Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dostluk üzerine...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Dostluk üzerine...

Sevgili arkadaşlar,uzun süredir aranızda bulunamamanın verdiği can sıkıntısı sonunda meyvesini verdi...Projeler,ödevler,deneyler,vizeler derken burayı biraz ihmal ettim ama..Bugün epey göz atma fırsatım oldu forum konularına ve birkaç yorumda yaptım,ama son okuduğum forum konusu..Anket şeklinde,güvenebileceğiniz kaç arkadaşınız var şeklinde sorulmuş.Konu dostluk olunca,diğer arkadaşa saygısızlık olmaması açısından yeni bir başlık açmayı uygun gördüm.

Dilerseniz bu başlık altında,dostlarımızdan dostluklarımızdan bahsedelim...Dostlarımızı nerde nasıl ne şekilde tanıdığımızdan ve onları nasıl kazandığımızdan bahsedelim..Eğer özel değilse,en güzel ve hatırladıkça,'' İşte bunun için dostumsun..'' dedirten anılarımızı paylaşalım.

Dostluğun önemi sizce nedir,dostunuzda sizi tamamlayan veya size taban tabana zıt olan nitelikler nelerdir mesela,bunları paylaşalım...

Vel-hasil kelam Bu başlığı dostlara ve dostluklara açmış bulunmaktayım...Ve herkesi de tüm içtenliğimle davet ediyorum..

Sevgiyle kalın
    Olmadığın insan olarak sevilmektense, olduğun insan olarak nefret edilmek iyidir.

Hayatım da bir tane dostum var ....
    Yıllar önce aynı işyerinde tanışdık....
    Çok gençdik...karakterim yeni yeni oluşuyordu....
    O benim kişiliğime çok önemli artı değerler kattı.....

Geceler boyunca sohbet ettik....
    O benim için ben onun için ayna gibiydik....
    Birbirimize bakıp birbirimizi düzeltiyorduk.....

Askerlik girdi araya ...Sonra evlendik....İşlerimiz de değişdi....
    Biz hep aynı kaldık......Hep görüşdük.....

Şimdi ayrı şehirlerdeyiz...Sadece bayramlarda yüzyüze görüşebiliyoruz....
    Telefonda ve msn'de hemen hemen her gün....

Bizi dost eden..Bizi dost kılan Birbirimizi Allah için sevmemizdi....
    Yıllar geçdi aradan ..çocuklarımız büyüyor şimdi....
    Biz dostumla beraberken aslında çocukları olan çocuklar gibiydik....

Birbirimizi hep sevdik çıkarsızca...Hep saydık .....
    Gece gündüz saat farkı olmadan birbirimizi arıyabileceğimiz....
    Teklifsizce evlerine girip çıkabildiğimiz
    Menfaatsiz ve hertürlü riyadan uzak dosdoğru bir dostluk kurduk..Yürüttük....

Bu dünyada öğrendiğim kutsal kavramlardan biri olan "Dost"luğu
    bana yaşattığı ve yaşadığı için Dostuma her ne olursa olsun maddi manevi herşeyi tereddütsüzce herşeyi gözümü kırpmadan verebileceğim dostuma minnettarım....

Yorum

Slm..

Böyle bir konu başlığına insanın sessiz kalması enazından dostluğu bilen ve yaşayan insanların sessiz kalmaması gerekir diye düşünüyorum.

Ben panikatak hastası bir insanım,birkaçgündür çok şiddetli ataklar geçirmekteyim.Bazen kendime diyorum beni kimseler anlamıyor diye,dr'um,ailem,arkadaşlarım,etrafımdaki insanlar vs.Beni birkişi anlıyordu hep,birtek insan yanımda oldu herzaman,enzor günlerimdede o güzel insan vardı,ağladığımda beraber ağladık,güldüğümde beraber güldük.

Benim ööle 2-3 tane dostum olmadı hiç.Benim birtek yoldaşım,arkadaşım,sırdaşım,paylaşımcım vs.oldu.

Pekçok defa kavga ettik,hatta ensonuncusunu benim asabiyetimden dolayı kalbini kırmıştım,hemde çok üzmüştüm.Eminim birbaşka insan olsa birdaha arkasını bile dönmez ve çeker giderdi..

İste iki insanı birbirine bağlayan şeyler eğer kuvvetli manevi duygular ise,menfaate dayalı,çıkarcı hissiyatlar yoksa,ortak yaşanmış heyecanlar varsa,öfkeler varsa,maceralar varsa,güzellikler varsa,herşeyden önemlisi omuzuna kafanızı dayayıp akıttığınız gözyaşlarınız varsa,zengin olmasanızda cebiniz dahi ortaksa,bu senin bu benim yoksa aranızda,biryerlerde birşeyler yerken telefona sarılıp yemek yedinmi diye soruluyorsa,gecenin bir vakti sizin tarafınızdan uykusundan uyandırıldığında masum bir sersemlikten sonra dostum diyorsa,siz başka biryerdeyken sizin işiniz için veya sizin misafiriniz için amade olabiliyor,kendini sizin elçiniz gibi görebiliyorsa ve herşeyden önemlisi tüm bunlar için bir aferim,sağol bile beklemiyorsa böyle bir dostunuz daha doğrusu meleğiniz varsa siz yeryüzünün en şanslı insanısınız emin olun.

Eğer böyle bir meleğiniz vardıda kaybettiyseniz onu ozamanda yok olmaya mahkum bir insansınızdır.Artık sizde kendinizi kaybetmeye mahkum olmuşsunuzdur.

ALLAH herkeze hayatını anlamlı kılacak,moral ve duygularını kabartacak,kendini güvende hissettirecek dostlar daha doğrusu melekler nasip etsin.Çünki onları kazanmak,bulmak okadar zorki..Heleki şu günümüzdeki kirlenmiş insanların olduğu dünyamızda..

Sevgili kardeşim,arkadaşım,dostum,sağkolum,sırdaşım,meleği m seni çok ama çok seviyorum.Birdaha seni hiç üzmiyeceğim canım Selim'im..Sen benim engüzel xanax'ımsın...

Yorum

Dost diye bişey olduğuna inanırım..Fakat bana rast gelmedi..
        O siyah yalnız şarkı dilim
        Gök mavisi düşlerim..

Yorum

Slm..

Umarım herkez ama herkez böylesine güzel bir dostluğu,duyguyu ve paylaşımı yaşayabilir.

Bu paylaşıma herkezin sahip olabilmesi temennilerimle,sağlık ve mutluluk sizlerle olsun..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bonnie
            dostlarım sürekli değişiyor benim sanırım. o yüzden kafamda net bir tanımlaması yok. gerçekten dostum dediğim bir insan vardı. birbirimizi tanımıyorduk. tatil arkadaşı arıyorduk. sonra beraber gitmeye karar verdik. ve o tatilde dost olduk. işte demiştim hayatımın sonuna kadar arkadaş kalabileceğim bir insan. ancak geçtiğimiz sene beni terketti. terketti diyorum çünkü bence dostun bırakıp gitmesi sevgiliden daha çok koyuyor adama. aradan yıllar geçmişti tabii. herkes değişiyor. tam değişim geçirdiğimiz yaştayız. normal sanırım böyle olması.

şimdi bir dostum var yurtdışında. çok özledim. gelmesini bekliyorum. konuşacağım çok şey var. onla da okulda tanıştım. okulun ilk günü. okulun günü, okula varmadan arkadaşlar edinebilmiş tek insanım herhalde. o zaman arkadaştık sonra dost olduk.

değişimler bazı dostları götürüyor, bazı arkadaşları dost yapıyor işte. bakalım ileride neler olacak?

evet aslında bonnie bir elekte elenmek gibi, hayatta elekten geçirir herkesi herşeyi...Güçlü olan değerli olanlar kalıyor ve heybemize onları katıp birşekilde yola devam ediyoruz...

umarım uzaktaki dostuna tez zamanda kavuşursun inşallah...zaten dostluğun en güzel taraflarından biri de bir araya gelince anlatacak bir sürü şeyinin olmasıdır
            Olmadığın insan olarak sevilmektense, olduğun insan olarak nefret edilmek iyidir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mavipatik
              Hayatım da bir tane dostum var ....
              Yıllar önce aynı işyerinde tanışdık....
              Çok gençdik...karakterim yeni yeni oluşuyordu....
              O benim kişiliğime çok önemli artı değerler kattı.....

Geceler boyunca sohbet ettik....
              O benim için ben onun için ayna gibiydik....
              Birbirimize bakıp birbirimizi düzeltiyorduk.....

Askerlik girdi araya ...Sonra evlendik....İşlerimiz de değişdi....
              Biz hep aynı kaldık......Hep görüşdük.....

Şimdi ayrı şehirlerdeyiz...Sadece bayramlarda yüzyüze görüşebiliyoruz....
              Telefonda ve msn'de hemen hemen her gün....

Bizi dost eden..Bizi dost kılan Birbirimizi Allah için sevmemizdi....
              Yıllar geçdi aradan ..çocuklarımız büyüyor şimdi....
              Biz dostumla beraberken aslında çocukları olan çocuklar gibiydik....

Birbirimizi hep sevdik çıkarsızca...Hep saydık .....
              Gece gündüz saat farkı olmadan birbirimizi arıyabileceğimiz....
              Teklifsizce evlerine girip çıkabildiğimiz
              Menfaatsiz ve hertürlü riyadan uzak dosdoğru bir dostluk kurduk..Yürüttük....

Bu dünyada öğrendiğim kutsal kavramlardan biri olan "Dost"luğu
              bana yaşattığı ve yaşadığı için Dostuma her ne olursa olsun maddi manevi herşeyi tereddütsüzce herşeyi gözümü kırpmadan verebileceğim dostuma minnettarım....

okurken sana hayran kaldım mavipatik.ne kadar şanslı olduğunun farkında mısın?Belki de şansa bağlamamak lazım.bunu da nerden mi çıkardım?Beni en çok şu cümlen düüşündürdü: '' Bizi dost eden..Bizi dost kılan Birbirimizi Allah için sevmemizdi.... '' Hayatımızda değer verdiğimiz insanları şöyle bir gözden geçirsek,acaba kaçını sadece Allah için seviyorum diyebiliriz? Ama ikinizin de bu bilinçte olması çok güzel...Hangi sevgi Allah rızası içinse o sevgi ölmez hep bakidir...Umarım benim de birgün senin ki kadar güzel bir dostluğum olur,böylesine güzel böylesine içten böylesine bütünleşebilen bir dostluk istiyorum ve sizin gibi Allah için sevmek,işte o zaman dostluğun öyle bir değeri olur ki o hazzı insan hiçbirşeyde bulamaz.Ve nazar deymemesi için maşallah diyorum, aman sakın nazara gelmesin dostluğunuz,bu dünyada da ahirette de hep böyle olun inşallah.Bize de nasip olsun böyle bir dost edinebilmek...

Paylaşımın için çokkk teşekkürler beni birkez daha düşündürten güzel bir açıklama yapmışsın dostuna ve dostluğa ...

Yorum

Re: Slm..

Böyle bir konu başlığına insanın sessiz kalması enazından dostluğu bilen ve yaşayan insanların sessiz kalmaması gerekir diye düşünüyorum.
                Kayıtsız kalmayıp güzel düşüncelerini bizle paylaştığın için teşekkürler acmecim...

İste iki insanı birbirine bağlayan şeyler eğer kuvvetli manevi duygular ise,menfaate dayalı,çıkarcı hissiyatlar yoksa,ortak yaşanmış heyecanlar varsa,öfkeler varsa,maceralar varsa,güzellikler varsa,herşeyden önemlisi omuzuna kafanızı dayayıp akıttığınız gözyaşlarınız varsa,zengin olmasanızda cebiniz dahi ortaksa,bu senin bu benim yoksa aranızda,biryerlerde birşeyler yerken telefona sarılıp yemek yedinmi diye soruluyorsa,gecenin bir vakti sizin tarafınızdan uykusundan uyandırıldığında masum bir sersemlikten sonra dostum diyorsa,siz başka biryerdeyken sizin işiniz için veya sizin misafiriniz için amade olabiliyor,kendini sizin elçiniz gibi görebiliyorsa ve herşeyden önemlisi tüm bunlar için bir aferim,sağol bile beklemiyorsa böyle bir dostunuz daha doğrusu meleğiniz varsa siz yeryüzünün en şanslı insanısınız emin olun.
                Ne kadar da güzel özetlemişsin...Ben böyle bir dosta sahip değilim...Allah hayırlı ve böyle güzel niteliklere sahip olan ve mavipatiğin cümlesinde de geçen, birbirimizi Allah için sevebileceğimiz bir dost çıkarsın önce sizlere sonra benim karşıma...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: WampireSs.Cat
                  Dost diye bişey olduğuna inanırım..Fakat bana rast gelmedi..
                  umarım birgün en güzel ve en hayırlı olan şekliyle,bu dostsuz günlerini unutturacak bir dost çıkar karşına arkadaşım,bunu yürekten diliyorum....

Yorum

Re: Slm..

Orjinal yazı sahibi: acme
                    Umarım herkez ama herkez böylesine güzel bir dostluğu,duyguyu ve paylaşımı yaşayabilir.

Bu paylaşıma herkezin sahip olabilmesi temennilerimle,sağlık ve mutluluk sizlerle olsun..
                    Bu dileklere içten bir şekilde amin diyorum...İnşallah çok güzel dostluklar ediniriz hepimiz acmecim

Yorum

dostluk bambaska birsey gercekten Allah herkeze nasip etsin.toplumumuzda ne yazık ki kızla erkek dost olmaz diye sacma bi önyargı olusmus.

ben bir bayanım biricik dostum ise erkek yaklasık 4 yıl oldu..Allah bozmasın o kadar cok seviyorum ki onu ailem onunla görüşmemi yasakladı ama tabi ki bu bni pek baglamadı

bazen oluyorki hiç görüşemiyoruz farklı sehirlerdeyiz üniv. dolayısıyla ama bir telefonumla atlayıp geliyor saat kac olursa olsun arayabildigim,sebepsiz yere bagırıp cagırsam bile sesini cıkartmadan dinleyen tek insan beni onsuz ne yaprım hiç bilmiyorum ölene kadar yoldasım, sıgınagım,dostummm...
                      <div>mutluluk;y&uuml;rekli olana yakısır...</div><br />

Yorum

slm..

Sevgili özle_m_ermaid size iki konuda teşekkür edeceğim.

İlki budenli güzel,insanın içini ısıtacak,benim gibi depresyon ve panik atakla boğuşan bir insanı bile kendinden alabilecek,herkese kısmet olmayan kısmet olduğununda hayatına renk katan dostlarımızı,meleklerimizi hatırlamamızı sağladığın için.

İkinci ki oda benim görüşümce çok önemli ve dikkatettiğim bir konu;kendi açtığın başlığına ilgili davranıp sana yazılan cevapları okuyup hepsinden alıntılar yaparak kendi düşüncelerini tekrar ekleyip paylaşman.

Sitede malesef sizin gösterdiğiniz inceliği çoğuzaman bulamıyorum.Çok hoş bir konu başlığı kendi önemine yakışır dostluğa layık bir ilgi ve seviyeyle devam etmiş..

Hepinize sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum,sevdikleriniz sizlerle olsun..

Yorum

Re: slm..

Orjinal yazı sahibi: acme
                          Sevgili özle_m_ermaid size iki konuda teşekkür edeceğim.

İlki budenli güzel,insanın içini ısıtacak,benim gibi depresyon ve panik atakla boğuşan bir insanı bile kendinden alabilecek,herkese kısmet olmayan kısmet olduğununda hayatına renk katan dostlarımızı,meleklerimizi hatırlamamızı sağladığın için.

İkinci ki oda benim görüşümce çok önemli ve dikkatettiğim bir konu;kendi açtığın başlığına ilgili davranıp sana yazılan cevapları okuyup hepsinden alıntılar yaparak kendi düşüncelerini tekrar ekleyip paylaşman.

Sitede malesef sizin gösterdiğiniz inceliği çoğuzaman bulamıyorum.Çok hoş bir konu başlığı kendi önemine yakışır dostluğa layık bir ilgi ve seviyeyle devam etmiş..

Hepinize sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum,sevdikleriniz sizlerle olsun..
                          Teşekkürler acme

Kendi açtığım her başlık benim için bir sorumluluktur,amaç sadece konu açıp ortalığı kızıştırmak olsaydı ki bu çok basit- o zaman yazacağımı yazar hodri meydan derdim.

Kendime değer verdiğim ölçüde insanlara değer veriyorum,yazdıklarımı değerli ve önemli bulan herkese de sonsuz değer veriyorum...Zaman bir insanın sahip olduğu en önemli hazinedir,buradaki bir arkadaşımız benim açtıgım başlığa zamanını ayırıp yorum yapıyorsa cevaplamaya çalışıyorum.

İyi dileklerin için tekrar teşekkürler acmecim

Yorum

Sevgili Özlem;
                            En çok ihtiyacımız olan bir konuya parmak basmışsınız... Dostluk konusu bazı kimseler için soyut ve göreceli bir kavram olarak değerlendirilse de; kanımca kültürümüzde dostluğun, toplumsal ve ilahi boyutuna rastlamaktayız... Bunun en güzel örneği; Mevlana ile Şems arasında dostluğun toplumsallıktan İlahiliğe varan seyridir.

Böyle olunca; dostu anlamak daha bir anlamlı olacaktır. Dost; aldığımız nefestir, içtiğimiz sudur ya da yaşam için gerekli ne varsa dost O'dur diye düşünüyorum. Sevgilerimle.
                            Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır.(Mevlana)

Yorum

slm..

Nezaman sen yanımdan ayrıldın,nezaman gittin veya gitmene neden oldum işte o kötü adam yine beni esir aldı,boğuyor beni,nefes alamıyorum,çok yanlızım buralar ben sensiz bu mega şehirde bile..

Kimse benimle ilgilenmiyor,annem-babam bile sabah erkenden çıkıyorlar taa akşam geç vakitlere kadar çalışıyorlar,şimdi sende yoksunki "dostum nabrrr" diyen..

Nezaman sen yanımda oldun,bana güç verdin,moral oldun,çözümler aradık beraber işte ozaman yenmiştim bu kötü adamı,korkmuyordumda kendimden..

Paylaşmayı öğrettin bana,omuzunda güçsüz ve çaresiz olduğum zamanlar sen vardın hep yanımda.

Benim budünyadaki meleğim,kardeşim,dostum...(Sevgili arkadaşım Selim'in izniyle..)

Sevdim acı çektiğimi gördüm,sevildim mutlu olduğumu anladım.ALLAH hepinizin sevenini ve dostunu yanınızdan ayırmasın..

Yorum

İşleniyor...
                              X