Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sadece aptallar 8 saat uyur

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sadece aptallar 8 saat uyur

"Sadece aptallar 8 saat uyur" diyor Erdal Demirkıran bir kitabın isminde.
    Günde 8 saat uyumak, hayatınızın üçte birini yastığa bağışlamak anlamına geliyor. 30 yaşında mısınız? 8 saat uyuyorsanız yalnızca 20 yıl yaşadınız. Bilim adamlarının ise uyuma süresinin günde 8 saat olmasına da palavra diyor, katılıyorum.

Şimdi gelelim uyku saatlerimize... Kaç saat uyuyorsunuz? Doğru söyleyin ama :lol:

Ben genel olarak en az dört buçuk, en fazla altı buçuk saat. Genel olarak yazın lütfen.

Annem güne gittiğinde konu uykudan açılmış. Kimileri demiş ben sabah erken kalkmasını çok severim, kimileri de çok geç kalktığını, öğle uykusunu da çok sevdiğini söylemiş.
    Sonra da annem: "Arslan da bir kitap almış. Adı da Sadece aptallar 8 saat uyur."
    Annem bize anlatmaya devam ediyor: "Senin aldığın kitabın ismini söyledikten sonra sabah geç kalkanlar bir daha hiç sesini çıkaramadı. Erken kalkmayı sevenler de konuşmaya devam etti." Tabi hepimiz kahkaha atıyoruz :lol:
    0
    a:6:{i:563;a:5:{s:12:"polloptionid";i:563;s:6:"nodeid";s:6:"522098";s:5:"title";s:14:"4 veya daha az";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:564;a:5:{s:12:"polloptionid";i:564;s:6:"nodeid";s:6:"522098";s:5:"title";s:9:"4-5 arası";s:5:"votes";i:1;s:6:"voters";a:1:{i:0;s:3:"182";}}i:565;a:5:{s:12:"polloptionid";i:565;s:6:"nodeid";s:6:"522098";s:5:"title";s:9:"5-6 arası";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:566;a:5:{s:12:"polloptionid";i:566;s:6:"nodeid";s:6:"522098";s:5:"title";s:9:"6-7 arası";s:5:"votes";i:2;s:6:"voters";a:2:{i:0;s:5:"32332";i:1;s:5:"27984";}}i:567;a:5:{s:12:"polloptionid";i:567;s:6:"nodeid";s:6:"522098";s:5:"title";s:9:"7-8 arası";s:5:"votes";i:3;s:6:"voters";a:3:{i:0;s:5:"31145";i:1;s:5:"28419";i:2;s:5:"29071";}}i:568;a:5:{s:12:"polloptionid";i:568;s:6:"nodeid";s:6:"522098";s:5:"title";s:9:"8-9 arası";s:5:"votes";i:5;s:6:"voters";a:5:{i:0;s:5:"21480";i:1;s:5:"27311";i:2;s:5:"28179";i:3;s:5:"27210";i:4;s:5:"29096";}}}
    0%
    0
    Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Şimdi bu söylem tabi biraz 8 saat ve fazla uyuyanları kızdıracak

Ancak kitap içeriği itibari ile sanıyorum değindiği konular ile direk bu söylemi doğrulamıyordur..

İstisnai durumlar gereği.. :!:

Yorum

ben 8 saat uyuyan aptallardanım. ama seviyorum uykuyu.hem 4 saat uyusam kendime gelemiyorumki.birde erken kalksam bile otçul yaşamımda ne degişecekki?biraz daha erken fotosentez yapmaya başlıycam :lol:
      kitap oku ,spor yap diyceksiniz biliyorum.ama miskinim ben miskinim.dengeli beslen,spor yap kutsal ayinlerini,çok ki
      tap oku vs.durumlarını biliyorum ama iradesizmiyim,neyim bilmiyorum :?
      peki varmı şöööle dolu dolu her dakikamı ziyan etmeden yaşıyorum diyen? varsa lütfen nasıl yapıyo,bu ona ne katıyo anlatsın.yoksa uyumayıp bişeyde yapılmayacaksa ne anlamı var?

Yorum

badem cevizi güldürdün beni.. :lol: bende 8-9 saat uyurum ama işe gitme derdi olmasa bu saat belki biraz daha uzayabilirdi..

Yorum

elimden gelse gıdıklardım seni camdan kalp.destek için saolun kızlar.korktum bi an sitenin tek aptalı olacam diye :lol: :lol:

Yorum

.. Her ne kadar şu sıralar uyku problemi yaşasamda.... Bende o aptallardanım :roll:

Sonrada çok üzülüyoırum.. gitti bu saatler dönüşü yok.. oysa yapılacak ne çok şey var diye :roll:

Yorum

zaten 8 saat çalışmak,8 saat ibadet etmek,8 saat uyumak gerekirmiş,duyduğum kadarıyla..en azından uyuma konusunda bu düşünceye ayak uydurmuş oldum

Yorum

ben de 8 ve daha fazlası uyuyanlardanım. az uyuduğum zaman dinlenemiyorum bi türlü.
                o kitabın adını duyunca hemen satın almak istemiştim ama yorumlarını okuyunca vazgeçtim.
                uykumuzu nasıl kontrol altına alabileceğimizi mi anlatıyor?

Yorum

ortalama 8 saat uyuyorum.ama mutluyum
                  Zamandan saymadım zaten sensiz geçen her anımı.....

Yorum

okul döneminde genelde beş saat falan uyuyorum ve inanın insan az uyuyunca asıl aptallıyor.elimde olsa daha çoook uyurum :lol:

yani gerçektende uyanık olduğum zaman hayatı dolu dolu yaşayacağımı bilsem belki yazında erken uyanırım ama uyumakta bazen yaşamnın tadını arttırıyor :lol:
                    <div>Neşe ve Muhabbetle kalın......</div><br />

Yorum

uyumayı çok seviyorum fırsat bulsam saatlerce uyurdum ama çocuklar yüzünden 6 saat ancak uyuyabiliyorum.

Yorum

ben bu yazara katılmıyorum.
                        Uykuda yaşamanın bir parçasıdır.
                        Uyku boşa harcanmış zaman değildir.
                        Ruhi-bedeni bir ihtiyaçtır.
                        insan yeterli uykuyu uyuduğu zaman enerji dolar.

Uyuyabildiğin kadar uyumak ne kadar güzel bir duygudur.Şöyle uykusuzluk çekenlere bir sormak lazım.
                        <div>------------SEMAVER DE HAKLI--------------</div><br />

Yorum

..

Şimdi bu başlığın üstüne geçip te ben 8 saatten fazla uyuyorum diyemem kiiiiiiiii!!!!!!!! Şaka bir yana ben uyku sorunu yaşıyorum. O nedenle az uyuyorum .Ama uyumayı çok seviyorum. Yemek yemekten sonra en sevdiğm şey uyumak. İnanılmaz dinlendiriyor. Ben uyuyamıyorum.
                          7gün boyunca 5-6 saat uyuyorum. Bu 3-4saate iniyor da daha yukarı çıkmıyor. yA aptal olmak istiyorummmmmmm. :evil:

Yorum

bence insanın o an ki ruh haliyle alakalı, daha verimli olabiliyorsa on saat uyusun öyle değil mi :?: :?: ben gündüzleri uyuyup geçeleri yaşıyorum, bazen az bazen çok ne zaman, ne kadar uyuğum pek belli değil bu aralar
                            <div align="center">her seciş&nbsp; bir vazgecistir, her vazgecis bir kaybedistir</div><br />

Yorum

ben 10-12 saat uyuyorum lituril ve depakin uyutuyor. yakında kesiceğim bu ilaçları çünkü hayatımı uyuyarak geçirmek istemiyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X