Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ölüm hep nefessiz kalarak mı ölür?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Birde şu açıyla bakmak gerek, farkindalik yaratıyor. Hak hukuk konusunda daha detayci olmayı sağlıyor. Ben mesela kendi hayatim dan çok insanları umursarim. Özel aracla bir yere gidince durakta otobüs bekleyen insanlara içim acir. Otobüsle gidince bir yere daha huzurluyum.
    "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Bazı insanlanlar "ölüm" denince sadece "başkalarının ölümü" nü düşünüyormuş, ne güzel....

Yorum

ahenk,ne demek istedin hocam?

Yorum

Uyumak ya da hapşırmaktan farklı olduğunu sanmıyorum. Sen de sanma

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hector34 View Post
            ahenk,ne demek istedin hocam?
            Hocammı,estağfirullah. Başkalarının ölümü,bir şiir misrasi imiş. Öylesine aklıma düşmüştü.
            Sonra düşündüm;insan ölümü kendi ölümü olarak algılayınca zorlanıyor. Error veriyor. Belki de bu kavram kafamızda hep "başkalarının ölümü" olarak kalmalı. O soğuklukta bakmalıyız olaya.
            Bunu psikolojik savunma olarak düşündüm.
            (Bu konu sahibinin sorunuyla ilgisiz oldu kusura bakmasın)

Yorum

Boğulma hissi yaşanırmı yaşanmaz mı bilmiyorum ama her ölümün nedeni o veya bu nedenle, organizmanın oksijensiz kalarak ölmesidir. İşkence sonucu ölen kişi, boğulan, yanan yahut kafasına darbe alan yada kan kaybından ölen farketmez.
              Psikolog.

Yorum

Pişmanlık neden var. Katil neden müebbeti yiyince köpekler gibi pişman olur, öldürürken hapiste çürüyeceğini bilmiyor mu? Biliyor ama yapıyor. Şirk koşan, yaşarken bilmiyor mu bu şirkin hesabının sorulacağını? Hırsız bilmiyor mu, yarında kendi evini, dükkanını birilerinin soyup, kafasına silah dayayacağını? Ölen bilmiyor mu, geri dönüşü olmayan, muhtemel şiddetli bir acı ile canın teslim edileceğini? Biliyoruz ve hata işliyoruz. İşte esas sır burada. Bilmek bazen korkuyu katlar. Bildiğin için korkuyorsun.
                Orjinal yazı sahibi: indigo View Post
                bunu yaşayan anlayabilir ancak.beynim aynı şeyi yaşamamak için tedbir almaya çalışıyor ama çare bulamıyor.

Yorum

İşleniyor...
                X