşlar
    abilify adlı ilaç depresyona sebeb olur mu?
    20 mg kullanıyorum kendimi dingin fakat huzursuz hissediyorum
    hiç bir şeyi isteyerek yapamıyorum

evet. abilify antipsikotiktir ve bütün antipsikotikler depresif yapabilir çünkü sinapslardaki dopamini azaltırlar.
    20 mg de düşük doz değil ve düşük doz antipsikotik ile bile depresif olabilenler var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: salimx View Post
      evet. abilify antipsikotiktir ve bütün antipsikotikler depresif yapabilir çünkü sinapslardaki dopamini azaltırlar.
      20 mg de düşük doz değil ve düşük doz antipsikotik ile bile depresif olabilenler var.
      yanında 2mg akineton kullanıyorum bu depresyonu azaltır mı?

Yorum

yanında 2mg akineton kullanıyorum bu depresyonu azaltır mı?

Yorum

Abilify düşük dozlarda bilakis depresyonu azaltıcı etkisi olduğunu biliyorum. Akineton'u extrapramidal belirtileri azaltmak için veriyorlar yani depresyon ile alakası yok.

Yorum

abilify 2-5 mg arasında antidepresana ek olarak depresyon için kullanılır.Akineton ise daha potent antipsikotiklerin EPS belirtilerini azaltmak amacıyla kullanılır.Yeşil reçeteli olduğundan bağımlılık yapma olasılığı vardır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Taz
              Sen psikiyatrist misin?
              hayır sadece türk ve yabancı kaynakları araştıran,okuyan biriyim.

Yorum

Abilify zaten tabiri caizse moralmen tavan yapmış çok hızlı konuşan hızlı hareket eden agrasif ve öfkeli olanların bu durumunu aşağı çekerek normale indirmek için verilen ilaçtır. Yani antipsikotik bir ilaçtır. Sizin hangi teşhisinize karşı bu ilaç size verildi bilmiyorum ama böyle bir durum varsa doktorunuzla görüşünüz.
                Saygılar.
                MAHMUT ALİ KARAMANLI
                ( Ruhsal Terapi Uzmanı / Danışman )
                Facebook : https://www.facebook.com/acizim.kurbanim.hatta.cahilim
                E-mail : enesetimesgut@hotmail.com

Yorum

İşleniyor...
                X