Duyuru

Collapse
No announcement yet.

toplum bizden habersiz...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• toplum bizden habersiz...

toplum psikiyatrik hastalara karşı son derece acımasızdır. damgalanırız, dışlanırız, aşağılanırız..
    aslında toplumun desteğine ihitiyacımız vardır ama damgalanmak korkusu ile hastalığımızı gizleriz...
    biz hiç de az sayıda olmayan bir grubuz ama hastalığımızı ve sorunlarımızı gizlediğimiz için toplumun gündemine hiç giremeyiz...
    aslında toplumun yardımına çok ihtiyacımız vardır ama toplumdan korktuğumuz için yardım isteyemeyiz...

Ruh hastalığı , soğuk algınlığı gibidir derler. Herkeste miktarı farklı olsa da vardır. Kimi zatürre kimi nezle. Çevreme baktığımda gördüğüm , teşhisi konulmamış ama hasta çok insan var. Veeee , psikiyatre hasta olan değil , gerçek ruh hastalarının hasta ettikleri gider , diye de bir söz var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sallagitsin View Post
      Ruh hastalığı , soğuk algınlığı gibidir derler. Herkeste miktarı farklı olsa da vardır. Kimi zatürre kimi nezle. Çevreme baktığımda gördüğüm , teşhisi konulmamış ama hasta çok insan var. Veeee , psikiyatre hasta olan değil , gerçek ruh hastalarının hasta ettikleri gider , diye de bir söz var.

o söz bence pek doğru değil.
      başkalarını hasta eden insanların hasta olması gibi bir durum söz konusu değildir.
      sorun hasta insanların kafalarının içindedir. beyin organik arızaya müsaittir ve başkasında travma yaratmayacak bir olay hasta insanda büyük travmaya yol açar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ortega View Post

o söz bence pek doğru değil.
        başkalarını hasta eden insanların hasta olması gibi bir durum söz konusu değildir.
        sorun hasta insanların kafalarının içindedir. beyin organik arızaya müsaittir ve başkasında travma yaratmayacak bir olay hasta insanda büyük travmaya yol açar.
        Psikiyatr Profesörü Kemal SAYAR'ın sözü. Ben bilmem.

Yorum

Psikolojik rahatsızlıkların temelinde beyin sıvısının dengesi vardır.Beyin sıvısının içerisinde var olan maddelerin dengesi bozulduğunda psikolojik sorunlar ortaya çıkar ve tedavi sürecinde verilen ilaçların amacı da maddelerin dengesini tekrar kazanmamıza yardımcı olmaktır.İlaçlar sadece yardımcı olur cümlesini kurdum evet çünkü asıl ilaç insanın kendisidir.Manik depresiflik,başlangıç düzeyinde obsesiflik ve anksiyete başlangıcı gibi hastalıkların aslında nezleden pek bir farkı yoktur.Toplumun bilgisizliği ve ''DELİ'' diye tabir ettikleri kişilerin aslında kendi içlerinde bastırdıkları kişiliklerinin yansımasından ibaret olduğunu da çekinmeden söyleyebilirim.İnsanlar konuşur , inanın konu hakkında bilgileri olsun veya olmasın her zaman konuşacak bir şeyleri vardır çünkü konuşmayı pek sever ademoğlu ; bu yüzden siz gülümsemekten vazgeçmeyin başka türlü susturamazsınız insanları .

Yorum

evet mesela en basiti deli gözüyle bakıyorlar bize.

ama adama gidip istanbulun fethini sorsan bilemez
            Bu Dünyaya Lanetli Olarak Geldim, Lanetli Olarak Geberip Gideceğim...

Yorum

eskiden gizleniyorduk. son yıllar da psikolojik hastalık sahibi olmak moda oldu. ilaç kullananların sayısındaki büyük artış modaya uyma, özenme gibi nedenler. güya bu sisteme dayanamıyor baylar, bayanlar.hasta gruhuna katılıyorlar.

gizlesekte gizlemesekte dışlanıyoruz ve bu bizi olumsuz etkiliyor. izolasyon iyi bişi deil.

hasta yakınları ise ya gerçekten hasta ve hasta edenler grubunda ya da hastaya tahammül göstermekten, durumu kaldırabilmekten, dolayısıyla destek olmaktan yoksunlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: macabre View Post
                eskiden gizleniyorduk. son yıllar da psikolojik hastalık sahibi olmak moda oldu. ilaç kullananların sayısındaki büyük artış modaya uyma, özenme gibi nedenler. güya bu sisteme dayanamıyor baylar, bayanlar.hasta gruhuna katılıyorlar.

gizlesekte gizlemesekte dışlanıyoruz ve bu bizi olumsuz etkiliyor. izolasyon iyi bişi deil.

hasta yakınları ise ya gerçekten hasta ve hasta edenler grubunda ya da hastaya tahammül göstermekten, durumu kaldırabilmekten, dolayısıyla destek olmaktan yoksunlar.

moda haline getirenler trip,kapris yapanlar.

onlar yüzünden biz ciddi hastalar hayatta zorluk çekiyoruz

örnek vercek olursam son yılların modası bipolar.

bunlar yüzünden gerçek yada yalandan hastaları ayıramıyorlar.

Yorum

trip yapıyorlar tabi, belli bir rahatlama geldi psikiyatriste gitmeye çekinen bir toplum olmaktan çıkıldı fakat bu kaprisli triplerdeki tipler işin ciddiyetinin anlaşılmasını engelliyorlar. ben onları 20 yıl önceki ilaçlarla ankara tıp piskiyatri hapishanesinde görmek isterdim.

Yorum

Mecburiyet olmasa hastanenin kapısına adımımı bile atmam. Her hastane için söylüyorum dispanserinden bilmemnesine kadar hepsi. Şimdi başın ağrıyorsa ağrı kesici vardır beyin tomografisine gerek yok Toplum kendi işine baksın aga

Yorum

toplum beni damgaladıgı zaman kendimi ayrıcalıklı hissederim ben saygınlıgımda o ölçüde artar

Yorum

Aslında toplumun buyuk bir çoğunluğu ruhsal sorunlarla savaşıyor ,ama bunu kendileri de kabul etmek istemediklerinden bir şeyim yok diye geçiştiriyorlar.Oysa bir şeyim yok yok diye sonunda çıkmaza girip sorunun çok daha fazla büyümesine istese de istemese de gerçeği kabul etmek zorunda kalıyorlar .

Psikolojik sorunların hastalığa dönüşmesi çok doğal ve bunda utanılacak bir şey yok .Nasıl fiziksel bir rahatsızlığımız olduğunda dr. a gitmekte sakınca duymuyorsak psikolojik sorunumuz olduğunda da gitmeye çekinmemeliyiz .
                        ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

Yani toplum kendisinden habersiz. Doğru.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MEGAN View Post
                            Aslında toplumun buyuk bir çoğunluğu ruhsal sorunlarla savaşıyor ,ama bunu kendileri de kabul etmek istemediklerinden bir şeyim yok diye geçiştiriyorlar.Oysa bir şeyim yok yok diye sonunda çıkmaza girip sorunun çok daha fazla büyümesine istese de istemese de gerçeği kabul etmek zorunda kalıyorlar .

Psikolojik sorunların hastalığa dönüşmesi çok doğal ve bunda utanılacak bir şey yok .Nasıl fiziksel bir rahatsızlığımız olduğunda dr. a gitmekte sakınca duymuyorsak psikolojik sorunumuz olduğunda da gitmeye çekinmemeliyiz .

kabul etmeyerek savaşmaları yinede güçlü bir ruhsal yapıya sahip olduklarını gösteriyor. biz ise toplumun geneli gibi dirayetli değiliz.

başladık bir kere psikiyatrik tedaviye yıllar oldu.

15 ayrı ilaç kullandım bipolar illeti yüzünden günde aldığım ilaç sayısı 5

Yorum

TOPLUMUN CANI CEHENNEME !

Yorum

İşleniyor...
                              X