Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ben küçükken okb idim.nasıl kendikendine geçmiş olabilir.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ben küçükken okb idim.nasıl kendikendine geçmiş olabilir.

merhaba.
    okb yani takıntı hastalığı hakkında biraz araştırma yaptım. Belirtileri benim çocukken birebir yaşadığım şeyler.7-8 yaşlarındayken şiddetli obsesifmişim ben. kimseye anlatmazdım.Fakat nasıl geçti ve bende nasıl izler bırakmış olabilir orasını çok merak ediyorum

çocuklukta atlatmak çok daha kolay çünkü şimdiki gibi herşeyini araştırıp her dakka psikoloji forumlarında dolaşıp her gün kendi kendine hastayım psikolojisini yerleştirmiyosun,istiyen 7-8 inde de yener 70 inde de,,bi iz de bırakmamıştır merak etme

Yorum

tekrarlama: takintili düsünce ile olusan sikintiyi gidermek için tekrarlayan davranista bulunma veya akildan baska düsünceleri geçirme gibi. yakinlarinin basina kotü bir sey gelecegini düsünen bir hasta bunun olmamasi için halen yapmakta oldugu davranisi ikinci kez yaparak bu düsünceden kurtulabilir (yolda yürürken ayni yolu geri dönüp tekrar yürümek gibi)

• sayma: yolda yürürken kaldirim taslarini sayma veya araba plakalarini okuma, günlük isleri yaparken belli sayilarda tekrar etme v.b.(örnegin kazagini bes kere giyip çikarma veya ayni yere üç kere gitmeme gibi)

özellikle tekrarlama kısmı bir dönem çok fena bela olmuştu başıma.
      benim yüzümden dedem ölecek diye korkardım.

arabayla giderken gözüm birşeye takılırdı. o şey gözden kaybolana kadar ona bakmak zorunda hissederdim.yürürkende olurdu.
      mesela bir yaprak.ne kadar önemsiz birşey. ama kitlenirdim ona ne saçma

Yorum

isteyen yener gerçekten ya.
        hayat bunlarla geçmemeli.

Yorum

fizyolojik hastalıklardan daha çok ihtimalle psikolojik rahatsızlıklarımızın geçeceğine inanıyorum.Öyle ki Kanseri bile insanlar yeniyor.mühim olan moralli olmak.geçeceğine inanmak.
          Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

geçiceğine inanmakla birlikte geçmesi için bişiler yapmak lazım yaw
            bi sf li mesela evde oturarak geçiceğine 10 sene de inansa anca inandığıyla kalır,istediği ilacı,tedaviyi alsın..Savaşmalı herşey için emeksiz ekmek yok ne yazık ki

Yorum

çocuk olmak ve bunları kimseye anlatamamak çok kötü bir şeydi.
              ben çok hassas bir çocuktum.en ufak bir olumsuz söz beni allak bullak ederdi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: meg
                çocuk olmak ve bunları kimseye anlatamamak çok kötü bir şeydi.
                ben çok hassas bir çocuktum.en ufak bir olumsuz söz beni allak bullak ederdi.
                aman boşver yaw geçti gitti ,önümüze bakıyoruz artık

Yorum

İşleniyor...
                X