Duyuru

Collapse
No announcement yet.

dahi matematikçi şizofren john nash! :)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• dahi matematikçi şizofren john nash! :)

hayatı "akıl oyunları" filmine konu olan dahi matematikçi john nash şizofreni ile ilaçsız başa çıkabilen nadir insanlardan biridir!
    yohn nash sanırım 1959 da hastalandı ama hiç bir zaman kendi isteği ile hastaneye gitmedi ve her zaman zorla götürüldü ve hiç bir zaman kendi isteği ile ilaç kullanmadı.
    hastalandıktan kısa süre sonra karısı joh nash'i boşadı ama ayrıldığı eşi ile ilgilenmeye devam etti.
    john nash 1959 -1970 arası defalarca zorla hastaneye yatırıldı!
    fakat son hastaneye yatıştan sonra john nash'in kafasında ampul yandı:
    nash hezeyanarını açık ettiğinde onu hastaneye yatırıyorlardı. ve john nash 1970 den itibaren hezeyanlarını gizli tutmaya karar verdi ve bir daha asla hastaneye yatırılmadı.)
    ve o tarihten sonra da hiç ilaç kullanmadı ve kendine özgü bir şizofreni ile başa çıkma yöntemi geliştirdi.
    john nash iyileşmemişti. halüsinasyon ve hezeyanlar devam ediyordu ama john nash halüsinasyonları ve hezeyanları umursamamayı öğrenmişti ve akademik çalışmalarında da devem ediyordu ve nihayetinde de bir nobel ödülü patlattı ve hayatı filmlere konu oldu!
    eleman nobel ödülü patlatınca da ayrıldığı eşi nash ile yeniden evlendi.
    kadınlar hasta erkekten ayrılır, başarılı erkek ile evlenir.

ben de seninle tekrar evleneceğim

Yorum

Filmi izlemiştim. Ağır hastalıklar hariç , insanın kendi kendini telkinle çok yol kat edeceğini düşünüyorum. (Kendine ne kadar hayrın oluyor diye soracak olursanız cevabım yok. )

Yorum

hiç tedavi görmeden hayatını sürdüren hastalar var.

Yorum

İyiymiş...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ortega View Post

ve o tarihten sonra da hiç ilaç kullanmadı ve kendine özgü bir şizofreni ile başa çıkma yöntemi geliştirdi.
            john nash iyileşmemişti. halüsinasyon ve hezeyanlar devam ediyordu ama john nash halüsinasyonları ve hezeyanları umursamamayı öğrenmişti .
            John Nash ın filmini seyretmiştim oldukça çok güzel bir filmdi .

Psikiyatrik hastalıkların can alıcı noktası ,onlarla yaşamayı öğrenebilmemiz fazla kafaya takmamamız .Nash bunu keşfedince tedavisini buyuk olçude gerçekleştirmiş oldu .

Aynı şeyi bizlerde yapabildiğimiz takdirde mutlaka çok iyi sonuçlar alacağız ,yeter ki o sabır ve iradeyi gösterebilelim .

ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

İşleniyor...
            X